Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fura eset villamoson?

Fura eset villamoson?

Figyelt kérdés

Tegnap mentem a 2m villamossal és felszállt 4 melós cigány.

Tiszta kosz volt a ruhájuk, sört ittak és hangosan beszéltek, nevettek.

Pár megálló után felállt egy férfi és elkezdett magyarazni nekik, amiből elkezdett egy ilyen szóváltás kialakulni.

Erre felállt egy másik pasi is.

Magas kigyúrt pasi fekete ruhában.

Akkor vettem észre hogy egy sör van a kezèben.

Erre belépett középre és azt mondta az első pasinak hogy te mi a fa szt rendezkedtsz itt, mi?

Ezek a parasztok ledolgozták a napot. Senkit se bántanak csak hangosan pofáznak. Ez mi a fas zert zavar téged?

Erre az egyik cigány odaszólt hogy én nem vagyok paraszt öcsém..

Erre a pasi ránezett-befogod a pofádat, nem neked ugatok.

Síri csönd lett, majd az első pali félreállt és szó nélkül leült.

A fekete ruhás meg lehúzta a sörét, majd ilyet szólt a cigányokhoz-na adjatok még egyet.

Azok meg nyujtották neki oda a szatyorból.

Utána előrébb setált és leült.

Azért érdekes ez nekem, mert meg soha nem láttam olyat hogy valaki a sima fellépésevel full lazán így lefenyít 5 embert.

Te láttál már hasonlót?

2022. szept. 11. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tuti az epitkezesi vallalkozo volt ,aki munkat ad nekik.
2022. szept. 11. 22:08
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Érdekes eset.

Mondjuk sosem fogom megérteni, hogy nagyvárosokban, különösen Budapesten miért szidalmazó szó az, hogy "paraszt". Egy becsületesen dolgozó, a mi élelmünket megtermelő rétegről van szó. Akiknek a hasznossága megkérdőjelezhetetlen, szemben azokkal, akik esetleg másokra ezt szidalmazó szóként használják.

2022. szept. 11. 22:11
 3/6 anonim ***** válasza:
58%

2

Ma már nincsenek igazi parasztok, ezért nyilvánvaló, hogy aki ilyet mond másra, az szitokszóként alkalmazza.

2022. szept. 11. 22:20
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

A paraszt jelzőnek a cigányoknál plusz színezete is van, a magyarokra használt sértés náluk. Mint ahogy mi pl használjuk a putris cigány kifejezést, náluk a paraszt az tipikusan a magyarokra vonatkozik, egymásra ők nem mondják.

Amúgy tényleg furi, pláne ha villamos, akkor inkább építőmunkások lehettek gondolom, mint mezőgazdasági dolgozók.

2022. szept. 11. 23:13
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

#4 Ezt még anno egy nyelvész professzor is mondta egyetemi előadáson, hogy a cigányok mindig is csak parasztoknak hívták a magyarokat.

Tehát ha egy cigány azt mondja paraszt, akkor a magyarokról beszél.

2022. szept. 11. 23:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Soha nem láttam ehhez hasonlót xd
2022. szept. 15. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!