Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Baj, ha valaki túl őszinte?

Baj, ha valaki túl őszinte?

Figyelt kérdés

Sziasztok, igazából, nem életbevágó kérdés, de nagyon érdekelne más emberek véleménye ebben a témában.

Szóval, sokszor van olyan helyzet az életemben amikor, sajnos vagy nem sajnos nem tudom magamban tartani a véleményemet és őszintén kimondom azt amit gondolok. Az emberek általában nagyon nem szeretik ezt bennem, de én sajnos nem tudom visszafogni magam. Barátaim mindig mondják, hogy nem kell velük foglalkozni, el kell engedni. De én nem vagyok ilyen ami a szívemen az a számon. Általában mindig megvédem magam és az alaptalan vádakra reagálok, kiállok az igazam mellet. Van úgy, hogy megbánom, és érzem, hogy talán jobb lett volna ha befogom a számat. Ti ismertek ilyen embert? Ha igen ti hogyan vélekedtek erről?

2022. máj. 28. 00:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
27%

Ahogy elnézem sokan nehezen viselik a nyers őszinteséget. Kinek mi, de én pl. szeretem, ha valaki kimondja az igazat. Most minek szépítgetni, köríteni? Hogy a kicsi lelkem ne sérüljön? Ugyan már, ahhoz lélek is kéne :D

Viccet félretéve, még ha bunkón is tálalják, én hálás vagyok, ha valaki nem kertel és teljesen őszinte.

2022. máj. 29. 08:38
 12/15 anonim ***** válasza:
87%
Inteligencia kérdése, hogy az ember képes e tudatosan szabályozni, mit mond és hogyan, vagy csak kijön belőle. E képesség hiányától senki nem lesz több másoknál. Őszintének lenni kultúráltan is lehet.
2022. máj. 29. 08:59
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy őszinte ember vagyok, de nem mindegy, hogy mik a körülmények. Ha nem kérik a véleményem, megtartom magamnak.

Sokan szeretnek beszólogatni másoknak kérdés nélkül, majd azzal takarózni, hogy ők csak őszinték, és ami a szívükön, az a szájukon.

2022. jún. 13. 09:47
 14/15 xxxcsillag ***** válasza:
33%
Magamon tapasztaltam, hogy igen.Hidd el van tapasztalatom, mert 72 éves vagyok.Ma nem célszerű őszintének lenni.Az emberek legjobban az igazságtól sértődnek meg.
2022. júl. 17. 09:21
 15/15 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem is gáz, hogy ma őszintének lenni sértés. Főleg barátságban tapasztalom, hogy jobban szeretik az emberek a hallgatást, konfliktuskerülés"nek nevezve, mint hogy megmondanák szemtől szembe, hogy mit gondolnak a másikról. Persze ezek a magukat "konfliktuskerülőnek" hívók adott emberekről hátuk mögött szívesen nyilatkoznak, felhozzák a tettüket furcsa kiakadó hangsúllyal. Szerintem ez undorító, és nem egyenes.

Én is maxosan azon vagyok, hogy jobban értékelek egy nekem fájó szemtől szembe véleményt, mint egy sunyizó, álszent, mindig kedveskedő" társaságát. Egyáltalán a barátság lényege az őszinteség volna...a konfliktuskerülést szerintem meg többen nem jól értelmezik, mert az nem egyenlő sunyisággal, gyávasággal, hogy nem merem vállalni véleményemet, csak magamban, és háta mögött forrok.

2022. aug. 2. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!