Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi volt eddig a legnagyobb...

Mi volt eddig a legnagyobb vagy legfájóbb hálátlanság, amit tapasztaltatok?

Figyelt kérdés
Hogyan reagáltatok?

2022. szept. 16. 11:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%
Vallásos g*láda munkatársam etet mindenkit a h*eségeivel, aztán akinél valami probléma van, simán beégeti a többiek előtt...
2022. szept. 16. 13:18
 12/14 Katona Dius ***** válasza:
81%

Olyanoktól, akikkel nem vagyok annyira jóba, fel se veszem. Elküldöm melegebb éghajlatra, és utána lesheti,mikor segítek neki legközelebb. Barátom már kevés van,de mind olyan, akiknek ha éjszaka szólok,hogy segíteni kell elásni egy hullát,nem a rendőrséget hívja,hanem megkérdezi,van e ásóm :D

Amin nagyon fel tudom húzni magam,az az,mikor egy családtag b@sz át.

Két eset volt, amikor egy rokon hálátlan,vagy pofátlan volt nagyon. Azóta egyikkel sem tartom a kapcsolatot.

1. Apám nővére mozgássérült. Nagymamám látta el főként. Mikor mamám elhunyt, mi vettük át a gondozását. Mivel tudtuk,hogy hosszú távon nem fogjuk bírni,mert mindenki vagy dolgozott vagy iskolába járt,meg lett beszélve (nagynéném is belement),hogy otthont keresünk neki,mert 0-24es felügyelet kellett hozzá. Sikerült gyorsan helyet találni egy otthonban,3 hónap után be is költözhetett. Addig apu,anyu és én (mi dolgoztunk) úgy oldottuk meg,hogy felváltva vettünk ki 1-1hét szabit és ott voltunk vele. Az adott héten én voltam vele. Vizelet tartási gondjai voltak,de pelenkát nem engedett,nem olyan nyomorék ő (idéztem szó szerint). Folyton a gép előtt ült, Facebookozott, régi barátokkal beszelgetett. Mivel tudtam,hogy soká tart neki járókerettel elbattyogni a wcre, szóltam neki x időnként,hogy menjen el pisilni. Nem ment. Többször is szóltam neki,menjen,mert nem ér oda (megint) időben, félúton össze pisili magát (megint). A gép és a wc között kb 7 méter távolság volt,de nagyon lassan megy, túlsúlyos nagyon és segíteni aem tudtam,hogy gyorsabban menjen. A lényeg, hiába szóltam neki többször,hogy induljon neg,mert be fog pisilni,nem ment. Mikor úgy döntött,hogy na megindul,annyira kellett már neki,hogy mire felállt bepisilt. Akkor már 2 órája többször szóltam neki,hogy menjen wcre. Felhúztam magam és kihúztam a gépet a konektorból,hogy ha ennyire elveszi a figyelmét,akkor nem kell ez neki. Ezen össze vesztünk,mert mit korlátozom én őt, amúgy is ki vagyok én? Ez kb szerdai nap lehetett,vagy csütörtök,de emlekszem előtte több nap is volt,hogy át kellett öltöztetnem,mert bepisilt. Amikor este jött apa meglátogatni minket,hogy mizujs,akkor (míg én a konyhában csinaltam a vacsorát) drága nagynéném közölte apámmal,hogy én kiboritottam a székből es meg is vertem. Apa jött ki a konyhába, megkerdezte,ebből kb igaz e bármi? Én elmondtam neki,mi volt. És közöltem,hogy ennyi volt, vigyázok rá,segitek,de amint otthonba kerül, én nem vagyok rá kivancsi.

2. Épp hitelt igenyeltünk házvásárláshoz. Unokahugom akkor épp valami olyan munkát csinált,hogy ha ő vitt be minket,akkor kapott valami bónuszt. Mivel nekünk igyis ugyis kellett a hitel,ugy voltam vele oké,legyen,mi nem veszítünk ő meg nyer. Aztan húzódott a dolog,most nem ér rá,maskor,akkor sem ért rá,stb. De ez vagy 2 hónapig. Az eladók meg már várták,mikor mehet a dolog. 2 hónap után meguntam, közöltem ennyi,nekunk kell a hitel,igy is idő, míg elbírálják. Nem várunk tovább. Utána én voltam a szar szemét,mert kibasztam vele. Ő is meg az anyja is engem savazott jó ideig mindenkinek,hogy mekkora rohadék vagyok. Ejtettem őket,azota sem beszeltem egyikkel sem.

2022. szept. 16. 13:32
 13/14 anonim ***** válasza:
54%
Sok embernek, sok alkalommal adtam át több évtizednyi szakmai tapasztalatomat önzetlenül és mindig segítőkész hozzáállással, amit sokféleképpen reagáltak le ezek az emberek. A negatív csúcspontja az volt ennek, amikor megtapasztaltam, hogy akiket megtanítottam számolatlan dologra, ott pakoltak alám, ahol csak módjukban állt és amikor tanulmányi vonalon túlléptek a szintemen, azonnal kibújt belőlük az állat, elfelejtették a perc töredéke alatt, hogy honnan indultak, a szakmai alázat legkisebb szikrája nem volt meg bennük, miután elkezdték "valakinek" érezni magukat, pedig néhányuk még azon hisztizett az anyukájának, hogy milyen színű machboxot akar vetetni vele, amikor már a szakmában indultam versenyeken. Azóta volt már szituáció, amikor éreztettem velük, hogy valójában mennyi is az annyi, - főleg akkor, amikor a helyi seriff szerepének tévképzetében lebegve arra ragadtatták magukat, hogy alkalmi "ellenőrző bizottságot" szerveznek az én szakmai tevékenységem ellenőrzésére. -Rohangáltak is délig egymást zavart tekintettel kerülgetve, mint kutyák a szűk kennelben! :)
2022. szept. 16. 17:09
 14/14 anonim ***** válasza:
45%
Volt egy közeli barátnőm, egy időben együtt is dolgoztunk, akinek volt egy komoly depressziós időszaka. Még öngyilkosságot is fontolgatott, búcsúvideót is készített. Támogattam, segítettem ahogy tudtam. Mikor kezdett jobban lenni, akkor még azt is mondta, hogy az egyik nagy oka, hogy nem ölte meg magát, az én voltam és a tény, hogy rám tényleg mindig számíthatott. Tavaly covidos lettem, egy hónapig voltam otthon mire rendesen tünetmentes voltam. A társaság, ahol vele is megismerkedtem, valahogy akkor kezdett nagyon összekovácsolódni, mikor egy hónapra kidőltem. Ez alatt értsd azt, hogy akkorra engedhette meg magának mindenki, hogy heti egyszer vagy néha többször egy jó kiadósat bulizzon (szórakozóhelyen vagy valakinél egy jó kis iszogatós társasozós filmezős este) meg terveztek egész hétvégés kirándulásokat is. Azon kaptam magam, hogy míg velem ugyanúgy bánnak, mint előtte, mégis kezdtek kirekeszteni. Volt külön messenger csoportjuk, amiben csak én nem voltam benne. Ott szerveztek mindent, így ugye én lemaradtam róla, meg a legfrisebb dolgokról is, hogy kivel mi történt stb. Fesztiválozni is elmentek egy egész hétre, amiről én csak úgy értesültem, hogy pont ott voltam, amikor nézték melyik napon kik lépnek fel. Aztán lassacskán egyre kevesebbszer jutott eszükbe, hogy hívjanak ha már a csoportba melyik elfelejtettek bevenni (ez egy fél percbe telne kb). Egyszer csak rájöttem, hogy akkor kezdtek elhanyagolni, mikor rájuk szóltam, hogy a polaroid kamerám nem a társaságnak vettem, nyilván nem bánom ha alkalmanként kérik hogy vigyem és csinálnak egy-egy képet maguknak de azért vettem, hogy saját magamnak gyűjtsek vele emlékeket, és ha ők minden buli alkalmával elhasználják a 10 filmes csomagot, akkor az baromi drága. Ez a lány volt az egyik, aki folyton a kamerán csüngött, mintha neki vettem volna. Mellesleg miután (látszólag) kigyógyult a depijéből egy igazi méhkirálynő lett. Ő volt a csapat vezére, meg alapjáraton úgy viselkedett mintha egy filmben lennénk és ő lenne a főszereplő. Most már kb úgy megyünk el egymás mellett, mintha semmiféle baráság nem lett volna köztünk.
2022. szept. 26. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!