Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elméleti kérdés: hogyan kell...

Elméleti kérdés: hogyan kell valakit porig alázni?

Figyelt kérdés

Ez tényleg elméleti kérdés. Sokan már nagyon fiatalon olyan zsigerből csinálják, ahogy azt a kemény diktatúrákban egyetemen oktatták. Augusztus végén egy csapat gimnazistát hallottam beszélgetni a villamoson. Egyikük egyszerűen felvetette szó szerint ezt: "idén kikészítjük az ...-t?" Ismétlem, egyszerűen kérdezte, mintha azt kérdezte volna, hol szálljanak le. Vártam volna, hogy valaki felteszi a "hogyan készítsük ki?" kérdést, de nem hangzott el. Mintha mindenki tudná a módját. (Igaz, azt sem kérdezték meg, hogy miért kéne bántani a szegényt... már november van, remélem jól van az a lány)

Nekem ez nem egyértelmű. Ha valakire nagyon haragudnék se volna ötletem, mivel készítsem ki.

2019. nov. 24. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
pedig elég sok mindennel ki lehet
2019. nov. 24. 23:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy kamaszt könnyen ki tudnak készíteni a társai, mert ebben a korban nagyon fontos a kortárs csoport véleménye. Próbálnák megcsinálni ezt egy 50-60 éves férfival! Le se sz...ná őket, csak röhögne az erőfeszítésükön, és előbb-utóbb a többi munkatárs is, aki ezt látja.

A kamaszok ilyen értelemben nagyon sérülékenyek, ezért is fontos, hogy a szülővel (a velük való konfliktusuk ellenére is) maradjon olyan viszonyuk, hogy ilyenkor ki tudják előtte önteni a szívüket.

És hogy mivel készítenék ki?

Nyilván gúnyolnák mindennel, amivel csak lehet. Az öltözéke, ruhája nem elég divatos, a szülei nem elég pénzesek, stréber stb. Bármilyen jellegzetes szófordulatával, kiejtésével, gesztusával gúnyolnák.

Tapasztalatom szerint szinte minden esetben a gúnyolók vagyonos környezetből jönnek és divatos holmijaik vannak, míg a gúnyoltak pont ellenkezőleg.

2019. nov. 24. 23:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Én pl nagyon könnyen tudtan egoista, kvásabb lányokat porig alázni, akik felé alapjáraton érzek undort. Szerintem a porig alázás az már durvább mint a külsőt érő megjegyzés, nálam ez azt jelentette hogy a gyengéjükkel, vagy azzal hogy egy hulladéknak éreztettem őket én ezzel aláztam őket agyon. Sokkal inkább belső dolog.
2019. nov. 25. 00:44
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

Ismerni kell a másik gyengepontjait, azokat, amikre érzékeny, és arra hatni minél nagyobb erővel. Érdemes követni a fidesz gyűlöletkampányait és karaktargyilkosságait,nagyon profik.

Legegyszerűbb verziója pedig az, amikor az ovisok cukkolják egymást. Ha valaki nem szimpi nekik,annak elkezdenek beszólni, ésamelyikre reagál, az lesz a gyenge pont, az leaz az, amivel fel lehet húzni, ki lehet hozni a sodrából. Amikor egy ember ilyen állapotban van, akkor értelmesen nem tud cselekedni, tehát bármit lehet mondani, ag már rombolja a másik önbecslését. Teljesen mindegy, hogy ovis korú vagy felnőtt az illető.

Aztán persze van olyan, akit nem lehet kihozni így a sodrából, aki nem ül fel a provokációnak, aki elismeri és természetesnek veszi, hogy vannak gyengeségei, hibái. Őt mások szemében (akik nincsenek ilyen önismereti szinten) megalázhatsz, de a sajátjában soha.

Így történik az is, hogy a rengeteg fideszes elhiszi, hogy az ellenzékiek mind Sorosbérencek. Hiába pattan ez le az ellenzéki politikusokról, a fideszhíveket ez nem érdekli, csak az, hogy soros, brüsszel, migráns, stb... és szemükben élvezet, hogy porig lettek alázva, holott ez az érintetteket legtöbb esetben nem különösebben hatotta meg...

2019. nov. 25. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!