Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért éreznek egyes emberek...

Miért éreznek egyes emberek inger erre?

Figyelt kérdés

Amikor megnézem az emberek többségének a profilját, akkor a profilképeiknél a LOVE IS LOVE melegpropaganda vagy egyéb propagandamatricákat (főleg most az Ukrajnai helyzet miatt) mindig látom.

Ha egy átlag ember posztolja, szíve joga, de szakemberek, orvosok is nyíltan vállalják a politikai véleményüket, ami szerintem szakmaiatlan.

Viszont a kérdés most inkább arra irányul, hogy az emberek miért éreznek kényszert arra, hogy kiposztoljanak ilyesmiket? Miért nem elég az, ha saját maguk vagy a közeli ismerőseik tudnak arról, hogy milyen nézetekkel azonosulnak?

2022. máj. 9. 12:29
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
77%
Gondolom facebook filterre gondolsz. Én a "család az család"ot ideiglenesen annak idején beállítottam mert 1: nem értettem egyet a kormány intézkedéseivel 2: tudom hogy vannak bigott ismerőseim akiknek ilyen apróságtól felforr az agyvize :D egy ismerősöm meg is fenyegetett hogy megver. Ráadásul egy elég gyáva alak. És amúgy nincs fenn az életem facebookon, semmit nem szoktam feltenni.
2022. máj. 9. 12:47
 12/42 anonim ***** válasza:
74%

Egy jó szakember, orvos is hasonló, ő is csak ember, akit lehet követni, mert jó az életszemlélete, pl. egészséges mozgásban gazdag életviteli tanácsokat is megoszt a nagyközönséggel.

2022. máj. 9. 12:48
 13/42 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet azzal, hogy az orvosok átlagemberek. A hivatásukból adódóan nem azok, és a szakmaisággal, professzionalitással szerintem kéz a kézben jár az is, hogy nem visznek bele politikát a gyógyításba. Manapság már bárki bármikor utána nézhet az interneten, közösségi oldalakon a munkavállaló vagy munkáltató profiljának.
2022. máj. 9. 12:50
 14/42 A kérdező kommentje:
12: szerintem az orvosnak kellene politikailag a legpasszívabbnak lennie. Egy szakember ne celebkedjen, hanem mutasson példát azzal, hogy a nyilvánosság előtt csak a hivatásával foglalkozik. Ha életviteli, szakmáját illető tanácsokat oszt meg, az nem ugyanaz, mint propagálni a politikai ideológiát.
2022. máj. 9. 12:52
 15/42 anonim ***** válasza:
78%
Pont az a szomorú, hogy pl. egy orvos nem vállalhatja fel a nézeteit. Még midnig ott tartunk, hogy az értelmiségnek távol kell maradni mindentől, miközben ennek a rétegnek kellene előrevinni az országot
2022. máj. 9. 13:06
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

13: Érdekes én egyik orvosom politikai nézeteit sem ismerem. Kivéve azt, aki nem orvosként ismertem meg, és beszélgettünk már sokat, mint barátok.

Na, vajon miért? Mert nem jelölök be orvost fb-on, se senki mást, akivel ilyen hivatalos és nem közeli kapcsolatban vagyok.

Úgyhogy szerintem az orvos is ugyanúgy megoszthatja a véleményét a fb-on. De ne legyenek a páciensei ismerősei. Szerintem ez a szakmaiatlan, nem a véleménye kifejezése.

2022. máj. 9. 13:15
 17/42 A kérdező kommentje:
15: szerintem az értelmiségi pont attól értelmiségi, hogy nem fanatikus, hanem képes végletek között mozogni. Pl. nem korrekt, ha egy orvos abortusz ellen buzdít, de az sem, ha fanatikusan propagálja. Legutóbb azon döbbentem meg, hogy Novák Hunor, "az ország kedvenc gyermekorvosa" egy nem rég elhunyt celebről megfogalmazott karakterromboló kritikát osztott tovább. Minden intelligens ember tudja azt az alapvető illemszabályt, hogy halottról vagy jót vagy semmit. Ezzel pedig Novák Hunor a szememben olyan etikai határokat sértett meg, hogy nem szívesen vinném hozzá a gyermekemet.
2022. máj. 9. 13:16
 18/42 A kérdező kommentje:
16: nem kell ahhoz bejelölnöd a személyt, hogy lásd a nyilvános posztjait, képeit. Rengetegen fb-n ellenőrzik le a munkavállalót és az alapján döntenek a felvételről.
2022. máj. 9. 13:18
 19/42 anonim ***** válasza:
77%

Szakmaiatlan? A facebook nem egy szakmai közeg, az orvos ugyanúgy magánemberként van ott fent, mint akárki más.

Egyébként én sem raknék ki soha semmit, nem is használom a facebookot, csak a messengert, privát beszélgetésekre, kapcsolattartásra. De engem nem zavar hogy ki mit rak ki, egyszerűen hidegen hagy.

Pl egy orvos szaktudását semmiképpen nem keverném össze azzal hogy támogatja-e a melegeket, vagy együttérez-e az ukránokkal. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

2022. máj. 9. 13:19
 20/42 anonim ***** válasza:
0%
17.: Jaj... Így már minden érthető. Halottról pedig vagy jól, vagy sehogy, így van az eredeti mondás. Később, valami romantikus hülye találhatta azt ki, hogy a halottak feje felé automatikusan glóriát tegyünk, mintha valami szentek lettek volna... N.H. pesig kiváló gyerekorvos, semmivel nem lett ettől rosszabb szaktekintély, legalább őszinte ebben a képmutató, bájolgó világban.
2022. máj. 9. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!