Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért éreznek egyes emberek...

Miért éreznek egyes emberek inger erre?

Figyelt kérdés

Amikor megnézem az emberek többségének a profilját, akkor a profilképeiknél a LOVE IS LOVE melegpropaganda vagy egyéb propagandamatricákat (főleg most az Ukrajnai helyzet miatt) mindig látom.

Ha egy átlag ember posztolja, szíve joga, de szakemberek, orvosok is nyíltan vállalják a politikai véleményüket, ami szerintem szakmaiatlan.

Viszont a kérdés most inkább arra irányul, hogy az emberek miért éreznek kényszert arra, hogy kiposztoljanak ilyesmiket? Miért nem elég az, ha saját maguk vagy a közeli ismerőseik tudnak arról, hogy milyen nézetekkel azonosulnak?

2022. máj. 9. 12:29
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

#17: Én inkább a politikai nézetekre gondoltam átlag értelmiségiek esetében, nem "orvoscelebek" fröcsögésére "celebekről". De lehetne számtalan politkai, közéleti, gazdasági, külpolitkai kérdést felhozni, amikben igenis vállalnia kellene az értelmiségnek a véleményét, hogy a jó irányba terelje a tudatlanabb rétegeket, mert most ez a birka életmód, ami megy, valami gyalázatos (lásd 2/3)

De ez is olyan dolog, hogy miért ne lehetne kimondani, hogy Berki egy tróger volt? Életében is ki lehetett mondani, akkor is az volt, az is maradt. Nyilván, mint ember tragédia, hogy meghalt, amit képviselt az jó, hogy eltűnik. Ennyi. (Ha Berkire utalgattál)

2022. máj. 9. 13:42
 32/42 A kérdező kommentje:

A normális emberek rendelkeznek morális iránytűvel, valakikből ez gyárilag hiányzik, ezért nem értik, hogy miért helytelen a tiszteletlenség és a gúnyolódás.

Ismeretlen emberekről amúgy azért nem mondunk véleményt, mert nem ismerjük/ismertük.

2022. máj. 9. 13:43
 33/42 A kérdező kommentje:
31: Nem értünk egyet. Szerintem helyes életmódot vagy gondolkodást politikai oldal nélkül is képviselni lehet.
2022. máj. 9. 13:46
 34/42 anonim ***** válasza:
20%

Ja, mert pl. a covidhiszti alatt is 100%-ban minden orvos és szaktekintély egyetértett a témában, ugye? Ha már az egyik oldalra általál, akkor nagyban látszódott, hogy pl. politikailag melyik oldalt képviseled, még ha semmilyen politikai bejegyzést se tettél ki.

2022. máj. 9. 13:50
 35/42 anonim ***** válasza:
0%

Jaj hagyjuk már... Nem, nem az álszentség a normalitás. Mutasd már meg komolyan, hol gúnyolódott N.H.! Nem tudod megmutatni, mert nem volt ilyen, tehát valótlanság, amit állítasz. Az, hogy negosztott egy Tibi atyás posztot? Abban is csak tények voltak, semmi valótlan.

Nem kell ahhoz személyesen ismernem valakit, hogy ne legyek róla jó véleménnyel, ha az drogozik, nem fizet gyerektartást, büntetőfékez egy busz előtt (ezzel egy komplett tömeget veszélyeztetve) és aki még a saját gyerekéből is pénzt csinált. Igen, van morális iránytűm: ez rohadtul nem fér bele, és szedjük le a glóriát rohadt gyorsan B.K. fejéről.

2022. máj. 9. 13:51
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
#33: Nem értünk egyet, mert alapvetően nem érted a lényeget. Nem csak pártpolitikában kell gondolkozni. Az értelmiségnek nem annyit kellene felvállani, hogy a narancssárga vagy a piros zászlót vigye választások előtt. Ennél sokkal inkább közéletinek kellene lenni.
2022. máj. 9. 13:53
 37/42 A kérdező kommentje:
36: az nem jó érv, hogy szerinted nem értem a lényeget. Én is csak annyit mondtam, hogy nem értünk egyet, és nem azt, hogy rosszul látod. Ez a téma olyan, mintha azon vitatkoznánk, hogy valaki a narancsot valaki pedig az almát szereti jobban. Szerinted aktívabban ki kellene venni a részét az értelmiségnek a közéletből, amit részben megértek, de én pont azzal érvelek, hogy nem mindegy, hogy hogyan.
2022. máj. 9. 13:59
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
#37: És hogy döntöd el mi a helyes? Ebben az országban gyakorlatilag mindenből politikai kérdés lesz egy pillanat alatt, szóval nem tudod kivenni a témából sajnos.
2022. máj. 9. 14:11
 39/42 anonim ***** válasza:
0%
Továbbra is várom, hogy megmutasd, hol gúnyolódott N.H.! Érdekes moralis iránytűd lehet, ami megengedi, hogy valótlant állíts, magyarán hazudj.
2022. máj. 9. 14:15
 40/42 anonim ***** válasza:
0%
Nem nézek idíóta weblapokat igy nem zavar. Ezt a facet sem láttam még.
2022. máj. 9. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!