Van, hogy porig kell rombolódnia valaminek ahhoz, hogy a helyén valami új épüljön?
Engem már annyira sokszor romboltak porig, hogy semmi nem fog épülni. Egy mély gödör vagyok.
Szóval szerintem ez baromság.
Biztos ismered a farkasos mesét, hogy van két farkas ami az emberi lelket reprezentálja és minden emberben ez a két farkas minden nap harcol. Egyikük a rossz. A Düh, irigység, féltékenység, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego. Másikuk a Jó. Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.
És kérdezi a gyerek, hogy melyik farkas győz?
A válasz: Amelyiket eteted.
Picit olyan ez, mint a homokvár építés. Kitartónak kell lenni, miközben építjük, de közben ügyelni is kell arra, hogy ne döntsük romba véletlenül az egészet. Van, hogy az egész homokvár le lesz rombolva. Az is lehet, hogy mondjuk 20% megmarad.
Persze lehet, hogy valaki arra a következtetésre jut, hogy nincs értelme homokvárat építeni, vagy legalábbis ekkorát. Az is lehet, hogy mi mindent jól csináltunk, de a vihar lesöpri az egészet. Értsétek ezt képletesen.
#Kérdező
Pont ezért hoztam a farkasos példát, de úgy látom kicsit magas röptű volt így este, közel éjfélkor. Azt akartam mondani, hogy szerintem nincsenek várak vagy romok, hanem párhuzamok vannak és folyamatosan egyensúlyoznod kell rajtuk.
Például, ha hoz az élet egy helyzetet amire úgy gondolod, hogy szükséged lehet, akkor nem a múltaddal kell foglalkoznod, hogy lezárd meg ilyenek, hanem megragadni a lehetőséget és kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!