Szerintetek mi van a halál után? Mi értelme akármit is csinálni az életben? Miért érzem magam úgy, mintha kilógnék a sorból és nem tudok alkalmazkodni a világhoz, más emberekhez? Miért nem érzem magam embernek?
Rossz helyre születtél. Azokba a kultúrákba és vallásba kellett volna, ahol egész életükben a halál utáni létre készülnek.
Még mindig van lehetőséged pl. Indiába költözni és nem itt szenvedni a kérdéseddel.
#1 Én ezzel teljesen tisztában vagyok. Számomra a hírhedtség nem ad értelmet semmire, nem szándékozom hírhedt lenni az emberek körében, bár sokat gondolkoztam azon, hogy megölök rengeteg embert, akik az elveim szerint nem érdemelnek életet, de nem azért, hogy híres legyek. Azt akartam, hogy a világ szebb legyen, de ez képtelenség. Majd rájöttem, a gyilkolás csak az önzőségemet fejezné ki. Csak a halál jelenti számomra a jövőt.
#2 Nem tudom, hogy higgyek-e a halál utáni létben, én egyszerűen csak nem akarok többé létezni. Azt szeretném, ha a halál után nem lenne igazából semmi, csak eltűnök. Mióta létezem, fel vagyok készülve a halálra.
Vagy van valami vagy nincs. Ostobaság bármelyiket is 100%-ban kijelenteni.
Kicsid filózok neked, sokszor engem is elkap a halálvágy, sokszor gondolkodtam már öngyilkosságon, de az alábbi okok visszatartanak:
1. A "semmi" nem félelmetesebb szerintem annál, hogy van valami, csak akkor tényleg igazságtalan az egész élet. Szóval igyekezni kell úgy befejezni, hogy semmi kimondatlan szó, elérhető és vágyott cél ne maradjon ki az életedből, mint egy teendő lista, mert, ha nincs semmi, akkor nem lesz esélyed pótolni, ha lélekvándorlás van, akkor meg már kimondani dolgokat. Pl. én ebben az életben szeretnék beinteni pár embernek, nem kövi életben, amikor már nem is emlékszünk semmire sem.
2. Ha van túlvilág v bármi az öngyilkosságnak következménye lesz. Nem célszerű hamarabb befejezni az életet, ha csak nem egy magasabb jó érdekében teszed, pl. ezzel valakit megmentesz. Ha halandó világ csak egy próbatétel, akkor ugyan ott fogod folytatni vagy még rosszabb sorsod lesz, a kereszténység szerint pokol vár rád stb. az életet végig kell játszani akármilyen f.s. Az enyém is szánalmas, bár főleg saját hibámból. Igyekezni kell jobbá tenni. Szerencsére olyan helyre születtünk a világnak, ami jónak mondható.
3. Elcsépelt "igazság", de valóban nem tudni, mit tartogat számodra a jövő. Lehet pont 4 nap múlva valami nagyon jó fog veled történni. Én jártam így. Gyávaságból nem végeztem magammal, majd 3 nap múlva rámírt életem első és azóta egyetlen szerelme. Ez 14 éve volt, nem vagyunk együtt, de meghatározta az életemet, pozitívan változtatta meg. Azóta sajnos újra gödörben, de az most nem lényeg.
Szóval kitartást, tudom, hogy direkt kérted, hogy lebeszélés ne legyen, de azért remélem átgondolod!
Azt sem lehet fixen állítani, hogy van, de azt sem, hogy nincs.
Az élet értelme a történések maga. Objektíven.
Szerény véleményem szerint az életem értelme az élmények megélése.
Depressziós vagy, keress fel egy pszichiátert és egy pszichológust.
Az ember, állat alaptermészete az életigenlés.
Küzdésre lettünk teremtve.
Fogd már fel, hogy depressziós vagy.
Irány a pszichiáter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!