Fiatalként hogyan lehet elviselni a szegénységet?
Hát nekem ez elég fura. Az Eltére jártam 5 éve, és szó sem volt ilyenekről. Max kocsmázni jártunk, és együtt röhögtünk azon, hogy csóró egyetemisták vagyunk. Meg gondoloztunk, hogy megengedjük-e magunknak a büfés szendvicset, vagy együk az otthonról hozottat, csak ugye a büfés mindig finomabb.
Nem tudnál valahogy hasonló anyagi helyzetű emberekkel ismerkedni? Biztos nem csak te vagy egyedül aki nem gazdag.
Ha az oktató meg ilyen sügér, hogy lustának nevez, mert nincs pénzed külföldi kiruccanásra, akkor neki is meg kell mondani, hogy nem azért mész, mert nem akarsz, hanem mert nem jut rá.
De amúgy vagy valami extra burzsuj szakra jársz, vagy én nem tudom, de ilyet még nem is hallottam, pedig elég masszívan budapesti egyetemista közegben mozgok. A jogi karosokról van max pár ilyen jellegű vicc, de onnan is ismerek teljesen átlagos anyagi helyzetű lányt.
Elég ritka az eseted,mert általában tényleg szoktak szegényebbek/átlagosabbak is lenni kb minden szakon. Más szakokkal nincsenek közös óráitok? Ott lehetne még esetleg ismerkedni.
(Ha nem indiszkrét: Melyik városban tanulsz?)
Nekünk is volt ilyen oktatónk, aki folyamatosan az utazást erőltette, lustának nevezve, amiért nem mentünk. :DDD
Barátkozz amúgy hasonló anyagi helyzetű emberekkel. Én Miskolcon tanultam, szóval nekem nem volt nehéz, de lehet, hogy egy pesti egyetemen arányaiban több a gazdag, mint akikről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!