Gyáva emberekhez való hozzáállás?
Figyelt kérdés
A gyáva, notórius hazudozó, a másik embert semmibe vevő, kihasználó, szándékosan szadista embertípus okozta lelki károkon hogyan lehet túl lépni emberileg? Pláne úgy, hogy aki okozta, az gyáva mód elmenekül a szembesítés elől, tehát esély sincs arra sem, hogy az ember megmondja neki a véleményét. A xard le az nem opció, mivel az illető tudatosan okoz kárt másoknak, tehát bármikor bárkit kicsinál kedve szerint, de a szembesítés elől gyáván menekül, elzárkózik mindenféle kommunikációtól. Tanácsok, ötletek erre az esetre?2022. ápr. 23. 11:02
21/98 anonim válasza:
Van egy olyan tézis, spiri-ezó-buddhista körökben is, de gyakorlatilag minden kultúra része, hogy az ember foglalkozzon a maga dolgával. Neked az a dolgod, hogy felismerted a romboló, személyiségzavaros egyént és megszünteted vele a kapcsolatot, ahogy a nárcisztikusoktól való egyedüli megszabadulás, az ún NO CONTACT, azaz teljesen elvágni minden kommunikációs csatornát, kizárni az életedből, nem reagálni, ha valami módon mégis kapcsolódni próbál. EZ A TE DOLGOD. Nem több! A más embereknek ugyanús az a sorsfeladatuk, hogy ezt ismerják fel és vérteződjenek fel ellene. Ahogy nem tudod mindenki helyett megrágni a falatot, ugyanúgy nem feladatot másokat kéretlenül megvédeni, vagy mások helyett kiküszöbölni az életükből -kéretlenül - a tapasztalás lehetőségét. Ha közeli ismerősöd érintett és vagy vele olyan nexusban, akkor persze jóindulatúan lehet figyelmeztetni, de nem kell tényleg senki más dolgába belavatkozni. Nem leszarni kell, hanem magadon dolgozni.
22/98 A kérdező kommentje:
19-es nahyon nem érted! Ő tesz tönkre másokat évtizedek óta bűntetlenül!
2022. ápr. 23. 11:26
23/98 anonim válasza:
#20: Aham. Ez biztos olyan eset. Durvább, mint a borkai sztori vagy a kaleta ügy, ugye? :O Az a helyzet, hogy egyre nevetségesebbé teszed csak magad.
Ha annyira másokon akarnál segíteni, már rég írtál volna konkrétumokat, hogy adhassunk konkrét válaszokat, hogy tudnád megoldani a helyzetet. De, te erre képtelen vagy.
24/98 anonim válasza:
Akkor minek írtad ki a kérdést?? Semmi konkrétumot nem írtál, ez valami lilahomályos képzelgés az egész...
25/98 A kérdező kommentje:
21-es nem beszélek vele mivel mindenféle szembesítés elől elmenekült! Nekem ugyanakkor bevallott tetteket, dolgokat amiket mások ellen elkövetett szadista módon és előre eltervezetten. Bennem felelősség van mások iránt.
2022. ápr. 23. 11:28
26/98 anonim válasza:
10# te tudod de én fugyelmeztettelek!
Nekem xxx évem ráment, xxx pénzem ráment és végül én baxtam rá a hősködésre.
Tapasztalat.
De válj mártírrá ha az jól esik!
27/98 A kérdező kommentje:
24-es értelmezd légyszives a kiírásom. Ha vki elmenekül a felelősségvállalás elől, azzal mit kezdesz akkor ha tudod jól a dolgait, amiket mások ellen is elkövetett és tudod hogy nem fog leállni ezekkel a dolgokkal.
2022. ápr. 23. 11:29
28/98 anonim válasza:
#27: Az az adott szituációtól függ. Úgy tűnik, hogy az értelmi képességeid nagyon nem okésak, ha nem vagy képes felfogni, hogy konkrétumok nélkül NEM tudunk semmit sem írni.
És mantrázhatod újra meg újra, hogy benned mekkkkora felelősségtudat van... Nem, nincs.
29/98 A kérdező kommentje:
26-os nem tudom milyen dolgod volt, itt ebben az esetben már több erintett is van, de ők nem metnek újat húzni az illetővel. Akkor sem ha tudják ők is hofy mikre képes. Ez nem hősködés meg mártirkodás, hanem igazság érzet és felelősségtudat.
2022. ápr. 23. 11:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!