Miért szokás más zsebében turkálni?
Én biztonsági ör vagyok, fiatal rokkantság miatt lettem az. Kívülröl annyira nem látszik a bajom, megvan minden végtagom. Ugye az embereknek csak az rokkant akinek nincs lába. Van rokkant kártyám is, de rendszeresen hívnak rám rendört, mert egy rokkantnak nem lehet 2006-os 3-as BMW-je, csak Suzukija. Még aktív, diplomás keresöként megkeresett és örökölt pénzemet befektettem és 3 lakást vettem. Egyben lakom, kettöt kiadok lakásonként majdnem annyiért mint a fizetésem. Szóval 3 fizetésböl élek, plusz a feleségemé. Az összes szomszédunk a zsebünkben turkál, hogy egy ör hogy engedheti meg magának ahogy élünk. Kitalálták hogy a feleségem tart el, stb. Ez a beszédtéma régóta. Képesek voltak este az ablakból lesni, hogy hova megyek én éjszaka. Majd nem bírták ki és rákérdeztek.
A diplomámnak megfelelö munkát nem tudok vállalni ha valaki kérdezné! Pont ott sérültem meg amit használnom kellene. Legyen ennyi elég.
Elsősorban büszke lehetsz magadra hogy így láttod a dolgokat, meg amit elértél.
Szerintem az nem tetszik nekik, hogy kimutattod hogy neked mennyi pénzed van. Eleve ilyenkor fel is merül bennünk, hát te nem is dolgozol akkor ennek meg "mibű?
Ez már megint, a személyeskedés kategória.. De valamit jól csinálsz, így tovább és előre!
De ne felejsd el, hogy szelídnek is kell lenned.
Hát itt is kicsit előadtad, hogy milyen baromi jól gazdálkodsz, mennyi mindened van, mennyi fizetésből élsz...
A kérdésedhez nem kellett volna ezt leírnod, szóval lehet, csak dicsekedni akartál? Nem baj, ha büszke vagy, de ha mutogatod meg mondogatod, akkor ne csodálkozz, hogy mások így reagálnak...
Más emberek életében, erszényében azoknak szokása kotorászni, akik a saját életüket képtelenek rendbe tenni, - ez egyfajta pótcselekvés, amivel magukat nyugtatják az egyébként tehetetlen, önálló életre képtelen emberek!
A legjobban akkor teszed, ha egyenletes vastagságban, meghatározott rendszert alkotó gyakorisággal letojod őket!
Ha túllő valamelyik a célon, találkoztok a bíróságon, - aztán fizetheti a hülyeségét az illető a rágalmazási per lecsengése után!
3-as: nem, nem vagyok a Kérdező szomszédja, sőt, még irigy sem vagyok rá.
Csak éppen feltett egy kérdést, ami szerintem magában rejti a választ: tényleg kérkedik a pénzével.
Ha nem így lenne, máshogy fogalmazta volna a magyarázatát.
A magyar emberek - ÁLTALÁNOSSÁGBAN (sztereotípia, de sajnos igaz) - anyagiaskodók, szeretnek a másik zsebében turkálni. Az is tény, hogy itt - ellentétben szinte bármelyik országban - hatalmasra nyílt az olló a szegények és a gazdagok között. (Nagyon sok embernek a megélhetés, az alapköltségek is óriásiak. Még ma is sok az olyan ember, aki 5 számjegyű összegből él - forintban.)
Ha adózol a bevételeid után, akkor szerintem nincs min aggódnod.
Leírta miből van ennyi. Az embereknek egyszerűen feltűnik, hogy ott a bmw, mennek ide-oda, a ruhák amibe járnak stb. ez sokaknak nem tetszik, mert ugye ők ezt nem engedhetik meg maguknak.
Mondjuk lehet ami másnak kérkedés a pénzzel, az neki normális. Pl.valaki valóban kérkedik azzal hogy neki milyen autója van, a kérdezőnek ez szerintem már természetes meg alap hogy ott a bmw és azzal közlekednek.
Miért ne lehetne bárkinek egy 16 éves szétfingatott BMW-je. Nem értem, ez alapján gondolnak gazdagnak? A cigányok is ilyenekkel furikáznak.
Egy régi autó szerintem senkinek nem ok arra hogy gonosz pletykákat indítson. Valami másnak kell itt lennie amit esetleg nem említettél, vagy nem is gondolnád hogy amiatt kezdtek ki, de nem hinném hogy az autó szúrt szemet. Azt meg gondolom nem tudják hogy vannak kiadva lakásaid, hacsak nem dicsekedtél el nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!