Ennek mi értelme van? Ezek az emberek tényleg el akarják adni a terméket, vagy csak szórakoznak az olvasóval?
Venni akarok valamit, nézegetem a jófogást. Látok két releváns hirdetést.
Egyiknél nincs tel.szám. Nem tetszik az ilyesmi, de írok neki késő este üzenetet, amiben megírom, hogy érdekel a termék, szeretném személyesen megtekinteni. Kérem, írja meg a tel.számát vagy hívjon fel ezen a számon, hogy helyet és időpontot egyeztethessünk.
Erre ma délelőtt látom, hogy visszaírt. Tel.számot nem írt, csak azt, hogy írjam meg, nekem mikor lenne jó, mert ő szinte mindig otthon van. Helyet sem írt.
A másik írt tel.számot. Ma délelőtt már kétszer próbáltam hívni, de "a hívott szám jelenleg nem elérhető. Kérjük, próbálja meg később." Nem tudom, mit dolgozik, hogyan él, de azt gondolom, ha valaki árul valamit, akkor napközben legyen elérhető, mert napközben lehetne aznap délutánra vagy estére időpontot egyeztetni.
Elgondolkodom, mi járhat a fejükben azoknak, akik így viselkednek? Tényleg el akarják adni a terméket (fénykép mindkettőnél volt) vagy csak szórakoznak a másik idejével?
Ti is jártatok már hasonlóan?
Miért baj az, ha valaki nem szeret telefonálni?
Nekem pl a halálom, mikor hivogatnak ismeretlen emberek.
Írjon üzenetet amire majd reagálok, és megbeszéljük a dolgot.
Még írásban sem viselem el az ilyen "megvan még? Hónap viszem" "mééé annyi? bótban ócsóbb" "lóvém nincs, csere érdeköl?" típusú érdeklődöket. Akkor telefonon miért kéne ilyeneknek zaklatniuk engem?
"Elgondolkodom, mi járhat a fejükben azoknak, akik így viselkednek?"
Mondjuk nézhetjük fordítva is.
Mi jár annak a fejében aki azt hiszi, hogy az embernek jobb dolga sincsen, mint egész nap a telefon mellett ülni és várni a hívásokat meg vevőket.
"Tényleg el akarják adni a terméket vagy csak szórakoznak a másik idejével?"
Az nem a másik idejével szórakozás, hogy nem vagy elérhető folyamatosan. El kell fogadni, hogy a másiknak nem feltétlenül az a prioritás az életben, hogy eladja a régi kis asztalt meg a hegesztő gépet.
Azóta visszahívott az, aki megadta a tel.számát. Őszintén szólva, nem is reméltem. De így létrejött a kapcsolat, 2 perc alatt megbeszéltük, hol és mikor találkozunk. Ma délután munka után útba ejtem.
És mondanom se kell, nem érdekel, hogy a másik eladó nem szeret-e telefonálni, vagy miért nem adta meg a számát.
Én azt mondom, aki el akar adni valamit, az legyen minél többféleképpen elérhető. És ebben legelső a telefon.
Én pl. el sem indulok egy találkozóra úgy, hogy nem tudom a másik fél telefonszámát. Tegyük fel, elírta a címet, vagy félreértjük egymást és egy háztömbbel arrébb várjuk egymást. Vagy valamelyikünknek közbe jött valami és késik, vagy egyáltalán nem tud odamenni, és a másik hiába vár rá. És akkor nem lehet felhívni, tisztázni a dolgot. Hát köszönöm, akkor nézek másik hirdetést.
Más az, hogy a találkozásra indulsz el telefonszám nélkül, és más az, hogy a munkahelyemen 5 percenként szól a telefonom, mert valami "fele ennyiért megveszem" emberkék zaklatják az embert.
Írásban nagyon szépen ki lehet szűrni az értelmes, intelligens érdeklődőt (az írásod alapján annak tűnsz), és miután megszületett a megállapodás, utána lehet telefonszámot cserélni.
És így mégse hív 58 ember munka közben, amiből jó ha 5 valódi érdeklődő.
Engem vagy akkor hívnak amikor sz4rok, vagy amikor a vasútállomason várok a vonatra. Egyik esetben se alkalmas. Első egyértelmű, második; zaj van.
Üzenetre rögtön tudok válaszolni.
Telefonon amúgy is a hülyék találnak meg. Pl ház hirdetés, felhív hogy mi van benne. Le van írva. Öhmmmm... Közművek, van villany? Mondom le van írva. Mekkora? Az is le van írva. Olvassa el. Háát én csak a képeket néztem, befér az x típusú kocsim a kertbe? Befér, de berepül vele vagy teleportálni fog, mert nincs nagykapu. Jaaaa hát nem láttam.
Nah, ezekhez nincs hangulatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!