Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan szoktassam le az...

Hogyan szoktassam le az ilyeneket a felesleges visszakérdezésről?

Figyelt kérdés

Normális esetben ilyen a párbeszéd (ha ismeretlenek név szerint keresnek telefonon):

- XY-t keresem.

- Igen...

- Azt szeretném mondani...

De néha sajnos olyan értetlen emberek hívnak, akikkel ilyen a párbeszéd:

- XY-t keresem.

- Igen...

- Ön az?

Ilyenkor mit válaszoljak, ami nem sértő a másikra nézve, de mégis kifejezi, hogy ez a visszakérdezés teljesen felesleges, udvariatlanság is visszakérdezni, és az intelligencia (szövegértés, értelmi felfogoképesség, stb) teljes hiányát jelzi? Mondjam azt a kérdésre, hogy nem tudom? Mondjam meg nyíltan, hogy ilyet nem illik visszakérdezni? Vagy van valakinek jobb ötlete valami frappáns válaszra?

2022. máj. 21. 08:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
71%
Hangosan rohogtem, legnagyobb a 30as👍👍👍👍
2022. jún. 7. 11:34
 32/39 anonim ***** válasza:
69%
Ne akard leszoktatni, ne rugózz ezen szerintem. Fogd fel smalltalk-fordulatnak, vedd úgy, mintha azt mondaná az illető: Jó napot! vagy How are you? Lehet, van olyan családtagod, ha együtt laktok, megkérdezi, ha belépsz az ajtón: Megjöttél? Nem azért teszi, mert fogyatékos. Hanem üdvözlésképpen, vagy mert nagyon örül neked minden nap.
2022. jún. 12. 19:05
 33/39 anonim ***** válasza:
68%

"hogyan közöljem, hogy NEM KÉRDEZÜNK VISSZA!"

Így! Ordítva! Hogy máskor ne legyen kedve felhívni! :)

2022. jún. 25. 20:43
 34/39 anonim ***** válasza:
75%

Mivel számodra felesleges részletkérdés,hogy ki beszél a telefonban,ezért kockáztass,mondd,hogy "Nem tudom"

Ha nem érti a szitut,egyszerűen rakd le.

2022. jún. 26. 06:45
 35/39 anonim ***** válasza:
49%

Velem meg az szokott lenni, amikor név szerint keresek valaki ismeretlent, hogy általában ilyen a párbeszéd:

- XY-t keresem. Beszélhetnék vele?

- Igen, tessék.

De néha sajnos olyan értetlen emberek veszik fel a telefont, akikkel ilyen a párbeszéd, mert nem hagyják, hogy elmondjam, amit akarok, hanem rögtön közbevágnak:

- XY-t keresem.

- Igen...

Ilyenkor mit mondjak, ami nem sértő a másikra nézve, de mégis kifejezi, hogy ez a közbevágás teljesen felesleges, udvariatlanság is, és az intelligencia (szövegértés, értelmi felfogoképesség, stb) teljes hiányát jelzi? Mondjam azt a kérdésre, hogy tudom, hogy igen, hiszen most mondtam épp? Mondjam meg nyíltan, hogy nem illik közbevágni? Vagy van jobb ötleted valami frappáns válaszra?

2022. jún. 26. 07:20
 36/39 anonim ***** válasza:
72%
Kedves utolsó és kérdező! Nem az a helyes válasz arra a kérdésre, hogy XY-t keresem, hogy - Igen, mert ez nem mond semmit. Azt kell válaszolni, hogy igen, vagy igen nélkül: Én vagyok, parancsoljon. Abból, hogy igen, nem tud meg semmit, így jogosan kérdez vissza.
2022. jún. 26. 09:27
 37/39 anonim ***** válasza:
63%
folyt.: mert azt is gondolhatná a telefonáló, hogy Igen, máris adom.
2022. jún. 26. 09:27
 38/39 anonim ***** válasza:
82%

Mobillal is lehet félrenyomni, rossz számot nyomi. Simán lehet, hogy egy Yettel számot akár hívni, de Vodafonosat hív.

Egyébként meg, ha ismeretlen szám hív, én mindig bemutatkozom...

2022. júl. 11. 14:09
 39/39 anonim ***** válasza:
86%

Valahogy így kellene:

-Jó napot kívánok! Kovácsnét keresem.

-Igen!

-ön az?

-Igen, én a Pista vagyok!

2022. júl. 26. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!