Szerinted ha állatok tudnának beszélni, akkor is levágnánk és megennénk őket?
6: ez nem igaz. Sőt. A falusi ember, aki élőben is lát állatot, valószínűleg jobban befolyásolná az, hogy beszél az állat. A városi csak a boltban látja a húst, azt sem egyben, hanem darabokban, így sokkal kevésbé érzi, hogy valaha egy élő állat volt.
A kutya, macska gazdák között ugyanúgy van borzalmas városban is.
Tudnak beszélni....
És látod.., megeszitek őket.
Tudnak "beszélni"! Még ha nem is értjük a nyelvüket, a hangjuk, testi reakcióik könnyen elárulják, hogy vannak érzéseik. A disznó visít, fél, menekülne, mielőtt levágják. Még nem is látja a kést, de már retteg, visít, érzi a végzetét. A saját nyelvén fejezi ki a félelmét. A tyúk szintén és a többi állat is. Tudom, tanyán nőttem fel. Nekem tök mindegy, hogy állati vagy emberi nyelven szólal meg, ezt abszolut nem tartom lényegesnek. Nem okoznék egyetlen állatnak sem szenvedést. Egyetlen esetben csak, önvédelemből, ha rámtámad.
Nem vagyok vegetariánus, de ha nekem kéne levágnom ha húst akarok enni, akkor inkább a húsról lemondanék.
A halakat simán kínozzák, mert nem tudnak ordítani.
Más, hangokat kiadó állatoknak nem szúrnak kampót a szájukba, késztetik őket fuldoklásra stb.
Úgyhogy szerintem ha tudnának könyörögni, nagyobb eséllyel élnék túl az állatok az emberrel való találkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!