Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valójában mire van szükségünk?

Valójában mire van szükségünk?

Figyelt kérdés
Már sok kérdésben olvastam, hogy a minket körülvevő dolgok közül az embernek alapvetően nincsen sok mindenre szüksége, csak a fogyasztói társadalom erőlteti ránk. Pl. ha akarnánk tudnánk-e internet nélkül is munkát végezni?

2022. júl. 1. 13:49
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
9. Hoppá, rátapintottál a kérdésem lényegére. Tehát, valóban szükséges olyan munkával pénzt keresni, amit szívből utálunk? Tehát nem lenne jobb ha mindeni abból élhetne meg amit szeretetből állít elő?
2022. júl. 1. 14:58
 12/29 A kérdező kommentje:

"Ez olyan, hogy elvileg lehetne, de nem érdemes, és többet veszítenénk vele, mint amit nyerhetne bárki is."

Biztos? Vegyük alapul a chiphiányt. Tehát én autót vagy bármi elektronikával vezérelt dolgot akarok venni, de azt mondják hogy választhatok. Vagy várok x hetet/hónapot, vagy megelégszem a régebbi konstrukcióval és már vihetem is. Te hogy döntenél

2022. júl. 1. 15:16
 13/29 A kérdező kommentje:
Szóval melyik opciót választanád?
2022. júl. 1. 15:20
 14/29 anonim ***** válasza:
75%

1. Nem azt írtam, hogy olyan munkával keresek pénzt, amit szívböl utálok, hanem azt, hogy nem igazán szerez örömet.

Nekem már az, hogy a munkahelyen kell tölteni napomat, és nem dolgozhatok otthonról, megatív pont.

Azt meg nem hiszem, hogy el tudnád képzelni, bárki is szivesen lesz pl. postás, kukás, vagy szivesen dolgozik szalag mellett - csak ezeket a munkákat is el kell végeznie valakinek, és ha az alaptémád szerint mindenféle korszerü módszert kiiktatnának, még több ilyen lenne.

Másrészt ha valakinek van hobbija vagy olyasmi, amit szivesen csinál, amikor kedve van rá, annak ugyanez a legtöbb esetben állandó munkaként már nem lenne szivesen végzett dolog. (Én például szeretek zongorázni, növényeket gondozni, fözni, de ha zongorista, kertész vagy szakács lennék, garantáltan elegem lenne ebböl, a szabadidömben nem foglalkoznék ugyanezekkel)

2. Én biztos nem vennék meg rosszabb minöségü, régi autót csak azért, mert nem azonnal tudom megkapni. (Mellesleg ezelött 50-60 évvel, azaz mikor még nem volt minden ennyire modern, az teljesen normális volt, hogy egy autót megrendeltél és egy-két ÉV múlva kaptad meg)

3. Szóval én még mindig a kényelmesebb, haladóbb megoldást választanám, de közben arra figyelek, hogy ne csak az internet legyen az életem.

2022. júl. 2. 08:09
 15/29 A kérdező kommentje:

"Én biztos nem vennék meg rosszabb minőségű, régi autót csak azért, mert nem azonnal tudom megkapni. (Mellesleg ezelőtt 50-60 évvel, azaz mikor még nem volt minden ennyire modern, az teljesen normális volt, hogy egy autót megrendeltél és egy-két ÉV múlva kaptad meg)"

De miért mennék vissza 50-60 évet? Már ezelőtt 30 éve sem kellett 1-2 évet várnod egy új autóra, és már egy Ladához képest is már elég korszerűek voltak.

"Azt meg nem hiszem, hogy el tudnád képzelni, bárki is szívesen lesz pl. postás, kukás, vagy szívesen dolgozik szalag mellett - csak ezeket a munkákat is el kell végeznie valakinek, és ha az alaptémád szerint mindenféle korszerű módszert kiiktatnának, még több ilyen lenne."

Mondjuk én valamilyen kreatívabb szakmára gondoltam amiben nincs annyi monotonitás mint egy szalag melletti munkában. A kukás munkát meg nyilván meg kell csinálni, különben végképp ellep minket a szemét.

2022. júl. 2. 08:39
 16/29 A kérdező kommentje:
14. Egyébként csak úgy megjegyezném hogy a kukás és a szalagos meló is részben vagy egészben, de szintén az emberi telhetetlenség hozadéka.
2022. júl. 2. 08:57
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

"De miért mennék vissza 50-60 évet? Már ezelőtt 30 éve sem kellett 1-2 évet várnod egy új autóra, és már egy Ladához képest is már elég korszerűek voltak."

Igen, de a mai elvárásokhoz 8föleg biztonság terén) igencsak elmaradottak, az nem segít rajtad, hogy egy Ladához képest korszerü autóban ülve gyalulnak le az úton a kamionok.

"Mondjuk én valamilyen kreatívabb szakmára gondoltam amiben nincs annyi monotonitás mint egy szalag melletti munkában. A kukás munkát meg nyilván meg kell csinálni, különben végképp ellep minket a szemét."

A kreatívabb munka is egy idö után rutin lesz, nem pedig érdekes (ezt tervezömérnökként írom, tehát mindig ugyanazt kell csinálni), másrészt egy társadalomban legalább az emberek felének nem ilyen munka jut, illetve nem ilyen munkára van csak szükség.

" Egyébként csak úgy megjegyezném hogy a kukás és a szalagos meló is részben vagy egészben, de szintén az emberi telhetetlenség hozadéka."

Nem egészen, régen, amikor volt kukás, meg szalagmunka, legalább ennyi (söt jóval több) hasonlóan monoton, unalmas, koszos, gusztustalan munka volt.

Meg most öszintén, mit szólnál ahhoz, ha az üzletekben nem lenne termék, mert megszüntettet a tömeggyártást. Nem csak luxuscikkek nem lennének, de ruhaféle, cipö, élelmiszer, könyv, autó/alkatrészek, (komputer telefon, rádió meg tv sem - habár ezek szerinted felteheöen fölöslegesek) - szóval legalább egyszer gondold végig, mennyire éreznéd jól egy ezelött 30 évveli (van még korábbi) világban!

2022. júl. 2. 10:22
 18/29 A kérdező kommentje:

"Igen, de a mai elvárásokhoz 8föleg biztonság terén) igencsak elmaradottak, az nem segít rajtad, hogy egy Ladához képest korszerű autóban ülve gyalulnak le az úton a kamionok."

Nem egészen erre gondoltam, hanem a nélkülözhető kényelmi elektronikára.

Meg most őszintén, mit szólnál ahhoz, ha az üzletekben nem lenne termék, mert megszüntettet a tömeggyártást. Nem csak luxuscikkek nem lennének, de ruhaféle, cipó, élelmiszer, könyv, autó/alkatrészek, (komputer telefon, rádió meg tv sem - habár ezek szerinted feltehetően fölöslegesek) - szóval legalább egyszer gondold végig, mennyire éreznéd jól egy ezelőtt 30 éveli (van még korábbi) világban!

Most úgy őszintén, mi szükséged van évenként új dolgokra, ha azt a terméket sokkal tovább is használhatnád? Elárulom, hogy elmondhasd hogy bedőltél a a marketingnek és ezáltal pénzt költhess

2022. júl. 2. 10:37
 19/29 anonim ***** válasza:
23%

Egyáltalán nem érted, amit írok, csak kötözködni akarsz.

"Most úgy őszintén, mi szükséged van évenként új dolgokra, ha azt a terméket sokkal tovább is használhatnád? "

NEM ERRÖL beszéltem (mellesleg tévedsz, nem költöm fölöslegesen a pénzt, nem veszek semmi újat csak azért, mert újabb, szóval ne fantáziálj minde alap nélkül), de szerintem te is szoktál egy évnél gyakrabban venni élelmiszereket, tisztálkodószereket, takatrótítószereket, alapkozmetikát (szappan, tusfürdö, sampon, dezodor, esetleg borotbálkozáshoz való akármik), esetleg ruhanemüt, cipöt - mert azért nem tart minden évtizedekig, minden évben van, amit le kell cserélni, mert elkopott -, vagy ha az autón ki kell cserélni a fékcsövet, akkumulátort, stb, akkor mit kezdesz, ha nem kapható?

A többit meg ugyan tényleg nem kell évente automatikusan cserélni, de ha kellene és nincs az üzletekben, akkor nem tudom, mit csinálsz!

Meg ha kikapcsoljuk az aktuális technikát és visszatérünk a 30 évvel ezelötti szintre, akkor lehet, hogy neked az elsö évben nem sok mindent kell cserélned, de pár év múlva azért eléggé tönkremegy egy csomó dolog!

2022. júl. 2. 13:45
 20/29 A kérdező kommentje:

"Meg ha kikapcsoljuk az aktuális technikát és visszatérünk a 30 évvel ezelőtti szintre, akkor lehet, hogy neked az első évben nem sok mindent kell cserélned, de pár év múlva azért eléggé tönkremegy egy csomó dolog!"

AKKKOR NEM ÉRTED, vagy a kérdésből nem jön le egy értelműen hogy nem az élelmiszerekre és napi fogyasztási cikkekre gondolok. Hiszen az ezelőtt 30 éve is rendben volt hogy bizonyos időközönként csereéretté váltak a dolgok, ez most sem zavar. De a tempóját találom gyorsnak,

2022. júl. 2. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!