Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretnek az emberek...

Miért nem szeretnek az emberek segíteni?

Figyelt kérdés
Sok kérdést látok, hogy valaki segítséget kér. Osztogatják persze az üres tanácsokat, azt nem feltételezve, hogy a kérdezőnek valószínűleg tele van a hócipője velük. Mikor valaki olyan segítséget kér, ami már személyesebb jelenléttel jár, máris eltűnik mindenki. Azért is érdekes, mivel mindenki azt hajtja, hogy ezek a segélykérő emberek nem is akarnak megoldást a helyzetükre. Nos, amikor viszont akarnak, akkor máris felszívódik a sok önjelölt pszichológus.

2022. aug. 28. 10:30
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
86%
Olyan is volt, hogy sikerült nagyot segíteni vkinek, pl. kirúgták a főiskoláról, ismerős protekcióval felvetette másik fősulira. Na, az illető attól fogva nem szállt le rólam, napi órákat akart velem telefonálni csupa ostobaságról, a divattól kezdve mindenről. És megsértődött, mikor közöltem vele, hogy nem vagyok napi 24 órás beszélgetős vonal.
2022. aug. 28. 14:41
 42/47 anonim ***** válasza:
74%
Mert akinek segítünk, az nem azt látja, hogy megsajnáltuk, hanem hogy ő olyan fsza, különleges lény, olyan elbűvölő teremtmény, hogy ezért kap segítséget, szóval hogy jár neki.
2022. aug. 28. 14:48
 43/47 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, neked sikerült már segítséget nyújtanod innen valakinek? Akár személyesen is? Milyen tapasztalataid vannak erről?
2022. aug. 28. 14:51
 44/47 anonim ***** válasza:
31%
Mert önzőek az emberek, a nők is azért akarnak gazdag férfit, hogy még véletlenül se kelljen még a párjukon sem segíteniük.
2022. aug. 28. 15:26
 45/47 anonim ***** válasza:
83%

Voltam, vagyok hányattatott helyzetben és senki sem oldotta meg a problémáimat helyettem. Amikor a tanácsaikra hallgattam és nem működött, azért is én voltam a hibás.

Megdolgoztam azért, hogy nem szenvedek visszatérő migrénben. Módszeresen megfigyeltem, hogy mi váltja ki és kikísérleteztem, hogy mi segít rajta, addig, hogy most már rutinból elkerülöm.

A beszédhangomra a gimiben tettek megjegyzéseket, általánosban megvártak többen az iskola előtt, hogy majd megvernek, amikor kilépek. A többi kedves emlékbe most nem is mennék bele.

"Hiányzik az emberekből az ingyen kegyelem."

Nem tudok mindenkit megmenteni és nem bánom. Mért is kéne nekem Jézussal versengeni? Nyugodtan alszom, mert amit bírtam, azt megtettem. Aki kérte és elfogadta, annak segítettem, ahogy tudtam.

2022. aug. 28. 15:41
 46/47 Darius- ***** válasza:
94%

Akkor most benézek a Sport kategóriába, nézzük van-e akinek kell a segítség.

De nem biztos megköszönik, a legtöbb kussol.

2022. aug. 28. 21:17
 47/47 A kérdező kommentje:

43:

Beszéltem egy autista sráccal, viszont állandóan azzal jött, hogy neki gyanús, hogy segíteni akarok rajta és ezért utána már nem írtam. Most egy másik sráccal beszélek, neki elég, ha van aki meghallgatja. Volt, aki szimplán letiltott Viberen :) De nem általánosítok.

2022. aug. 28. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!