Miért jattoljátok az emberek a futárokat, fodrászokat, műkörmöseket stb ha azok sokszor sokkal jobban keresnek náluk?
Valahogy nem értem meg miért kéne eleve jattolni ezeket a szolgáltatásokat (amikért eleve fizetünk), sokan 200 nettó alatt keresnek, és még úgyis jattolják ezeket az embereket.
Egy futár nettó 250nél indul (jatt nélkül), fodrászt gondolom nem kell mondanom, hogy ennek min a dupláját hazaviszi.
Pont a mai napon hallgattam a Balázsék, reggeli műsor egyik témáját, hogy a futárok sokszor beleesznek az ételbe a kiszállítás során, ha pl olyan címre viszik, ahol már többször is volt és soha sem kapott jattot.
Kicsit ez most elvette a kedvem az ételrendeléstől, mivel én se szoktam adni soha jattot, mivel az étterem az jóval nagyobb profitot termel, mint én alkalmazottként. Ha egy futár munkáltatója úgy szabja meg a fizetést, hogy a futár bevételének nagyrészét a jatt teszi ki, akkor az nem a vásárló hibája. Speciel én nem tehetek róla, hogy az étterem tulajdonos ilyen gyér fizetést kínál az alkalmazottainak. Én nem érzem kötelességemnek, hogy jattot fizessek az amúgy is horribilis árakon felül, mivel a futárnak nem én vagyok a munkáltatója. Másrészt én azért nem adok soha jattot, mivel soha nincs nálam készpénz. Több éve én csak kártyával fizetek és mivel mindenhol lehet kártyával fizetni, nem érzem szükségét annak, hogy készpénz legyen nálam.
Eddig nekem meg se fordult a fejemben, hogyha nem adok jattot, később a futár valamit tesz a rendelésemmel. Ezt viszont pofátlanságnak tartom, hogy elvárja valaki a borravalót. Ha ez teszi ki a bérének a nagyrészét, akkor a munkáltatójával kell rendezni ezt. Ha ez nem opció, akkor kötelezzék a jattot és így minden címen kapni fog, csak a rendelés lehet fele annyi se lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!