Miért van az, hogy időnként magas iskolai képzettséggel rendelkező emberek nem tűnnek túl értelmesnek?
Pl. ismerek olyat, aki elvégezte az egyetemet, és abban hisz, hogy a világot 6 nap alatt termették. Ennek az embernek felesleges volt biológiát, földrajzot tanulnia, hiszen nem érett meg belőle semmit.
Vagy aki nagyon irritál, az Boldogkői Zsolt. Elképesztő, hogy az MTA doktora, de a vita kultúrája nulla:
Az MTA doktor a Toroczkai Lászlóval való vitájában is alulmaradt. Oltáspártiként el kell ismernem, ez Toroczkai sokkal jobban érvelt, mint Boldogkői:
Szóval mi ez a jelenség?
Tárkonyos meg nem vagyok, felnőtt vagyok. OKJ képzések után mentem vissza folytatni a megszakadt tanulást.
Viszont a kérdésemre nem kaptam választ.
Mi ez a jelenség, hogy egyetemet végzett, kiművelt emberek nem igazán értelmesek időnként?
Rettegek attól, hogy diplomásként én is ilyen buta leszek, mint Boldogkői...
Nem érzed visszásnak a kérdésed?
Most épp te vagy az aki a "magas intelligenciájával" vitatkozik és beszűkült látókörűen csak a saját elveit hangoztassa.
Na még erre reagálok, aztán befejeztem.
Nem állítom, hogy magas intelligenciám van. Azt sem állítom, hogy nagy tudásom van. A saját szintemen vagyok jártas, de ezt sem én mondom. A tanár mondta, hogy rég volt az iskolának olyan jo tanulója, mint én.
Tehát a tudásom gimnáziumi szinten van, azon belül itt-ott kiemelkedő.
Ezzel szemben viszont azt látom, hogy nálam okosabb emberek olyan kijelentéseket, megnyilvánulásokat tesznek, ami ellentmond a saját végzettségüknek. Diploma, doktori van a kezében, de... Mintha nem is lenne.
Na, erre vonatkozik a kérdésem, hogy ez miért van??
Van abban valami, amit mondasz. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!