Született valakinek közületek ajak- és szájpadhasadékkal a gyermeke?
Nálunk barátnőm kisfiának született ajakhasadékos babája. A másikról nem tudok nyilatkozni. Pontosan nem tudom, hogy mikor műthették meg, de pár hónapos korában már túl volt a műtéten. A babának eleinte látszott a heg, de ma már alig látszik egy pici halvány csík. Nagyon szép "rendbe hozták". Szerintem még halványodni fog, most 5 éves.
A nagyapám is így született, de neki nem tudták megoldani. Szóval ma is az ajakhasadékkal él együtt. Neki problémát okoz a beszéd, bár érthető.
De gondolom nálatok nem kérdés a műtét, szóval ez nem lesz gond.
Szerintem ma már ez nem akkor baj, mint korábban volt. Jó szakemberek ügyesen dolgoznak és gyönyörűen meg tudják már oldani. Persze ez most nyilván nagyon rossz, de gondoljatok arra, hogy orvosolható.
Barátnőm kislánya született ajakhasadékkal. Szájpadhasadék nem volt (az ritkábban fordul elő lányoknál)
Néhány hónapos volt, amikor műtötték (kelen kh-ban), pár nappal később már cicizni is tudott :)
Most 6 éves, és ha nem keresd a heget, akkor észre sem lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!