Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan közületek aki...

Van olyan közületek aki megbánta hogy férfinak vagy nőnek született?

Figyelt kérdés
Szerintem én nőként sokkal jobban jártam volna.

2022. jún. 18. 14:00
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%
Nő vagyok és "megbántam" (bár nem én döntöttem el minek szülessek). Kislány korom óta azzal kell együtt élnem minden áldott nap, hogy a kedves aranyos férfiak nagy részének egy kib*szott tárgy vagyok. Teljesen mindegy mit veszek fel, ha egy bő pulcsi meg egy fekete farmer van rajtam, plusz semmi smink, akkor is ez van. Az ég világon semmit nem tudok tenni a folyamatos "basználak baby!" és hasonló kommentek és a rám dudálás/fütyülés ellen. A rokonaim férfi párjaitól, minden családi összejevetelen, illetve a férfi kollégáim automatikusan úgy kezelnek hogy "huhhh de aranyos kislány uhhh de beraknám neki". Egy bárba se tudok elmenni egyedül, mert bedrogoznak. Ja és persze bármit érek el az életben az csak azért sikerülhetett, mert lefeküdtem valakivel. Szóval ja, k*rva jó nőnek lenni és minden nap a sírás határán, szorongva kilépni az utcára.
2022. jún. 18. 15:00
 12/44 anonim ***** válasza:
86%
*a rokonaim férfi párjai
2022. jún. 18. 15:02
 13/44 anonim ***** válasza:
24%
11-es, hány éves vagy, van párod?
2022. jún. 18. 15:02
 14/44 anonim ***** válasza:
74%
18 éves vagyok, és jelenleg nincs párom.
2022. jún. 18. 15:05
 15/44 anonim ***** válasza:
13%
Mi alapján választanál magadnak párt, srácot, férfit?
2022. jún. 18. 15:07
 16/44 anonim ***** válasza:
0%
#11, ha ennyire rühelled a férfiakat, akkor leszbikusként tégy meg mindent, hogy ne figyeljenek rád, ilyen egyszerű.
2022. jún. 18. 15:16
 17/44 A kérdező kommentje:

#5 Mert minden negatív emberi tulajdonság a férfiakkal van beazonosítva. A férfiakat sokszor nem tekintik érző lénynek, csak egy robotnak akinek nem lehetnek érzései és mindennek meg kell feleljen.

A nőket fiatal koruktól arra tanítják hogy értékesek, ne adják oda magukat bárkinek, és minőségi férfit válasszanak. Ezzel szemben a férfiakat arra ösztönzik hogy minél több nőjük legyen, és legyenek nagy kefélőgépek. Hát mennyire szánalmas ez?

Arról nem is beszélve hogy minden előnyt a nők élveznek. Sokkal jobban megbecsűlik, és értékelik őket mint a férfiakat. A férfi egy kiselejtezhető lény akit bármikor le lehet cserélni egy jobbra, és ezt a biológia is igazolja. A férfi tonna számra megtermékenyítheti a nőket, amíg a nő csak limitált mennyiségű utódot szülhet. Szóval már csak azért is menőbbek a nők mert ők szülnek, és ők a szebbik nem.

2022. jún. 18. 15:18
 18/44 anonim ***** válasza:
83%
Egyik hülyébb, mint a másik.
 19/44 anonim ***** válasza:
46%

Megértem a 10#es valaszolot is, viszont ez kizárólag a nyugati világ"luxusa". És őszintén eltörpülnek ezek a dolgok amellett ahogy az arab országokban bánnak a nőkkel pl

[link]

20/44 anonim ***** válasza:
75%

Bár a #10-es válaszát úgyis le fogjátok pontozni, de kérlek, ha csak egy pillanatra is, tegyétek félre az ellenszenveteket és olvassátok el még egyszer. Én feminista ÉS transz pasiként úgy gondolom, akkor is van benne valami.

"Férfiként sokkal nagyobb elvárásokkal nézel szembe, mint nőként"

Ez nyilván egy rétegelt probléma. Fehér, hetero, cisz, periszex férfiakról és nőkről beszélünk? Mert nem-fehér, queer, transz, interszex nőként az elvárások és társadalmi nyomás az egeket veri. Ez így önmagában NEM igaz.

"A férfiakat nem védi annyira a szociális háló, nincs NANE férfi változatban, a társadalom se törődik az elesett férfiakkal úgy, mint a nőkkel."

Ez viszont igaz. A megerőszakolt, párkapcsolati erőszakot megélt, megvert, kizsákmányolt férfiak kihez forduljanak? Maximum kiröhögik őket, mondván, "férfi vagy, nem? ne nyafogj."

"...a reprodukciós jogok is a nőknél vannak"

Ismételten elmondom, transz férfiként: igen. Rettenet nagy szrkeverés folyik a reprod. jogok körül, nem csak itthon hanem világszerte. De transz férfiként megdögölhetsz rákban, mert nem fognak ellátni az orvosok. Transz férfiaknak nincs ingyen tampon/betét, nem osztogatnak a homeless férfiaknak tisztasági szereket, nincs a mosdóban betét. Akaratod ellenére elköttetnek, aboruszra küldenek vagy kikaparnak és hagynak elvérezni.

"A férfiaknak akkor is keménynek kell mutatniuk magukat, ha 60 kilós gyógyegerek és el is várják tőlük az erőt, függetlenül a fizikai erejüktől."

Megerőszakoltak? Férfiakat nem tudnak megerőszakolni, biztos élvezted is egyébként című műsor. Meghaltak a szüleid? Ne bömbölj már, a fiúk nem sírnak. Megvertek? Úgy kellett neked, miért hagytad magad? Zaklat/bántalmaz a nőd/feleséged? Nem vagy elég férfi, és amúgy is ez csak hazugság. Maximum te bántalmazod őt, mert a nők ugyabár természetüknél fogva képtelenek érzelmileg vagy fizikálisan bántalmazni másokat.

"A gyerekfelügyeleti jogért is nagyobb eséllyel indulnak"

Holott hány gyereket tesz tönkre érzelmileg egy rossz anya...?

"...nem kell bevonulniuk a seregbe agyonlövetni magukat"

Nemi szegregáció, mint az 50-es években. Ugyan a sakkban és más sportokban is így van, de logikailag semmi értelme. A nők nem mind gyenge csontozatú nebánts virágok és a férfiak sem izomagyú gyilkológépek 0 empátiával.

"Egy nő szabadon lehet férfiasan öltözve megbélyegzés nélkül, de egy férfi nem öltözhet nőiesen."

Homofóbia. Transzfóbia. Keresztény-centrikus társadalmi hierarchia.

Egy nő hasonlíthat a [társadalmi létrán magasabban elhelyezkedő] férfihoz, de a férfi nem alacsonyodhat le a nő szintjére. A nőiesség egy lenézett dolog, amit megtűrnek egy "alacsonyabb rendű" nemtől, de nem egy Férfitól™️.

"Sokkal több férfi lesz öngyilkos, mert a férfiak érzelmi világával nem törődik a társadalom."

Fokozottan igaz a nem-fehér és/vagy queer férfiakra.

"Ha egy nő megbámul egy férfit vagy szexuális megjegyzést tesz rá, azt elfogadják. Fordítva ez zaklatás és perverzió."

Én mondjuk szerencsére látom a változást pozitív irányba. Egyre többen reagálnak jobban az ilyen esetekre. Most már nem csak legyintenek mosolyogva, ha egy nő obzesszívan követ, zaklat egy férfit stb.

"A nőknek a könnyű és biztonságos munkák jutnak, a férfiaknak a nehéz és akár halálosan veszélyesek."

Ez így nem igaz.

"Ja és a nők nem kopaszodnak meg."

Dehogyisnem. A kopaszodást a tesztoszteron szint befolyásolja,ami néhány nőnél magasabb, néhány férfinál pedig alacsonyabb.

És ugyanúgy fent áll a helyzet, periszex, cisz nőkről beszélünk vagy Nőkről a la global? Mindenki kopaszodik. Mindenki. Nincs igazság.

2022. jún. 18. 15:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!