Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem vágyom karrierre és...

Miért nem vágyom karrierre és nagy dolgokra?

Figyelt kérdés

Lediplomáztam, elálltam dolgozni és durván 3 hónap alatt megvettem mindent, amire vágytam.

Azóta minden reggel felébredek, elmegyek dolgozni, hazajövök, játszok a számítógépen és ez megy már 1 egész éve.

A munkahelyemen nem vagyok kimagasló, de nem is rossz. Nem is vágyom arra, hogy jobb legyek. Arra sem vágyom, hogy utazgassak, arra sem vágyom, hogy párkapcsolatom legyen, bulizni sem akarok, csak elvagyok.

Picit úgy érzem, hogy elsuhan fölöttem az élet és tennem kéne valamit, de nem tudom, hogy mit, mivel nem vágyom másra, mint ami most megvan.

A barátaim mindig tervezgetnek, álmaik vannak és ezt hiányolom a saját életemből is, de nem tudok olyan dolgot/célt találni, ami miatt ez a bennem lévő érzés változna, ezáltal én is változtatni akarnék.

Esetleg van itt olyan valaki, aki hasonló helyzetben volt és tudott ezen változtatni?

#átlagos #hétköznap #mulandóság #Nem jó, de nem is rossz
2022. szept. 12. 09:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

"Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget,

S csak szerénynek nem hoz vágya kínt."

2022. szept. 12. 09:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi agy sajnos alapvetoen ilyen ellustulós, elkényelmesedős.

Ha nincs ami hajtson vkit pl tartozások vagy munkanelkuliség vagy álomautó, vagy bármi stb akkor ugy nem hajtanak semmiert.

Aztan elcsusznak a netvilágába vagy masztiba es beszippantja őket ezek a potlékdolgok.

Én is ezzel küzdök. Demotivaltsággal. Főleg ha semmi baj nincs es minden rendben van, akkor ugy az sincs, ami hajtson. És kezd nem érdekelni semmi.

De párkapcsolatokba is így kényelmesednek bele az emberek amugy.

Én azert nem látom csupán célkituzeseknek értelmét mert wn nem érem el azokat a célokat amiket más még véletlenségnől is elér. Pelda szeretnék egy kocsit de soha nem állok ugy hogy fennt is tudnam tartani meg stb.

Erre bnom meg kapott egy kocsit a páfjátol pedig nem is akarta jogsija se volt, de a párja fizet neki sulit is meg kocsifenntartást is.

Én meg évek ota kuzdok talán ugyanazert amit más megkap igy?

Es ha meg is lesz a kocsim, hát abban az en vért izzadt verejtekes munkam gyümölcse lesz, masoknak meg csak ugy van légből hogy nem is akarta nem is volt célja se.

Es ez termeszetesen akár pl munkahellyel is. En kaparok hajtok tanulok szenvedek, más meg á csak kambol jelentkezett màr oda is erre felvették, de nem is ez erdekelte meg van amugy munkahelye.

2022. szept. 12. 09:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szoval engem már a célok se hajtanak. Ami nekem verejték, másnak csak ölébe esik csak ugy, mégcsak nem is akarta.
2022. szept. 12. 09:24
 4/13 anonim ***** válasza:
64%

"Miért nem vágyom karrierre"

. Mert már megvan a karriered. Neked ennyi elég, akkor ennyi.

Én biztosan nem bírnám ki, hogy naponta 8 órán csináljak valamit, amihez érzelmileg sehogy sem kötődöm, de hát különbözőek vagyunk.

Csak ne ringasd magad hiú ábrándokba: a munkában is vannak különböző, jobb és rosszabb időszakok. Ez olyan, mint egy hosszútávú kapcsolat; nyilván 3 hónap után nem fogod tudni, hogy ez működik-e 10-20 év múlva is.

Bármennyire is kényelmes a jelenlegi hely, biztosan nem innen mész nyugdíjba, szóval valamilyen szinten tudatosan kell csinálni.

2022. szept. 12. 09:28
 5/13 anonim ***** válasza:

Részben ismerős a szitu. Az, hogy mindened megvan, az egyfajta telítettséget jelent: tehát, ha pl.: valaki gazdag, akkor egy idő után - mivel már mindene megvan - nem érez örömöt abban, hogy legyen neki mégtöbb. Így nálad is csökkent a motiváció, mert úm. "kész vagy".

Én nem emiatt vagyok ilyen helyzetben, hanem mert nem találok kiutat a jelenlegi munkahelyemről, ami pedig ha asikerülne, akkor a motivációm másra vonaatkozóaan is nőne.

Próbáld meg vagy változatosabban végezni a munkádat, vagy kérd át más területre magadat. A 3 hónap még kevés lényegében "ítélkezni". Esetleg csináld azt, hogy írd össze, mi érdekel/nem érdekel az életben, mérlegelj, és válts arra a területre átképzés/képzés árán.

2022. szept. 12. 10:04
 6/13 anonim ***** válasza:
49%
Gyerekként, vagy fiatalon miben lelted az örömödet?
2022. szept. 12. 10:04
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Aki mindig hajt valamiért, az előbb-utóbb jól belefárad. Én is élek egy átlag színvonalon és ez nekem pont elég. Annyi, hogy van párom és tök jól elvagyunk. Viszont nincsenek nagy álmaink, csak ilyen normál elérhető kisebb dolgok.
2022. szept. 12. 13:45
 8/13 anonim ***** válasza:

"Aki mindig hajt valamiért, az előbb-utóbb jól belefárad."

. Ha ezt logikusan végiggondoljuk, az öngyilkosság a legracionálisabb megoldás...

2022. szept. 12. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Egészségedre. Ilyen hülyeségekre hogy karrier meg munka én se, csak egy Belgiumi villára lenne szükségem pár luxusautóra meg havi 5 millára költőpénznek hogy oda menjek ahova épp akarok.
2022. szept. 12. 14:44
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Amit még hozzátennék, hogy én nem utálom a munkámat, sőt problémám sincs vele, csak mint olyan sok dolog, közömbös számomra.

Gondolok itt arra, hogy nem unatkozom munka közben, de nem vágyom semmiféle előléptetésre, több pénzre sem, sem újabb feladatokra.

Inkább ez a közömbösség aggaszt, hogy az életem nem tart sehova, csak vagyok és élek. Nem vagyok szomorú, de hihetetlenül boldog sem.

Van egy teljesen átlagos igényküszöböm (semmi luxus) és azt elérve már nem érdekel semmi.

Nem vágyom autóra, nem vágyom új házra, nem akarok nyaralgatni vagy rocksztárként élni, szimplán megelégedtem a hétköznapi, szürke életemmel, aminek ugye vannak jó és rossz oldalai. Egy állóvíz, amiben elvagyok de elsuhan az életem igazából a semmivel.

2022. szept. 12. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!