Nem szoktál elgondolkodni azon, hogy azzal, hogy dolgozol, megházasodsz és gyereket nemzel csak ugyanazt csinálod, mint minden ember előtted, és hogy tök felesleges az egész, mert úgyis elvesztesz majd mindent, ami valaha kedves volt neked?
Én milliárdos leszek nagyon sok embert fogok foglalkoztatni akik így valamilyen szinten függeni fognak tőlem.
Ez is egy olyan út amit sokan bejártak már előttem mégis ezen fogok végig menni, mert van egy célom amit meg akarok valósítani és ez az út vezet oda.
Nem mivel sajnos nem lehet gyerekem. Sem anyagilag sem az egészségem nem engedi (nem megyek bele)...de amúgy értelek kérdező, ezt a mókus kereket nem vállalnám amúgy sem, nehéz, én másban is megtalálom a boldogságot. Meg ilyen szar világra nem szívesen csinálnék gyereket sem.
29f
Az írásodat végigolvasva azt gondolom, hogy itt az ideje szakembert felkeresni.
Ne haragudj,én is így gondolkodtam depressziós időszakomban.
Nem azt mondom, hogy alapíts családot, szülj egy gyereket és megtudod milyen az igazi szeretet, az élet értelme…, mert az igazán nem fog segíteni
Helyre kell tenni magadban a dolgokat, hogy mi miért van az életben
Sajnos x éve ez van, megszületünk és meghalunk,ezen változtatni nem tudsz.
De nem mindegy, hogy halunk meg, hogy öreg korunkban csak az ápolók vesznek körül, vagy az utolsó percekben egy szerettünk fogja a kezünk.
Igen, meg lehetne ölni magunkat ezek előtt, de sok embernek van, másoknak nincs bátorságuk hozzá.
Te hogy érzed?
Ha eddig nem tetted meg, x év után megtennéd?
X éve ez az élet rendje, most miért tiltakozzunk ellene?
#4 vagyok. Miért csak az elején élveznéd ki? Utána miért nem? Miért gondolod, hogy idősebb korban nem lehet élvezni az életet?
A végén nem pihenhet, szerintem, mert mire odajutna az ember, addigra általában mindenféle bajok gyötrik a testét.
Más ember meg nem te vagy. "Mélységét" kell találni az életben, rengeteg dolgot meg és átélni, és akkor lesz értelme számodra is az életnek.
Amíg nem mersz élni, addig csak kívülről látod, hogy milyen lehet az élet, csak feltételezéseid vannak róla.
"ha a végén semmi értelme nem lesz?"
Ezt az értelmetlen értelemkeresést kellene elfelejteni, főleg a "végén".
Nem kell hogy értelme legyen, hiszen alapvetően nincs neki, csak szimplán van X limitált létezési időd és azon belül kell megpróbálnod élni a lehetőségeiddel.
Az élet nem a megpihenésről, meg kiélvezésről szól, legalábbis nem az általad felvetett formában, hanem arról, hogy igyekezzünk minél több ilyen pozitív értelemben vett kiélés és megpihenés helyzetet teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!