Miért nem szeretnek az emberek segíteni?
Itt segíteni valóban nehéz, mert:
- sok a fiatal, akiknek nincs igazán élettapasztalatuk, tehát a segítégük a trollkodással ki is múlt;
- vannak, akik hiába felnőttek, nem voltak hasonló élethelyzetben, így nem tudnak mit mondani;
- van, aki a felelősségvállalástól fél;
- van, aki korábban már segített, de ő lett a végén a xar, vagy a többi kommentelő hozzáállása miatt lemondott a segítségadásról;
- van, aki alapból a kormányzati propaganda szerint viselkedik ("Mennyéééé dóóóógozni!" hozzáállás bármire is nézve). Stb.
A többség magától soha nem fog, hiszen nem is tudna alkalmazkodni a kisebbséghez.
Annyira igazad van kérdező…ugyanezt tapasztalom én is
Ez mind csak látszat amit az emberek sokszor adnak mint “segítség”.
Kéretlen okoskodás vagy pár szó és lezárják a témát.
Viszont igazából ha az ő oldalukat nézem akkor is megértem a helyzetet mert senkire nem tehetünk terheket. Nem várhatod el,hogy más oldja meg a problémáidat vagy a lelki szemetesed legyen.
Egyébként én az öngyilkosokat kezdtem el megérteni az utóbbi időben.
Nincs annál rosszabb mint amikor harcolsz a saját elméddel mindennap és mikor segítséget kérsz akkor leráznak.
Ha elmondod,hogy nem akarsz élni akkor azt mondják,hogy ne panaszkodj,szedd össze magad, ne légy önző stb stb…
Nem értem egyrészt,hogy kinek tartozom azzal,hogy szenvedek még 60 évig ebben az elmében másrészt meg komolyan? Azt mondom,hogy nem bírom tovább de akkor sem én vagyok fontos hanem mások.
Igazából senki nem érti mi zajlik a fejedben és mennyire nyomorúságos minden.
Ha pedig megteszed akkor jönnek a nyávogó picsogó hozzászólások,hogy “bárcsak elmondta volna..segítettem volna”
Valószinüleg megpróbálta csak mindenki leszarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!