Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha összenevetnek egy társaságb...

Ha összenevetnek egy társaságban, úgy érzem egy pillanatra, hogy rajtam nevetnek. Más is így van ezzel?

Figyelt kérdés

Amikor nem hallom a beszélgetést, hogy mi a téma, de felnevetnek, egy pillanat erejéig azt gondolom, hogy rajtam nevetnek. Utána pár másodperc múlva rájövök, hogy ez nem logikus, miért nevetnének rajtam... persze lehet találni indokot, de miért foglalkoznának velem...

Aztán eszembe jut hogy máskor is ezt szoktam hinni egy pillanatig. Valami rossz beidegződés lehet.

Előfordult már, hogy tényleg rajtam nevettek, de az valószínűleg ritka. Az ilyen esetek nagy részében sosem tudom meg, mi volt a nevetés tárgya, mert nem hallottam.

Más is így van ezzel, hogy egy pillanatig azt gyanítja, hogy rajta nevetnek fel?

2022. szept. 17. 09:09
A kérdező szavazást indított:
Nálam is előfordul gyakran, amikor semmi ok nincs rá
Néha előfordul, amikor semmi ok nincs rá
Nálam nem szokott előfordulni, maximum akkor, ha tényleg adtam okot rá
22 szavazat
 1/1 Psycho ***** válasza:

Szerintem ez kb. mindenkivel megesik néha. Semmi gond nincs ezzel, ameddig a realitásérzéked megvan, és tudod, hogy ez csak egy röpke gondolat. Mivel azért többségünknek fontos valamilyen szinten, hogy mások milyen véleménnyel vannak rólunk, nyilván nem esik jól, ha kinevetnek. Ezért ki lehetünk élezve arra, hogy észrevegyünk ezeket a helyzeteket.

De semmi gond nincs, ha ezt helyén tudod kezelni.

Probléma akkor van, ha ez egyfajta paranoid téveszmévé csap át, ahol szenttül meg van győződve az ember, hogy rajta nevetnek, biztos összeesküvés, és megrendíthetetlenül hisz ebben, stb.

2022. szept. 17. 10:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!