Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért éreznek egyes emberek...

Miért éreznek egyes emberek inger erre?

Figyelt kérdés

Amikor megnézem az emberek többségének a profilját, akkor a profilképeiknél a LOVE IS LOVE melegpropaganda vagy egyéb propagandamatricákat (főleg most az Ukrajnai helyzet miatt) mindig látom.

Ha egy átlag ember posztolja, szíve joga, de szakemberek, orvosok is nyíltan vállalják a politikai véleményüket, ami szerintem szakmaiatlan.

Viszont a kérdés most inkább arra irányul, hogy az emberek miért éreznek kényszert arra, hogy kiposztoljanak ilyesmiket? Miért nem elég az, ha saját maguk vagy a közeli ismerőseik tudnak arról, hogy milyen nézetekkel azonosulnak?

2022. máj. 9. 12:29
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
*pedig
2022. máj. 9. 13:21
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

18: Nem is keresek rájuk a fb-on.

Ha érdekel egy orvos, akkor megnézem a munkahelyen honlapján, vagy ha van saját oldala, akkor azon. Vagy keresek véleményeket róla.

De nem nézegetem a fb-ját.

Mivel szakmailag érdekel, nem a magánélete.

2022. máj. 9. 13:21
 23/42 anonim ***** válasza:
24%

Minden intelligens ember tudja azt az alapvető illemszabályt, hogy halottról vagy jót vagy semmit."

Jaj, hagyjuk már ezt az elavult b..romságot. Ha valaki életében gyilkolt, és meghalt, senki nem fog róla jót mondani és pedig biztos, hogy szóba kerül az illető.

Annyira álszent az idézett mondat, mintha csak az ember jó lenne, pedig nem, ez hazugság. Miért lenne gáz a rosszoldalát is feleleveníteni a halottnak? Miért lenne ez bűn? Talán fáj az igazság?

Ja, igen, ez a hazugságok, prűdek, álszentek, kifogáskeresők országa. Itt minden bűn, ha az igazságról van szó.

2022. máj. 9. 13:23
 24/42 A kérdező kommentje:

20: Világéletemben úgy használtam/hallottam/olvastam, hogy halottról vagy jót vagy semmit, de ha beütöd a keresőbe, akkor elsőként is ezt dobja ki. De ezen most ne vesszünk össze.

Szerintem a tisztelet hozzátartozik minden normális ember értékrendjébe... a képmutatás az teljesen mást jelent.

2022. máj. 9. 13:25
 25/42 anonim ***** válasza:
76%
Engem kifejezetten a krokodilkönnyek zavarnak, amit most ejtenek az emberek Berkiért. Éltében utálták, igaz, csávókán mindent meg is tett érte. Na meg a kedvencem: két gyermek édesapja... Könyörgöm leszarta a gyerekeit nagy ívben magasról vastagon, gyerektartást sem fizetett, a kisebbik szülését eladta bagóért a nagyobbikat meg most traumatizálta egy életre. Igen, ez aztán az igazi édesapa, pfúj. Volt pár pózerkedő fotója a gyerekeivel, aztán ennyi.
2022. máj. 9. 13:26
 26/42 anonim ***** válasza:
6%
Kategorikusan nem igaz, kérdező, vagy csak nem tudakozódtál eleget, ugyanis számtalan helyen lehozták már, hogy NEM ez az eredeti, hanem azt, hogy halottról vagy JÓL, vagy semmit. Ergo nem kell hazudozni róla és szentté avatni, ha egyszer nem volt az.
2022. máj. 9. 13:28
 27/42 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként de, pont a képmutatást csinálod most te is.
2022. máj. 9. 13:29
 28/42 A kérdező kommentje:

23: magánemberként bárkiknek lehet bármilyen véleménye egy elhunytról (bár elég gyerekesnek és primitívnek tartom azt, amikor valaki az elhunytakat fikázza, mert tekintettel kell lenni a gyászoló családra - ezt hívják empátiának, másrészt azért sem elegáns gyalázni az elhunytakat, mert védtelenek, nem tudják megvédeni magukat).

Egy orvosnak, aki életeket ment, a legfontosabb dolga az egészség és az életmentés, halott személyeken gúnyolódni nem kicsit érzéketlen. De vannak akik szerint ez rendben van, hát én az ilyen embereket messziről elkerülöm.

2022. máj. 9. 13:35
 29/42 anonim ***** válasza:
24%

"bár elég gyerekesnek és primitívnek tartom azt, amikor valaki az elhunytakat fikázza, mert tekintettel kell lenni a gyászoló családra - ezt hívják empátiának, másrészt azért sem elegáns gyalázni az elhunytakat, mert védtelenek, nem tudják megvédeni magukat)."

Te fikázásnak hívod, én meg igazságnak. Miért baj az, ha szimplán kijelentjük azt, amilyen volt az elhunyt valójában? Miért bűn ez? Ja, mert nem tud védekezni? Mi ellen kellene védekeznie? Az igazság ellen? Mindenki viselje tettei után járó következményeket. Mindenki éljen úgy, hogy utána csak jókat lehessen akkor mondani és akkor nincs hiba.

De ebben az elmaradott országban élőknek hiába mondja az ember ezt, mindenre találnak valami kifogást, csak ne kelljen szembenézni a rideg valósággal.

2022. máj. 9. 13:39
 30/42 anonim ***** válasza:
0%
Hol gúnyolódott most komolyan N.H.? Túltolod Béla, túltolod... Én meg a képmutató, álszent embereket kerülöm. Ne haragudj, de pont olyan vagy, mint akiket krititálsz, akik álszent könnyeket hullajtanak divatból az ukránokért, csak te ezt egy felturbózott alakért teszed.
2022. máj. 9. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!