Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történne akkor, ha valaki...

Mi történne akkor, ha valaki egy kólával teli medencébe ugorna meztelenül? 🤔🤸‍♀️

Figyelt kérdés

2022. ápr. 14. 16:58
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
93%

#39.

Ha mindenki lefelé pontoz egy hozzászólást, az általában nem véletlenül van. Egyébként meg kár a pontozáson háborognod, nem számít az szinte semmit.

Én is tárgyilagos hozzászólásokat és tényeket írtam. Ráadásul én nem is hülyéztem le senkit, veled ellentétben.

2022. ápr. 14. 23:33
 42/52 anonim ***** válasza:
0%

#41 A hülyéket lehülyézni teljesen jogos, és ezt nincs is ezen semmi szégyenleni való! A mindenki által lepontozásnak pedig tényleg oka van, ez az ok ki is derült és le is lett írva egy korábbi hozzászólásomban.

Pontosabban fogalmazva vannak ilyen mihaszna összeverődött (pl. kollégiumi, egy lépcsőházban lakó, egy osztályba járó) szellemi nyomik, akik azt hiszik hogy primitív falkaszerű viselkedéssel le tudnak alázni kulturált, tartalmas és tárgyilagos hozzászólásokat megfogalmazó egyéneket.

Az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy bármilyen korrekten is viselkedik - nem mehet semmire - mert egyszerűen belefutott egy "gyilkos" topikba!

Szerencsére ez most tényleg nem számít, mert jelenleg a "Tudományok" kategóriában nyomtam fel magam dobogós helyre, és tényleg csak szórakoztató magánpszichológiai kutatásnak értelmezem az itteni lepontozó személyiségzavarosok megnyilvánulásait! :-)

2022. ápr. 14. 23:56
 43/52 A kérdező kommentje:
Ha valaki másnapos, vagy elájult, akkor ha leöntjük egy pohár kólával akkor felébred/kijózanodik?
2022. ápr. 15. 00:30
 44/52 anonim ***** válasza:
81%

"Az orosz esetnél pontosan olyan CO2 koncentráció alakult ki"

És ezt tudod is bizonyítani valamivel, vagy csak azért erőltetsz alaptalan kijelentéseket, mert derogál elismerni hogy valamiben ennyire mellélőttél?

2022. ápr. 15. 05:49
 45/52 anonim ***** válasza:
84%

"Szerencsére ez most tényleg nem számít, mert jelenleg a "Tudományok" kategóriában nyomtam fel magam dobogós helyre"

Akkor tudhatnad, hogy a Colaban a CO2 oldott allapotban van, a ruszkik meg szarazjeggel szorakoztak. A Cola CO2 koncentracioja kb. 5 gramm literenkent. Kell egy par ora, mig az kiparolog a Colabol legkori nyomason. Azt nem mondta a kerdezo, hogy mennyi ideig furdik a Colaban, es azt sem, hogy belteri-e a medence.

37F incel

2022. ápr. 15. 07:32
 46/52 anonim ***** válasza:
0%

#44 írta: "És ezt tudod is bizonyítani valamivel, vagy csak azért erőltetsz alaptalan kijelentéseket, mert derogál elismerni hogy valamiben ennyire mellélőttél?"

Válasz:

Mivel az eset megtörténtekor alaposabban átgondoltam a dolgot, így természetesen tisztában vagyok a tényekkel. Ha utána googlizol, és megpróbálod megbecsülni a medence méretét, akkor simán beláthatod, hogy normális szódavizet hoztak össze a beleöntött néhány 10 kg szárazjéggel.

Az okvetlenkedésedből viszont látszik, hogy nincs kialakulva műszaki gondolkodásod, ezért súlyos Dunning-Kruger szindróma jeleit mutatod. Miért?

Mert esetünkben nem az a lényeg, hogy az oroszok esetében mennyi volt a CO2 koncentrációja - hanem az, hogy a normális kólákat gyakorlatilag a lehetséges maximumra telítik, így bármilyen kóla hozza minimum azt a CO2 kibocsátást, mint az oroszok szárazjegelt medencéje - ez teljesen logikus! Mivel minden standard szénsavas ital minimum annyira koncentrált mint az említett orosz pezsgőfürdő, ez a tény maradéktalanul ki is üti az ellenvéleményedet!

#45 írta: "Akkor tudhatnad, hogy a Colaban a CO2 oldott allapotban van, a ruszkik meg szarazjeggel szorakoztak."

Válasz:

Igen, és mi lesz a szárazjégből ha a vizesmedencébe öntik? Kb. az a tény: "Hogyha nem hozzászóltál volna, bölcsebb maradtál volna!"

Nem is az a lényeg, hogy a kérdező pontosan specifikálta-e a körülményeket, hanem az, hogy az esetleges problémákat felderítsük a kérdéses cselekedettel kapcsolatban.

Ezt gyakorlatilag csak nekem sikerült eléggé tárgyilagosan megtennem azzal, hogy egy közelmúltban megtörtént tragédiát is felhoztam az állításom igazolására! A többi hozzászólás gyakorlatilag irreleváns és/vagy ködösíti, összezavarja a témát, elvonja a figyelmet a lényeges problémát illetően.

2022. ápr. 15. 08:09
 47/52 anonim ***** válasza:
81%

"Igen, és mi lesz a szárazjégből ha a vizesmedencébe öntik?"

Felforr a szarazjeg, es mivel a vizzel nem keveredik legkori nyomason, emiatt mind a 10kg CO2 elegyedik a levegovel, meghozza eleg hamar.

A kolasuvegben nem legkori nyomason van a CO2, emiatt oldodik, es dekompresszio utan ido kell neki, mig kiparolog. 2000 liter kolaban van 10kg CO2. Tehat az is kerdes, hogy mekkora a medence. A Komjadit akarod feltolteni kolaval?

37F incel

2022. ápr. 15. 08:36
 48/52 anonim ***** válasza:
70%

Tehát számodra a tudomány megalapozatlan becsléseket és feltételezéseket jelent, és görcsös "csakazértis" stílusú ragaszkodást egy korábbi, semmilyen konkrétummal alá nem támasztott állításodhoz? Itt nem úgy tűnik, hogy mindenki más lenne a DK görbe alján.

2022. ápr. 15. 08:56
 49/52 anonim ***** válasza:
22%

A szárazjég hevesen szublimálni kezd a víz alatt, és mivel ott +légköri nyomáson van, a buborékok elenyészően kis része fog csak a felszínre érni, mert gyakorlatilag kvantitatíve beoldódik a vízbe. Ráadásul mivel erősen hűti a vizet, így ez is elősegíti az energikus beoldódást, hisz elég csak ránézni a CO2-H2O rendszer oldódási diagramjára a hőmérséklet függvényében. A folyamat sorrendje tehát a következő:

szárazjég + víz => szódavíz (hígabb, vagy ugyanolyan mint a kóla) => medence fölötti fullasztó légkör a vízből (esetlegesen kólából) fokozatosan kiváló oldott CO2 folyományaként

A szellemi nyomik ismertetőjele a sekélyes tudással való oktalan kérkedés mellett az, hogy teljesen képtelenek átlátni a folyamatokat és tisztelettel elfogadni az új ismereteket a műveltebbek részéről!

2022. ápr. 15. 09:29
 50/52 anonim ***** válasza:
70%
Ha bármi is arra utalna, hogy műveltebb lennél, elfogadnam en, de amit és ahogy írsz, épp az ellenkezőjét bizonyítja. Hisz továbbra is puszta feltételezesekbe bocsátkozol például a medence méretét, az oldat töménységét illetően, stb. Természetesen ha bármi közöd is lenne a tudományos gondolkodáshoz, az ilyesmi nem igényelne különösebb magyarázatot.
2022. ápr. 15. 09:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!