Elméleti kérdés: hogyan kell valakit porig alázni?
Ez tényleg elméleti kérdés. Sokan már nagyon fiatalon olyan zsigerből csinálják, ahogy azt a kemény diktatúrákban egyetemen oktatták. Augusztus végén egy csapat gimnazistát hallottam beszélgetni a villamoson. Egyikük egyszerűen felvetette szó szerint ezt: "idén kikészítjük az ...-t?" Ismétlem, egyszerűen kérdezte, mintha azt kérdezte volna, hol szálljanak le. Vártam volna, hogy valaki felteszi a "hogyan készítsük ki?" kérdést, de nem hangzott el. Mintha mindenki tudná a módját. (Igaz, azt sem kérdezték meg, hogy miért kéne bántani a szegényt... már november van, remélem jól van az a lány)
Nekem ez nem egyértelmű. Ha valakire nagyon haragudnék se volna ötletem, mivel készítsem ki.
Egy kamaszt könnyen ki tudnak készíteni a társai, mert ebben a korban nagyon fontos a kortárs csoport véleménye. Próbálnák megcsinálni ezt egy 50-60 éves férfival! Le se sz...ná őket, csak röhögne az erőfeszítésükön, és előbb-utóbb a többi munkatárs is, aki ezt látja.
A kamaszok ilyen értelemben nagyon sérülékenyek, ezért is fontos, hogy a szülővel (a velük való konfliktusuk ellenére is) maradjon olyan viszonyuk, hogy ilyenkor ki tudják előtte önteni a szívüket.
És hogy mivel készítenék ki?
Nyilván gúnyolnák mindennel, amivel csak lehet. Az öltözéke, ruhája nem elég divatos, a szülei nem elég pénzesek, stréber stb. Bármilyen jellegzetes szófordulatával, kiejtésével, gesztusával gúnyolnák.
Tapasztalatom szerint szinte minden esetben a gúnyolók vagyonos környezetből jönnek és divatos holmijaik vannak, míg a gúnyoltak pont ellenkezőleg.
Ismerni kell a másik gyengepontjait, azokat, amikre érzékeny, és arra hatni minél nagyobb erővel. Érdemes követni a fidesz gyűlöletkampányait és karaktargyilkosságait,nagyon profik.
Legegyszerűbb verziója pedig az, amikor az ovisok cukkolják egymást. Ha valaki nem szimpi nekik,annak elkezdenek beszólni, ésamelyikre reagál, az lesz a gyenge pont, az leaz az, amivel fel lehet húzni, ki lehet hozni a sodrából. Amikor egy ember ilyen állapotban van, akkor értelmesen nem tud cselekedni, tehát bármit lehet mondani, ag már rombolja a másik önbecslését. Teljesen mindegy, hogy ovis korú vagy felnőtt az illető.
Aztán persze van olyan, akit nem lehet kihozni így a sodrából, aki nem ül fel a provokációnak, aki elismeri és természetesnek veszi, hogy vannak gyengeségei, hibái. Őt mások szemében (akik nincsenek ilyen önismereti szinten) megalázhatsz, de a sajátjában soha.
Így történik az is, hogy a rengeteg fideszes elhiszi, hogy az ellenzékiek mind Sorosbérencek. Hiába pattan ez le az ellenzéki politikusokról, a fideszhíveket ez nem érdekli, csak az, hogy soros, brüsszel, migráns, stb... és szemükben élvezet, hogy porig lettek alázva, holott ez az érintetteket legtöbb esetben nem különösebben hatotta meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!