Miért nem számít semmit társadalmi hasznosság szempontjából, ha komoly tanulmányokat folytattam, és tartós beteget ápoltam, valamint betegápolás mellett megpróbáltam önkéntes munkát is végezni?
A "láblógatást" még hírből sem ismertem soha. Kifejezetten arra törekedtem tanulmányaim során, hogy lehetőleg színötös legyek, de legalább négyes átlagot érjek el minimum.
Ismerőseim java része dicsérni szokott, hogy mennyire kitartó és kemény munkára vagyok képes, ha el akarok érni valamit. De ez nem számít a munkaerőpiacon? Esetleg referenciát kellene adnom?
Most akkor tisztázzuk miről beszélünk?
A társadalmi hasznosság nem ugyanaz int a munkaerő piaci érték.
Beteget ápoltál, tanultál... ez szép meg jó. De számít ez bármit a társadalom szempontjából? Nem. A társadalomért ezzel nem tettél semmit.
Az érdemjegy meg semmit nem ér, mert egyáltalán nem értékmérő. Hiába vagy szín 5-ös ha az életben képtelen vagy alkalmazkodni is érvényesíteni a tudásod.
Ez honnan van, hogy az életben "képtelen vagy alkalmazkodni és érvényesíteni a tudásod"?!
Éppen most szereztem egy olyan munkahelyet, ahol IGENIS szükség van a szaktudásomra (gyors- és gépíró.)
Nem írtam ide komplett önéletrajzot, hanem csak egy pár dolgot - de majdnem szinte csak a leminősítés megy.
Nem tudom, mit értsek "józan paraszti ész" alatt, de nincs olyan ismerősöm, aki ne lenne elégedett velem. Ezt írtam is.
Itt névtelenül nem nagyon erőfeszítés könnyelmű kijelentéseket tenni, de mindegy is...
Aki rendes választ tudott adni, annak köszönöm!
„Az érdemjegyeknek ÉRTÉKMÉRŐ-ként kellene tükrözniük azt, amilyen erőfeszítést tett az ember a tanulmányai során. (Volt, hogy több órát tanultam egyhuzamban, előfordult 12-13 óra is...)”
Na, hát ez az, ami senkit nem érdekel. Sőt… Ha neked 12-13 órát kellett tanulnod az ötösért, akkor lehet, nem is olyan jók a képességeid. Nem azt mondom, hogy így van, mert nem ismerlek, de akinek te ezzel dicsekedsz, az lehet, hogy igazából ezt fogja gondolni.
A pénz nem a szorgalomra, hanem a produktumra jár. A hasznosságra. Az, hogy szorgalmas vagy, szükséges (bizonyos szintig), de nem elégséges.
„Az önkéntes munkát egyfajta társadalmi MEGBECSÜLTSÉG fokmérőjeként használtam volna.”
Munkáltatóként ez engem nem érdekel. Magánemberként le a kalappal persze.
„Betegápolás időszaka alatt az éjjel-nappali készenlét miatti kimerültség miatt nem tudtam megfelelően érvényesíteni az érdekeimet.”
Ez nagyon sajnálatos, de magánügy.
„Egy ügyvéd ismerősöm szerint még nála is kitartóbb és türelmesebb vagyok, pedig nagyon komoly és szigorú követelményrendszer szerint éli az életét.”
Én is ügyvéd vagyok, és egyáltalán nem kételkedem abban, hogy nálam kitartóbb és türelmesebb vagy.
Csak azt vonom kétségbe, hogy az önmagában bármit is jelentene.
„Gyakorlati oktatás nem volt az iskolákban.”
Igen, ez gond. De másnak se volt, szóval egyforma esélyekkel indul mindenki ilyen szempontból.
"Ez honnan van, hogy az életben "képtelen vagy alkalmazkodni és érvényesíteni a tudásod"?!"
Öööö, onnan, hogy az alapkérdésed éppen arról szól, hogy miért nincs munkaerőpiaci értéked...?
"Ez honnan van, hogy az életben "képtelen vagy alkalmazkodni és érvényesíteni a tudásod"?!"
Te magad írod...
"kimerültség miatt nem tudtam megfelelően érvényesíteni az érdekeimet"
Jellemzi a színvonalat egyesek hozzáállása. Nem húztam fel magam a válaszokon, mindössze véleményt írtam.
Ha személyesen nem ismerjük a másikat, könnyű leminősíteni, lebecsülni. Nekem tiszta a lelkiismeretem, mert SEGÍTENI járok fel az esetek döntő többségében azoknak, akik krízishelyzetben vannak.
Annak is örülök, hogy vagy megköszöni az illető, vagy valamilyen formában megkönnyebbül egy lelki tehertől.
Szívesen vállalnék akár hosszabb időn át tartó folyamatkísérést, ha igényelné valaki - ennek pedig mindenképpen KAPCSOLATÉPÍTŐ hatása lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!