Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tovább? Mik a céljaid...

Hogyan tovább? Mik a céljaid a következő 1-3-5 évben?

Figyelt kérdés

Hogyan kezdtél neki és mi motivál?

Hogyan haladsz edig?

Mi a korod és nemed?

2022. szept. 18. 07:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

1 éven belül:

- letenni egy felsőfokú nyelvvizsgát német nyelvből (jelenleg középfokúm van, újévtől fogok magántanárhoz járni, nyáron vagy májusban akarom letenni)

- kiköltözni Ausztriába és ott egyetemre menni

- megszerezni a jogsit (még csak a kresznél tartok)

3 éven belül

- megtanulni egy új nyelvet

- elkezdeni rendszeresen dolgozni, ha lehet, kicsit abban a szakmában is, amit tanulok

5 éven belül:

- lediplomázni

- mesterszakra menni

- elkezdeni rendesen a szakmában dolgozni

- albérletet bérelni (eleinte csak lakótársakkal vagy koliban tudok majd lakni, de minden álmom lenne egyedül egy “saját” kis lakásban lakni)

Most leszek 20 éves, lány vagyok.

2022. szept. 19. 09:22
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok. Hogy mi motivál?

A nyelveknél az, hogy szeretem őket és a lehetőségek, pl. ha jó a németem, könnyebben el tudom intézni a dolgaim Ausztriában és az egyetemhez is kell. A nyelvtanulás, nyelvek ismerete sok lehetőséget ad számomra.

A munka terén a pénz motivál (mármint amíg nem tudok majd a szakmában dolgozni), szeretnék félretenni és habár a családomnak átlagos az anyagi helyzete és mondják, hogy amíg tanulok, nem várják el tőlem, hogy eltartsam magam, én mindig is önállóságra törekedtem, fontos nekem, hogy legyen saját keresetem. Csak egyetem mellett nem tudok annyit dolgozni, hogy annyit keressek, hogy abból mindent ki tudjak fizetni.

A külföldre költözésben pedig az motivál, hogy jobb jövőt biztosítsak magamnak (itthon kb megélni nem tudnék az adott munkából), meg már nem szeretem annyira Budapestet/Magyarországot, mint régebben, már nem érzem itt annyira jól magam.

2022. szept. 19. 09:29
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

"nem hagyok félbe semmit, feltétlen be akarom fejezni ezeket"

A nyelvtanulást sose lehet befejezni...

2022. okt. 2. 11:35
 14/27 anonim ***** válasza:
54%

13-as: nekem még böven kellene a magyart is tanulni, föleg a szövegértelmezést, ugyanis nem szó szerint kellene értelmezni, amit kifogásolsz.

Nem a nyelvet akarja az illetö befejezni, hanem azt a nyelvtanulást, amit elkezdett. Egy bizonyos szint fölött nem kell direkt tanulni, elég csak használni, akkor is fejlödik a nyelvtudás!

2022. okt. 2. 12:02
 15/27 anonim ***** válasza:
87%

1. Őr vagyok egy putri helyen jelenleg, váltani akarok. Vagy fix objektumra, ami normális, vagy iskolaőrnek állok, vagy megyek ingatlanozni. Majd alakul melyik jön össze.

2. Kijárom a jelenlegi esti sulit, amit csinálok.

3. Felvételizek jogi egyetemre hamarosan.

4. Rákok félre annyi pénzt, amennyit tudok, és kifizetem a hatalmas adóssàgaim.

2022. okt. 2. 16:41
 16/27 anonim ***** válasza:
52%

"nekem még böven kellene a magyart is tanulni, föleg a szövegértelmezést"

Oké, ebben maradunk! :D

2022. okt. 2. 19:26
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

"3. Felvételizek jogi egyetemre hamarosan.

4. Rákok félre annyi pénzt, amennyit tudok, és kifizetem a hatalmas adóssàgaim."

Hatalmas adósságokkal egyetemre akarsz menni?... Jogra... nappalira? Miből?

2022. okt. 2. 19:28
 18/27 anonim ***** válasza:
31%

17, nem értem mi közöd hozzá, de leírom. Az adóssàgaimat még decemberig ki fogom törleszteni. :) Csak most beütött a krakk, balesetem volt, stb. és jól összegyűlt minden szar, de egy jó részét már kifizettem. A múlt hónapot meg több, mint 300 órával toltam végig, meg most az októbert is végig fogom, és ennyi. Hitel, meg ilyenek nincs, nem olyan tartozás.

Mi van irigykedsz, vagy mi a farkam egyébként? Bárki mehet egyetemre, köztük jogra is, sőt àllamira is felvennének, van hozzá elég pontom, de a többi legyen az én dolgom.

Ja, meg egyetem mellett is fogok dolgozni. Csak levelező lesz. Nem értem mit kell vergődni egy idegen ember életében. Vagy esetleg te magad vagy az adóhivatal, azért érdeklődsz? Ne legyél, mert most tartott nálam felülvizsgálatot a NAV, úgyhogy nincs semmi extra, meg lehet nyugodni.

2022. okt. 2. 20:06
 19/27 anonim ***** válasza:
24%

"nem értem mi közöd hozzá ... Nem értem mit kell vergődni egy idegen ember életében."

:-OOO

Te kezdted itt megosztani az életedet, nem?

2022. okt. 2. 20:54
 20/27 anonim ***** válasza:
64%
A 17-es/19-es csak beleköt mindenkibe, nem kell válaszolni neki
2022. okt. 2. 21:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!