Miért van az, hogy időnként magas iskolai képzettséggel rendelkező emberek nem tűnnek túl értelmesnek?
Pl. ismerek olyat, aki elvégezte az egyetemet, és abban hisz, hogy a világot 6 nap alatt termették. Ennek az embernek felesleges volt biológiát, földrajzot tanulnia, hiszen nem érett meg belőle semmit.
Vagy aki nagyon irritál, az Boldogkői Zsolt. Elképesztő, hogy az MTA doktora, de a vita kultúrája nulla:
Az MTA doktor a Toroczkai Lászlóval való vitájában is alulmaradt. Oltáspártiként el kell ismernem, ez Toroczkai sokkal jobban érvelt, mint Boldogkői:
Szóval mi ez a jelenség?
Aki egyetemet végzett nem lehet vallásos?🤦🏻♂️
Iskolázottság = ateizmus? Csak kérdem...
Nem kell ateistának lennie, viszont addig eljuthatna már, hogy nem értelmezi szó szerint a Bibliát, hiszen már a Vatikán is eljutott addig, hogy a papjaiknak azt tanítják teológián, hogy az csak szimbólum. Egy MTA doktortól meg elvárató lenne, hogy egy laikussal szembeni vitában elkápráztassa az embereket a nagy tudásával, ne maradjon alul.
Nekem ez csalódas, mert azt hittem, hogy a magas iskolai végzettség tudást ad. De elnézve néhány kiművelt embert, ez nem minden esetben lenne így.
Az egyetemet végzett embereknek kellene a legokosabbnak lenniük, főleg ha az adott téma a szakterülete.
"Ez az a jelenség, hogy téged irritálnak random emberek, ennyi."
Nem konkrét emberek irritálnak, hanem az, hogy az egyetem a fentiekből fakadóan nem teszi okosabbá az embert.
Én egyetemre készülök, tudásért megyek oda a papír mellett. Ezért nekem nagyon nem mindegy, hogy mi van. Mert nagy reményekkel megyek oda!!!
Nem nyitom meg a linket, de már az első sorodból kitűnik valami.
Azt mondtad, hogy valaki azért hülye, mert nem ismeri betéve a Bibliát. A link neve valami ateistablog. Szóval szerintem téged nem az aggaszt, hogy ki mennyire művelt miben és milyen végzettségei vannak, hanem az irritál ha valaki nincs tisztában a vallásoddal.
Èn ismerek 2 egyetemret vègzett embereket, olyan butàk mint a se..
Sőt orvosokat is...
Nekem csak àpolòi vègzettsègem van.
Nem neveztem senkit hülyének. Amellett érveltem, hogy egy tanult, kiművelt embernek már nem kellene szó szerint értlemezni a Bibliát, hiszen a Vatikán sem teszi azt. Az iskolában azt tanítják, amit a tudomány mond, hogy az élet milliárd években mérhető, és evolúcióval alakult ki.
Milliárd évek, evolúció. Nem 6 napos termetesmítosz - mondja a tudomány.
Vallásom nincs. Semmiben nem hiszek.
De tájékozott vagyok. Az irodalom beadandómat is a témából írtam, részben.
"Az irodalom beadandómat"
Tehát te most egy taknyos gimis vagy aki jól megmondja a tutit?
Igen, megmondtam. Mivel a modern természettudomány álláspontját elsajátítottam azon a szinten, amin vagyok.
A hivalatalos tudományos álláspontnak megfelelően elfogadom az élet keletkezésérr és fejlődésére vonatkozó tanítást.
Más meg diplomásként tagadja ezt.
Na, erről szól a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!