Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretnek az emberek...

Miért nem szeretnek az emberek segíteni?

Figyelt kérdés
Sok kérdést látok, hogy valaki segítséget kér. Osztogatják persze az üres tanácsokat, azt nem feltételezve, hogy a kérdezőnek valószínűleg tele van a hócipője velük. Mikor valaki olyan segítséget kér, ami már személyesebb jelenléttel jár, máris eltűnik mindenki. Azért is érdekes, mivel mindenki azt hajtja, hogy ezek a segélykérő emberek nem is akarnak megoldást a helyzetükre. Nos, amikor viszont akarnak, akkor máris felszívódik a sok önjelölt pszichológus.

2022. aug. 28. 10:30
1 2 3 4 5
 31/47 Generaves ***** válasza:
67%

Egy hivatásos pszichológus nem véletlen hivatásos. Én mint mezei húsz éves, lehet, hogy rendelkezem némi tudással a pszichológia terén, de vajmi keveset érek ezzel. Egy pszichologus akivel egy páciens megtalálja a hangot sokkal többet tud segíteni mint egy mezei bárki. A pszichológia egy tudomány, az elme orvoslása. Ha eltörik a karod sem a szomszédtól várod, hogy begipszelje.

Ilyen egyszerű. Aki valóban segítsegre szorul nenféljen pszichologusról pszichológusra járni. Nyilván kérhet támogatást az ember tarsaitól, de akkor sem fog olyan releváns válaszokat kapni a problémáira mint egy szakembertől.

2022. aug. 28. 12:41
 32/47 anonim ***** válasza:
68%
23 Elég érdekesnek tartom elvárni azt, hogy valaki felelősséget vállaljon egy vadidegenért, akit lehet, hogy nem is fog sose megkedvelni. Ez azért messze túlmegy az empátián, nem gondolod?
2022. aug. 28. 12:58
 33/47 A kérdező kommentje:

28:

Pontosan a te közlésedben mutatkozik meg a helyzet valódi üzenete. Pontosan te is kerülhettél volna hányattatott helyzetbe, de nem kerültél, mert szerencsésen alakult az életed. Ilyenkor szeretnek az emberek azzal dobálózni, hogy én megdolgoztam érte. Igen, te valszeg megdolgoztál azért, hogy nem szenvedsz krónikus fejfájásban hétéves korod óta. Továbbá megdolgoztál talán azért is, hogy nem zaklattak végig az iskolában a beszédhangot miatt.

A kifogást legalább olyan mértékben gyártja a normálisak társadalma, mint a hányattatott sorsúak. Azzal, hogy valaki biztosan zaklató lesz, meg nem akar biztos változni, azzal le is van tudva. Szakadásig hajtott közhely a "ránk is tojik mindenki".

Hiányzik az emberekből az ingyen kegyelem.

Sokkal egyszerűbb lenne annyit mondani, hogy magasról tojunk bele, hogy a problémás emberekkel mi lesz. A mi életünk rendben van, és semmi más nem érdekel.

2022. aug. 28. 13:02
 34/47 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem részben igazad van, részben pedig nincs.

Senkitől nem lehet elvárni,hogy megoldja a másik problémáját. Mindenkinek az életében vannak nehéz szakaszok amikkel magunknak kell megküzdenünk.

Senkitől nem várhatom el,hogy viselje az én terheimet.

Viszont az is igaz,hogy az emberek totálisan leszarják a másikat.

A tanácsok amiket adnak haszontalanon és sablonosak.

Szeretnek okoskodni és magukat mások fölé helyezni azzal a mondattal,hogy ő megdolgozott azért mert jó élete van.

De nem csak ő dolgozik meg érte.

Minden ember küzd csak a fegyvereink nem ugyanolyanok.

A körülményekről ne is beszéljünk.

Akinek van egy támogató családja akik szeretik az nem fog soha lecsúszni mert van aki elkapja.

Van aki mondjuk krónikus betegségektől szenved, ő sem biztos,hogy túl tud ezen lendülni.

Nem szeretem mikor egy ember aktuális mentális problémáira ráhúzzák a “nem akarod eléggé,hogy változzon a helyzet” vagy “nem teszel magadért”.

2022. aug. 28. 13:17
 35/47 anonim ***** válasza:
71%

#28 vagyok.

A kérdező tökéletes példája azoknak, akikről beszéltem.

Az igazi szarházi, önsajnáltató, céltalan kifogásgyárak, akik agresszív védekezéssel és hamis érvelések sorozatával reagálnak bármiféle tanácsra és segítségre.

Lásd a leírása:

"Pontosan te is kerülhettél volna hányattatott helyzetbe, de nem kerültél, mert szerencsésen alakult az életed."

Semmit nem tud a másikról, de azonnal letudja, hogy annak csak szerencsésen alakult az élete. Holott ez nem feltétlenül igaz, mégis feltétel nélküli igazságként kezeli.

"Ilyenkor szeretnek az emberek azzal dobálózni, hogy én megdolgoztam érte."

Ez amit említettem, az agresszív védekezés, állít valamit majd bevédi egy hamis érveléssel. Mert így csak neki lehet igaza.

"Igen, te valszeg megdolgoztál azért, hogy nem szenvedsz krónikus fejfájásban hétéves korod óta"

Újabb agresszív védekezés, újabb hamis érvelés. Tipikus kifogásgyár, amikor egy érvelésre, tanácsra bedob valamit amit nem lehet védeni.

Az ilyen agresszív önsajnáltatókra egy percet nem érdemes áldozni az életünkből, pont azért mert ahogy a kérdezőn is látszik, nála nem a változtatás a cél, szimplán csak az elborult világképét igyekszik kivetíteni a valóságra ahelyett, hogy ő változtatna a valóságnak megfelelően.

2022. aug. 28. 13:32
 36/47 anonim ***** válasza:
47%

Miért utolsó..?

Te nem személyeskedsz?

Szarházinak nevezni egy idegent szerinted egészséges pszichére utal?

Veled sincs valami rendben ha így reagálsz egy kommentre.

2022. aug. 28. 13:34
 37/47 A kérdező kommentje:

35:

Hol mondtam egy szóval is, hogy rólam van szó? Ez csak egy kognitív torzítás lehet nálad.

2022. aug. 28. 13:37
 38/47 anonim ***** válasza:
70%
Na jó, látom itt is az van, hogy a kérdező válaszolgat a saját kérdéseire és kamu válaszadóként megerősítse önmagát abban, hogy természetesen mindenki hülye és itt csak és kizárólag ő a helikopter... ;)
2022. aug. 28. 13:44
 39/47 anonim ***** válasza:
79%
Ez a gyakori kérdések oldal, nem segítségkérő oldal. Itt kérdéseket lehet feltenni, és a válaszokat megfontolni. Nekem bejön a felújítás kategória, sok hasznos tapasztalat és tanács van ott. Szeretem a jogi jellegű kérdéseket is böngészni. Érdekel, màsok hogyan élik az életüket, ezért a 100+ vàlaszos kérdéseket végigolvasom a család kategóriában. Ha tudok választ a kérdésre, megírom. De semmiképp sem szeretnék személyesen találkozni senkivel és segíteni. Ilyesmivel lelkisegély számot kellene hívni inkább vagy ilyen fórumot keresni.
2022. aug. 28. 13:53
 40/47 anonim ***** válasza:
66%
Még huszonévesen gyakran beleálltam bajban lévő ismerősök segítésébe. MINDIG oda lukadt ki, hogy adjak pénzt neki, az összesnek ez lett a vége. Részemről bezárt a bazár.
2022. aug. 28. 14:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!