Ennek mi értelme van? Ezek az emberek tényleg el akarják adni a terméket, vagy csak szórakoznak az olvasóval?
Venni akarok valamit, nézegetem a jófogást. Látok két releváns hirdetést.
Egyiknél nincs tel.szám. Nem tetszik az ilyesmi, de írok neki késő este üzenetet, amiben megírom, hogy érdekel a termék, szeretném személyesen megtekinteni. Kérem, írja meg a tel.számát vagy hívjon fel ezen a számon, hogy helyet és időpontot egyeztethessünk.
Erre ma délelőtt látom, hogy visszaírt. Tel.számot nem írt, csak azt, hogy írjam meg, nekem mikor lenne jó, mert ő szinte mindig otthon van. Helyet sem írt.
A másik írt tel.számot. Ma délelőtt már kétszer próbáltam hívni, de "a hívott szám jelenleg nem elérhető. Kérjük, próbálja meg később." Nem tudom, mit dolgozik, hogyan él, de azt gondolom, ha valaki árul valamit, akkor napközben legyen elérhető, mert napközben lehetne aznap délutánra vagy estére időpontot egyeztetni.
Elgondolkodom, mi járhat a fejükben azoknak, akik így viselkednek? Tényleg el akarják adni a terméket (fénykép mindkettőnél volt) vagy csak szórakoznak a másik idejével?
Ti is jártatok már hasonlóan?
Igen, az elsőnél
Szintén eladó voltam
Megirtam hogy nekem melyik napokon lenne jó a találkozó és hogy várom
Csak épp címet meg telefonszámot nem írtam 🤣 úgy szólt rám a vevő hogy az is kéne 😃
Igazából csak nagyon elfoglalt voltam, gyorsan válaszoltam és észre se vettem hogy a lényeget kihagytam...
Az a helyzet hogy a telefon eléggé személyes.Én tapasztaltam már pont a jófogáson hogy vannak milyen egyszerű és ostoba emberek.Akik úgy szólnak bele a telefonba hogy még köszönni sem képesek!
A másik hogy sokan feltételezem azért nem adnak számot, mert nem akarják hogy egész nap csörögjön a telefon, vagy épp rossz időpontban keressék.Akár késő este.
Egy konkrét példám van, mikor hirdettem egy terméket.Normálisan leírtam hogy csak személyes találkozással tudom megoldani az árú átadását így a környékről keresek. Akkoriban még új volt a Foxpost és ciki vagy nem de nem ismertem, fogalmam se volt hogy működik és idegenkedtem tőle.Úgyhogy úgy voltam vele ha találok a termékre a közelből vevőt, akkor eladom neki.Rám írt valaki hogy érdekelné a termék , de valami 300km-ről. Megírtam neki hogy a közelből keresek vevőt, ahogy a leírásnál is tisztán és érthetően említettem.Én írtam telefonszámot a hirdetésnél.Aztán pár nap múlva egy környékbeli jelentkezőm volt és eladtam neki a terméket.Leszedtem a hirdetést.Eltelt pár nap, cseng a telefonom.Egy nő hívott hogy nem látja már fent a terméket...és hogy a fia írt nekem üzenetet, nagyon szerette volna a terméket és elkezdett lecseszni meg kioktatni hogy miért nem tudtam elküldeni csomagpontra nekik a terméket.Nem trágár módban, de eléggé lekezelő és felháborodott hangvételben.Én pont a munkahelyemen voltam, mivel leszedtem a hirdetést nem gondoltam hogy ez ügyben keresnek így felvettem.És negyed órán keresztül hallgattam a nőt rinyálását.Ez pl. egy nem kívánatos dolog volt számomra.Mikor valaki leírja a hirdetésben hogy ragaszkodik a személyes átvételhez akkor miért akarja más ráerőszakolni az ellenkezőjét? Utána meg mikor elmondom neki hogy már nincs meg a termék eladtam még kioszt.
Hát ezekszerint nem kenyérre kell neki.. Gondolom kényelmesebb neki, ha csak írogattok, mint telefonon lebeszélni..
Én marketplace-re szoktam felrakni cuccokat és ott meg az van, hogy elküldik az automatikus üzenetet, hogy ez még meg van, aztán mikor írok h jó napot, igen meg van még, már válaszra se méltatnak.. 😒
5-ös, amíg egy SMS-t vagy e-mailt bepötyögök, öt telefont is lebonyolítok.
Az ember gyorsabban beszél, mint ír.
És egyébként is: az SMS-ezés és e-mailezés nem lógás, csak a telefonálás?
"nem mindenhol díjazzák ha a telefonon lógsz meló helyett"
Na de egy találkozót le lehet egyeztetni körülbelül 2 perc alatt, mikor, hol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!