Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem szeretnek az emberek...

Miért nem szeretnek az emberek segíteni?

Figyelt kérdés
Sok kérdést látok, hogy valaki segítséget kér. Osztogatják persze az üres tanácsokat, azt nem feltételezve, hogy a kérdezőnek valószínűleg tele van a hócipője velük. Mikor valaki olyan segítséget kér, ami már személyesebb jelenléttel jár, máris eltűnik mindenki. Azért is érdekes, mivel mindenki azt hajtja, hogy ezek a segélykérő emberek nem is akarnak megoldást a helyzetükre. Nos, amikor viszont akarnak, akkor máris felszívódik a sok önjelölt pszichológus.

2022. aug. 28. 10:30
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
74%

A teljes élethelyzet ismerete nélkül látatlanban baromi nehéz nem üres tanácsokat osztogatni. Egy barátnak belelátok az életébe, tudom, hogy mit hol szúrt el, ismerem, tudom, hogy min kellene magán is változtatnia.

Egy idegennél ez elég nehéz, nem látok bele teljesen az életbe, így csak általánosságban tudok tanácsot adni.

2022. aug. 28. 11:58
 22/47 anonim ***** válasza:
41%

Ezért inkább ne adj tanácsot hanem próbáld megérteni szerintem…

Többet segítesz vele.

2022. aug. 28. 12:01
 23/47 A kérdező kommentje:

Tegyük fel, lenne egy mesterséges helyzet. A segítséget kérő illető veled egykorú, nem messze él tőled. Biztosra tudhatod, hogy nem fog zaklatni, a barátságotok pedig meg fogja gyökeresen változtatni az életét pozitív irányba.

Segítenél neki?

2022. aug. 28. 12:05
 24/47 anonim ***** válasza:
80%
Milyen személyes jelenlét? Menjek el betonozni, mert nincs pénze kőművesre?
2022. aug. 28. 12:05
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Én igen…
2022. aug. 28. 12:08
 26/47 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy itt legjobb tudásom beleadva segítek és tanácsot adok, az nem jelenti azt, hogy szeretnék bármiféle kapcsolatot teremteni az illetővel, sem azt, hogy a személyes pszichológusa/életvezetési tanácsadója akarnék lenni ingyen. Erre vannak a szakemberek.
2022. aug. 28. 12:21
 27/47 anonim ***** válasza:
79%

23. Ez tényleg egy mesterséges helyzet, amire úgy tudnék felelni, hogy attól függ.

Feltételezhetem, hogy ha már a kölcsönös bizalmi elvre alapoz a kísérlet, akkor az adott segítségkérő személy az ismerősöm, családtagom, de semmiképp sem egy random idegen.

Családtag, illetve ismerős esetén azért segítenek az emberek, mert ellenkező esetben tudják, hogy rajtuk is segítene az adott személy. Ez alól kivételt jelenthet, ha az adott segítségkérő személynek ugyan jót tenne a segítség, viszont köztudott, hogy ő viszont már nem viszonozná, vagy nem is fordítaná jóra az adott segítséget.

2022. aug. 28. 12:27
 28/47 anonim ***** válasza:
69%

Le leszek pontozva, de őszinte leszek:

Én marhára nem vágyom magányos "kitaszítottak" társaságára.

Én kiegyensúlyozott, boldog, normális emberek társaságára vágyom. Egyszerűen azért, mert mindkettő társasághoz volt dolgom, és a problémásakból nem kérek. Persze szépen hangzik, hogy kell valaki aki kirángatja a szarból, de az ilyenek legtöbbször nem is akarnak kimászni, cserébe téged is magukkal rántanak.

Annyi defektes ember van.

Van akihez ha kettőnél több szót szólsz, már azt hiszi hogy onnantól örök szerelem/barátság vár rátok, rád akaszkodik, túlgondol mindent, mindent veled akar átélni, kösz nem.

Vagy vannak azok, akik beragadnak az élethelyzetükbe és folyamatosan ugyanaz a szalag pörög újra és újra és újra. Egyszer segítesz neki, tanácsot adsz, támogatod, örül, boldog, elmondja hogy de sokat jelentett hogy beszéltünk és talán most már tovább tud lépni. De nem fog. Következőnek újra elkezdi ugyanazt a panaszkodást. Ha nem hallgatod meg akkor elmondja másnak majd megint másnak és megint másnak.

Kell a francnak ez, amikor egyszer élünk, miért pazaroljuk az energiánkat energiavámpírokra?

2022. aug. 28. 12:33
 29/47 anonim ***** válasza:
73%
Egy fórumon segíteni inkább beszélgetés. Az emberek beszélgetni szeretnek
2022. aug. 28. 12:36
 30/47 anonim ***** válasza:
77%

Azt amúgy hozzátenném, hogy az esetek nagy részében a legegyszerűbb tanácsok amik működnek, csak ehhez az adott illetőnek meg kell emelnie a seggét és tenni kell a változásért.

De nyilván egyszerűbb kifogást gyártani meg jönni azzal, hogy "ez csak üres tanács" mint megfogadni és tenni érte.

2022. aug. 28. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!