Titeket nem idegesit, ha valakin azt látjátok, hogy feleslegesen költekezik és pazarol?
Figyelt kérdés
Kolis szobatársam borzasztó pazarló életmódot folytat. Nem dolgozik, nincs ösztöndíja, a szülei havonta egyszer kocsival rengeteg mindent felhoznak neki a koliba, annyi mindent, hogy már férni sem lehet tőle. A múlt héten például 3 csomag 24 tekercses wc papírt hoztak neki, legalább 3 féle lekvárt, több zsugorral üdítőből, vízből, rengeteg csokoládét, cukrot, egy láda gyümölcsöt, 4 liter citromlevet, és még sorolhatnám... Úgy, hogy az előző havi dolgok még mindig a szekrényben állnak, és többször is előfordult, hogy ki kellett valami kaját dobni, mert lejárt a szavatossága, vagy megpenészedett. Persze nem az én dolgom, hogy ki mit dob ki a kukába, vagy mire költi a pénzét, de amikor azt látom, hogy a 40 literes szemeteszsák 2-3 nap alatt megtelik mindenféle papírral meg kajamaradékkal, ideges leszek tőle. Vannak akiknek rendes étel sem kerül az asztalra, másokra meg rárohad a kaja a hűtőben. Szerintetek szóljak neki valmait ezzel kapcsolatban, vagy hülyeség ezen rugózni és valahogy engedjem el?2022. máj. 15. 17:58
11/12 anonim válasza:
Nem idegesít, mert semmi közöm hozzá addig, amíg nem tőlem kéregetett kölcsönökből teszi ezt.
12/12 anonim válasza:
Ha nem az én pénzemből veszi a dolgait valaki, akkor az engem nem érdekel, hogy a saját ételeit pazarolja-e. Én magam figyelni szoktam arra, hogy ne pazaroljak és feleslegesen ne költsek pénzt.
Az már más kérdés, ha a koleszos szobában nem férnek el a többi tanuló holmijai a felesleges ételektől, de ha nem ez a helyzet, akkor én nem szólnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!