Mik voltak azok, amik megölték benned a gyermekiséget?
Lassú folyamat volt, és fokozatos.
korai nőügyek, hazugságok, kiábrándulások -> odalett a romantikus szerelembe vetett hitem, és elkezdtem a nőket is másfajta, reálisabb szemmel látni (nem lettem se nőgyűlölő se incel, viszont a jövőbeli kapcsolataimnál már nem tudott annyira intenzív lenni a szerelem érzése mint egykor)
hirtelen semmiből jött szervi baj, életmentő műtét -> odalett a saját sérthetetlenségébe vetett hitem, plusz szembesültem a magyar kórházi embertelen közállapotokkal, illetve hogy milyen könnyen meg lehet halni egyik pillanatról a másikra
anyagi jellegű családi feszültségek -> hazai közállapotokkal, gazdasággal, emberi kicsinyességgel, sz*rrágással, elvetelenséggel és hazugságokkal való szembesülés
mániákus hazudozó, képmutató gaslightingolóval való kapcsolat -> a valódi ragadozók köztünk járnak, emberi álruhában
magyar emberek véleménye és hozzáállása a covidhoz, az ukrajnai háborúhoz, plusz a választási eredmények -> erről inkább már nem mondok semmit, aki ismeri a helyzetet az átérzi
Röviden ezek. Gyanítom mostanra nem csak a gyermeki énem halt meg bennem hanem sok más is. Jelenleg nem bánom, szükségszerű változások a mostani világhoz. Ha újra emberibb idők lesznek, sokat kell majd dolgozzak magamon hogy helyrerakjam ezeket.
Nem voltak ilyen dolgok. Vagy ha voltak, belolem nem lehet kiolni. En meg tapsikolok, ugralok is, ha iszonyuan orulok.
N49
A családi hátterem elég negatív, a szüleim sok olyan dolgot megbeszéltek velem amit nagyon nem kellett volna, vagy tanácsot kértek tőlem szintén olyan ügyekben amiről jobb lett volna ha nem tudok. Emiatt hamar kellett felnőnöm, illetve a tinédzser éveim elején súlyos depresszióval kűzdőttem, 3-4 évbe telt amíg szakorvosi segítséget kaptam és meg tudták kezdeni a kezelést.
Lekopogom, már pár éve nem volt depresszív epizódom, de vannak olyan viselkedésformák és személyiségjegyek amik változatlanok. Próbálok változtatni azon amin tudok, nyílván az elveszett gyermekkoromat nem nagyon fogom tudni visszakapni, de a lyukakat be lehet foltozni, és remélhetőleg tudok majd teljes életet élni így is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!