Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretnek az emberek...

Miért nem szeretnek az emberek segíteni?

Figyelt kérdés
Sok kérdést látok, hogy valaki segítséget kér. Osztogatják persze az üres tanácsokat, azt nem feltételezve, hogy a kérdezőnek valószínűleg tele van a hócipője velük. Mikor valaki olyan segítséget kér, ami már személyesebb jelenléttel jár, máris eltűnik mindenki. Azért is érdekes, mivel mindenki azt hajtja, hogy ezek a segélykérő emberek nem is akarnak megoldást a helyzetükre. Nos, amikor viszont akarnak, akkor máris felszívódik a sok önjelölt pszichológus.

2022. aug. 28. 10:30
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
31%

Utolsó:

Ne haragudj,de ezt te honnan tudod?

Van erre statisztika?

Honnan tudod ki mit élt meg és mi játszódik le a fejében?

Az ilyen felszínes emberek miatt mint amilyen te is vagy lesznek elbagatellizálva problémák.

Igen, ez csak egy fórum..mondhatnánk,hogy kit érdekel ki mit ír ide.

De annak az embernek aki segítséget kér egy problémával kapcsolatban ami neked lehet semmi de neki egy szenvedés emiatt az élete ezt vágod a pofájába hát…nem sok jót teszel vele.

A szavak fájnak és mindegy,hogy olvasod őket vagy a szemedbe mondják.

Legyünk már kicsit empatikusabbak….

2022. aug. 28. 11:17
 12/47 anonim ***** válasza:
79%
8-asnak címezve..
2022. aug. 28. 11:18
 13/47 A kérdező kommentje:
Az emberek akkor él át egy aha élményt, amikor felismeri, hogy aki bajban van, nem önszántából alakította ki magának a körülményeket. Vannak szerencsések és kevésbé szerencsések. Ahhoz, hogy valaki mondjuk elmagányosodjon, szorongjon elég, hogy bekerüljön gyerekként egy rossz közösségben, ahol mindig a mellőzöttségben részesül. Elég annyi, hogy gyerekként rosszul táplálják a szülők, és egy sovány vagy elhízott gyerekként úgyszintén beleessen egy elnyomott, utált, mellőzött szerepbe. De ennél apróbb dolgok is elegek, ami pontosan úgy megtörténhetett volna a "többséggel" is, csak épp nem történt meg bizony. Tegyük fel, a pszichológussal feloldják a gátakat. Egy harminchoz közeli, teljes munkaidőben dolgozó ember próbáljon meg bizony egy ilyen elutasító, mellőző társadalomban barátra lelni. A többség bebetonozza magát a gyerekkori kapcsolódásokba és a közvetlen családi kapcsolatokba... és ennyi.
2022. aug. 28. 11:18
 14/47 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező ez így van.

De jó,hogy tovább látsz az orrodnál.

Sok embert ezek az apró részletek nem érdekelnek.

Meglátnak egy hajléktalant és az a reakció,hogy micsoda szar ember meg igénytelen. Tüntessük el..ne is lássuk.

Múltkor egy idősebb nővel utaztam BlaBla-n keresztül.

Ő kezdte el nekem szidni a hajléktalanokat,hogy mennyire undorítóak és nem akarnak jobb életet vagy tenni magukért.

Én elhiszem,hogy nehéz megérteni másokat ha soha nem járt az ember hasonló cipőben.

Valószinüleg olyan traumákat éltek meg ezek az emberek amit mi elképzelni sem tudunk.

A születésünkkor megpecsételődik valamennyire a sorsunk. A személyiségünket a gyerekkori traumák is formálják.

Sok lecsúszott ember nem kapott semmilyen példát / nevelést,hogy hogyan kell élni.

Ha kapott is csak negatív volt.

Én nem tudok senki feje felett pálcát törni. Nem ismerem mindenki hátterét.

2022. aug. 28. 11:23
 15/47 anonim ***** válasza:
79%
Tehát magyarul segítsünk neked személyesen, és persze ingyen, mert a mi időnk ugye ingyen van. Te is biztos segítenél ingyen vadidegeneknek.
2022. aug. 28. 11:32
 16/47 A kérdező kommentje:
Nem, nekem nincs szükségem segítségre. Csak szerettem volna, ha helyrerakjuk ezt a sajnálatos jelenséget.
2022. aug. 28. 11:35
 17/47 anonim ***** válasza:
84%

Személyes segítséget nem tudok ajánlani, itt van a kis családom + 1-2 közeli barát, ahol mindenki vágyik egy kis figyelemre és nekik sem elég, amit nyújtani tudok.

Másrészt itt sok kérdező ragaszkodik bizonyos hibás berögződéseihez, amik egyenes úton vezetnek oda, amiben éppen van. Elmondom nekik, hogy mi a probléma, hogy tudnának javítani a helyzetükön, de az nem jó nekik. Nem vagyok hajlandó több energiát áldozni arra, aki nem akar változtatni, csak panaszkodni és az energiámat szipolyozni. Nem attól üres a tanács, amit írtam, hanem attól, hogy akinek adtam, fontolóra se vette.

2022. aug. 28. 11:36
 18/47 anonim ***** válasza:
73%

Nekem volt egy időszakom amikor úgy jöttem ide fel esténként mindig mint egy pszichológus. Küldetésemnek éreztem azt, hogy másokon segítsek.

Aztán azt tapasztaltam, hogy utána rengeteg ember maradt a nyakamra és annyi privát üzenet érkezett, hogy egy idő után már nem bírtam a nyomást és abbahagytam az egészet.

Ma már kikapcsolódni járok ide fel. Akinek tudok, segítek, tanulmányaimnak köszönhetően az egészség kategóriában nagyon sok embernek tudok segítséget, támpontot adni de senkinek a lelkét nem fogom ápolgatni és egy gyakoris választól meggyógyulni sem fog senki. A gyógyulásért a másik félnek is tennie kell.

2022. aug. 28. 11:38
 19/47 anonim ***** válasza:
70%
Aha! Akkor vegyük pl az "én" esetemet. Közelítek a 30-hoz, magányos vagyok, részben emiatt sem mondhatnám magam sikeresnek. A gyerekkorom maga volt a pokol. Az osztálytársaim lenéztek, bántottak, ami időnként osztályzataimon is meglátszott. Ezért amikor hazamentem, a szüleim lecsesztek. Már gimis voltam, amikor elkezdtem lesz*rni azt, hogy mások mit gondolnak rólam, és egyre céltudatosabbá váltam. A korábbi szorongásaim, rossz tapasztalataim miatt bulikra sem mentem, még egyetemen sem. Ennek ellenére valahogy el tudtam végezni. Azóta meg csak a rabszolgaság megy, amit sokan csak "mókuskeréknek" neveznek. Tedd azt amit mondanak, még ha nincs is rá időd, vágj mindenhez jópofát, még ha nem is tetszik! Ettől kezdve én kérek elnézést, ha nem tudok még pluszban önkénteskedést is vállalni... 🤔
2022. aug. 28. 11:40
 20/47 anonim ***** válasza:
44%

Pont ezért kellene empatikusabbnak lenned másokkal mert te is megélted a szart.

Én nem hatalmas világmegváltó tanácsokat adok, de próbálom megérteni az embert.

Szerintem az is nagy segítség ha valaki tényleg érzi,hogy min mész át nem csak puffogtatja a sablon szarokat.

2022. aug. 28. 11:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!