Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Meddig "kell" türelmesnek...

Meddig "kell" türelmesnek lenni egy nehéz természetű idős emberrel?

Figyelt kérdés

Hétvégente mikor átbiciklizek a szomszéd városba, a parton találkozni szoktam egy idős festőművésszel, aki egyedül él.

elég nehéz természetű (50 évesen is az volt mások szerint), és mindenkivel úgy beszél, mint ha a tanítványa lenne (ez gyakori "időskori betegség), és gyakorlatilag mindenkit lenéz.

Egyetlen témája, hogy ő mekkora festő, és mennyire nem ismerik el, aki nem foglalkozik a művészettel, az 0 szemében.

tavaly blfasznak nevezett, mert nem tudtam elérni, hogy a szüleim megnézzék a munkáit (nem érdekli őket, idejük sincs rá), akkor kerültem vagy fél évig, próbáltam más időpontban menni, de megsajnáltam, és újra beszélgetek vele kicsit.

a probléma az, hogy megint kezd elviselhetetlen lenni, múltkor azért cseszett le, mert nem köszöntem neki, mikor még 5-10 méterre volt, majd köszönés nélkül elhajtott.

legszívesebben kerülném, mert állandóan utasítgat, meg nevelni próbál engem is (30 éves férfi vagyok), de mindig lelkiismeret-furdalásom lesz, ha próbálom kerülni.

Egyszerűen sok, hogy megkérdezi, hogy pl. miért nem szerzek barátot vagy barátnőt, vagy mikor házasodom, vagy miért nem írom le az élettörténetét.

2022. jún. 20. 11:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Nincs benned büszkeség, a szolgája vagy neki, hogy érzelmileg alá helyezkedsz?
2022. jún. 20. 11:12
 2/19 A kérdező kommentje:
1: azért nem kell túlozni.
2022. jún. 20. 11:13
 3/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem túlzok, gyerekként viselkedsz, a kapcsolatotokban ő a felnőtt.
2022. jún. 20. 11:16
 4/19 anonim ***** válasza:
96%

Ha elég erős vagy érzelmileg hogy ne ejtsenek rajtad sebet a beszólogatásai, akkor hagyd rá, ne vedd komolyan amiket mond. Gondolj arra hogy ez nem ellened irányul, hiszen mindenkivel ilyen. Meg van keseredve mert nem jött össze az álma, nem lett híres festő, és ezt most mindenkin leveri.

Ha úgy érzed hogy lelkileg rossz hatással vannak rád a szavai, akkor menj a part másik részére. Azért egy vízpart elég messze szokott húzódni, meg tud férni ott két ember úgy hogy ne kelljen találkozniuk.

2022. jún. 20. 11:20
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

🍏

Ameddig úgy nem döntesz, hogy többet nem beszélsz vele.

2022. jún. 20. 12:16
 6/19 Shaddark ***** válasza:
95%
Amúgy más téren (párkapcsolat, munkahelyi közösség, barátok...) rendben van az életed?
2022. jún. 20. 12:20
 7/19 A kérdező kommentje:

6: Miért kérded?

párkapcsolat nincs, munkahely rendben, közösség/barátok szó-szó.

2022. jún. 20. 12:24
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen ember sose fog megváltozni/kedvesebb lenni, szóval azt hiába várod.
2022. jún. 20. 12:25
 9/19 anonim ***** válasza:
96%

Akár idős, akár nem, de ki kell mondani : energiavámpír. Te pedig valamiért altruista módon aláveted magad a szeszélyeinek.

Ilyet még sosem hallottam senkitől, hogy ennyire befolyásolná egy idegen, aki vélhetően a magánytól bekattant.

Ezért nem értem, miért mész egyáltalán arra,miért állsz szóba vele?

Miért teszik némely emberek a maguk életét tönkre idegenekért ? Ráadásul tudatosan.

Nem kell senkivel irgalmas szamaritánust játszani,és főleg nem olyannal,aki lelkileg ilyen lehúzó, gonoszkodó.

Én konkrétan négy embert negáltam már így, pedig ők nem is voltak ismeretlenek. És egy perc lelki furdalásom sem volt. Magammal szemben lett volna,ha alávetettem volna magamat nekik, akármiben is.

Ha nem állsz a sarkadra,akkor csak rosszabb lesz- elhiheted.

2022. jún. 20. 12:36
 10/19 anonim ***** válasza:
50%
Semeddig. Engem balfaxnak nevezett volna, biztos belevágtam volna a tóba vagy patakba, aminek a partján festeget. Menj el mellette és kész.
2022. jún. 20. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!