Miért éreznek egyes emberek inger erre?
Amikor megnézem az emberek többségének a profilját, akkor a profilképeiknél a LOVE IS LOVE melegpropaganda vagy egyéb propagandamatricákat (főleg most az Ukrajnai helyzet miatt) mindig látom.
Ha egy átlag ember posztolja, szíve joga, de szakemberek, orvosok is nyíltan vállalják a politikai véleményüket, ami szerintem szakmaiatlan.
Viszont a kérdés most inkább arra irányul, hogy az emberek miért éreznek kényszert arra, hogy kiposztoljanak ilyesmiket? Miért nem elég az, ha saját maguk vagy a közeli ismerőseik tudnak arról, hogy milyen nézetekkel azonosulnak?
1: igen, én nem tudom komolyan venni az ilyen embereket. Ha orvost keresek, akkor előtte megnézem a fb profilját és az alapján döntöm el, hogy foglalok-e hozzá időpontot. Bár legalább annyi pozitívum van a jelenségben, hogy ilyen módon is szűrni lehet a szakembereket.
2: ezeket akikről én beszélek, nem követi több százezer ember, mert van nagyjából 400 ismerősük, de sokat is mondok.
A szakemberek, orvosok is ugyanolyan emberek, mint bárki más.
Közöttük is van mindenféle. Olyan is, aki kényszert érez, hogy a fb-on ezt-azt megmutasson.
Ezzel nem is lenne baj. Engem az zavar, ha x megmutatja a véleményét, hovatartozását, az tök normális. Ha y, akkor azt meg elítélik.
Ha lehet, akkor lehessen mindenkinek közzétenni az ideológiai nézeteit, mindenféle ítélet nélkül.
"Azt sem értem, hogy miért kellene nekem bárkit is befolyásolnom."
De te nem is vagy sztár, menő celeb, akit követni is lehet, pl a ruhastílusa, véleménye, életstílusa miatt..stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!