Férfi miért büszke arra hogy bölcsészszakra felvették?
Valami hülye filmes szakon a gyakorlati felvételin maximális pontszámot ért el és most azt hiszi ez mekkora dolog!
Nem látja hogy ez egy értéktelen bölcsészszak amivel csak elpazarolja az idejét és az értékes krediteket amit piacképes diplomára is használhatna???
A Stranger Things új, 4. évadából 2 részt a magyar származású Antal Nimród rendezett.
Szóval de, ha valaki jó, akkor komolyan gondolhatja.
És Mundruczó Kornél?
Ő is tele van külföldi munkákkal.
# 13
de akkor tényleg rosszul látom hogy pl. a mérnöki területhez képest gyakorlatilag egy mission impossible egy filmes szakból sikeres karriert kihozni?
Míg ha egy akárcsak egy nem túl tehetséges mérnök lesz akkor is élete végéig lesz munkája
Rosszul látod, igen. Lehet, hogy nehezebb (ebben sem vagyok biztos), de aki filmes akar lenni, az nem tud helyette inkább mérnöknek menni, "mert az jobb".
Mindenkinek megvan, mihez ért, mit szeret, milyen ember ő maga... Nem úgy választ az ember szakmát, hogy épp mi a legnépszerűbb.
Egyébként meg bármilyen szakmában lehet az ember nagyon jó és elismert.
"de akkor tényleg rosszul látom hogy pl. a mérnöki területhez képest gyakorlatilag egy mission impossible egy filmes szakból sikeres karriert kihozni?"
Mérnök válaszoló vagyok. Nem látod rosszul, nehezebb filmiparban érvényesülni, mint mérnökként, ez tény. De a kérdésed nem ez volt. A kérdésedben arra utaltál, hogy a gazdasági környezet és az igények határozzák meg, hogy kinek mennyire értékes a tudása és aki a piac által kevésbé megfizetett szakmákra lő, annak nincs joga büszkének lenni a tanulmányaira. Ezt vitattam.
# 17
de te kicsit sem furcsállod hogy olyan szakmára hogy lehet büszkének lenni amiből a megélhetési esélyed közelít a nullához?
Nem a 17-es vagyok, de szerintem egyáltalán nem furcsa.
Attól még lehet egy szakma neki értékes vagy fontos, mert az elhelyezkedési kilátások nem olyan jók vele. Egyébként még csak ez sem feltétlen igaz, mert nem kell feltétlenül nagyjátékfilmre gondolni, például egy rakat reklám- meg imázsfilm készül, ami művészi értékét tekintve nem a szakma csúcsa, cserébe pénz az van benne.
Mondom mindezt úgy, hogy én is mérnök vagyok, és szeretem a munkámat, aminek a kiválasztásánál messze nem a fizetés volt az elsődleges szempont.
Pl. a tanárok szegények alig élnek meg. És az óvónők-óvóbácsik is.
Szerinted ciki szakmák? Szégyellniük kell, hogy kisgyerekek jövőjét építgetik?
Ez csak egy példa. Nagyon téves, undorítóan anyagias felfogásod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!