Hogyan szoktassam le az ilyeneket a felesleges visszakérdezésről?
Normális esetben ilyen a párbeszéd (ha ismeretlenek név szerint keresnek telefonon):
- XY-t keresem.
- Igen...
- Azt szeretném mondani...
De néha sajnos olyan értetlen emberek hívnak, akikkel ilyen a párbeszéd:
- XY-t keresem.
- Igen...
- Ön az?
Ilyenkor mit válaszoljak, ami nem sértő a másikra nézve, de mégis kifejezi, hogy ez a visszakérdezés teljesen felesleges, udvariatlanság is visszakérdezni, és az intelligencia (szövegértés, értelmi felfogoképesség, stb) teljes hiányát jelzi? Mondjam azt a kérdésre, hogy nem tudom? Mondjam meg nyíltan, hogy ilyet nem illik visszakérdezni? Vagy van valakinek jobb ötlete valami frappáns válaszra?
3 dolgot szeretnék megértetni a feleslegesen visszakérdezőkkel:
1. Az előző "Igen..." válasz már egyértelmű volt
2. Mobil telefont ki más venne fel, mint akié a telefon?
3. Ne ragadjunk le olyan felesleges részletkérdéseknél, hogy ki beszél a telefonban!
Az XY-t keresemre nem válasz az "igen..". Igen, én vagyok. Igen, én beszélek. Ezek válaszok.
A másik, hogy az XY-t keresem eleve nem egy eldöntendő kérdés, amire igennel vagy nemmel lehetne felelni, hanem egy állítás, amire te reagálsz.
És még te csodálkozol, hogy visszakérdeznek? XD fogadok, hogy máskor sem adekvátan reagálsz.
2. Mobil telefont ki más venne fel, mint akié a telefon?
3. Ne ragadjunk le olyan felesleges részletkérdéseknél, hogy ki beszél a telefonban!
A 2es nem egyertelmu. A telefon tulaja lehet szarni van es megkeri az occset, h vegye fel a telefont.
3. Nem feltetlenul reszletkerdes, h ki beszel a telefonban, ha az illetonek a telefon tulajdonosaval van kozolni valoja, nyilvan biztosra akar menni, h tenyleg ahhoz van-e szerencseje.
Nem igazan ertem a kirohanasodat.
Miert nem illik ilyet visszakerdezni peldaul? Azt nem ertem. Ahogy az elso irta, nyomatekositsd, h igen, az beszel (akit keresnek).
Udvariatlansag? Ez az ertelmezhetetlen. Alapfogalmakkal nem vagy tisztaban.
1. Az "XY-t keresem" nem kérdés. Ha erre igenezel, akkok csak jóváhagyod, hogy értetted, hogy őt keresi.
2. A fogorvosom rendelőjehez is mobilszám van megadva, mert 2 településen is dolgozik. Amit aztán vagy ő vesz fel, vagy az asszinstens.
3. Az nem részletkerdés. Az főkérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!