Nagyon buta vagyok és még szorongó típus is, örök eletemben csak a küzdelem vár rám, legszívesebben feladnám de hogyan?
Hosszú lesz, előre is köszönöm, ha végig olvasod. Jelenleg 27 éves nő vagyok, és elég nehézkés az életem. Mindig is “nehéz eset” voltam, világ eletemben szorongtam és féltem mindentől, mindent elrontottam és már nem is volt kedvem sokszor. Ugyanakkor mégis küzdöttem, 4 éves egyetem, tanultam tettem nap, mint nap, hogy jobb legyek. Sose éreztem magam ügyesnek, okosnak se és szépnek se. Pár éve sajnos beteg lettem(SM) direkt így írom, mert elég sok ismerősöm van fent és remélem nem ismernek rám.
A betegség óta minden egyre rosszabb, nem tudok orvosi asszisztensként dolgozni, rettentően félek mindentől, helyette egy teljesen más területen dolgozok, amit nem szeretek. Vannak persze fájdalmaim is ebből adódóan. Sokszor elgondolkodom, hogy mások milyen ügyesek, nem olyan elcseszettek, mint én. Én bárminek neki fogok az káosz és ha netalán a betegség is be tesz akkor világ vége.
De nem akarom a betegségre fogni, ha nem lenne is ilyen kis “butácska” lennék.
Egyébként van párkapcsolatom, családom is es barátok is. Még.Ők még úgy ahogy de erőt adnak a folytatáshoz de lehet nem sokáig. Sajnálom őket is, nem tudnak úgy igazán büszkék lenni szerintem.(voltam már pszichológus/pszichiáter-nélkül de még mindig ugyanaz a helyzet).
Azon gondolkodom, hogy ha picit ügyesebb lennék, taplraesett és okosabb lehet jobb kedvem lenne. De ahhoz gondolom újra kéne születnem. (Azt meg nem is említem, hogy majd ha előre haladó lesz a betegségem mi tevő leszek)…Régebb küzdöttem de manapság már úgy vagyok vele nincs erőm/minek stb. Ha nem lennék beteg talán…
8: A gyógyszernek csak a terápia kiegészítőjeként van létjogosultsága, ha valami úgy eluralja az illető elméjét, hogy az megnehezíti a pszichoterápiát. De annyi durva mellékhatása van, hogy még úgy is kétszer meggondolnám. Helyes fiatal csajok durva bajszot növesztenek, bőrük mintha ötvenéves láncdohányosok lennének, kezük remeg, szóval tényleges pszichoterápia nélkül gyógyszerezni tékozlás. Egy egyébként egészséges test feláldozása, hogy a végén ott leszel talán jó pszichével, meg a gyógyszer örök emlékével a testeden.
Kérdező, olvasd el a Mérgező szülők c.könyvet. Ilyen szintű önértékelési probléma mögött kell hogy legyen valami jó kis gebasz a gyerekkorodban, szülők nevelési stílusában, személyiségében, hiedelmeikben.
Ha terápia eddig nem segített, keress új terapeutát, lehetőleg klinikai szakpszichológust. A pszichoterápia segít. Ha nem érzel apró változásokat a dolgokhoz való viszonyulásodban, nem jönnek új szempontok az életedbe 3-4 hónap alatt legalább heti 1x50 perc terápián, akkor terapeutát kell váltani. Addig kell menni, amíg meglesz a számodra jó szakember.
Viszont ha a családod ‘áldásos’ működésére nem is, a sm kialakulására nagyon is hatással lehetett az, amit Senior Séf pedzeget. Nézz utána sürgősen az “áteresztő bél szindrómának”, mert a rá ajánlott kezelési mód sokat segíthet. Én kijöttem vele egy autoimmun bélgyusziból pl.
Szerintem azért vannak ilyen érzéseid mert évszakváltás van a bolygó azon részen ahol mi lakunk, ilyenkor depresszívebb a hangulata az emberek többségének ősszel. Majd elmúlik. Amivel telhetsz még a közérzetedért, hogy sportolsz, rendesen táplálkozol és ami a legfontosabb, hogy pihentetően aludj.
Csináld az életed, van egy minimális társadalom szerinti elvárás iskolavégzettség, munka, család ezeket abszolváld ha csak önmagad fejlesztésével vagy elfoglalva akkor máris fejlődsz és minél értelmesebb élőlény vagy annál kevesebb problémával kell szembe nézned.
Gondolom ez nem lesz számodra nyugtató, de rengeteg ember van már most és lesz november végétől akik náladnál nagyobb gondokkal fognak küzdeni és valószínűleg csak egy kis töredékük fogja feladni és öngyilkosságba menekülni a rezsi: (gáz, villany) bolti árak, ... miatt!
higgy nekem ha szar a kedved kilátástalannak gondolod magad akkor menj el sportolni és aludj egy jót aztán másnap kezd el az a sémát kipipálni amit leírtam, iskolaivégzettség, munka, család, ... Hidd el ha elkezdesz az életeddel foglalkozni szépíteni akkor nem lesznek szabad perceid amikor sajnáltatni tudnád magad.
A kálváriádat olvasva nem tűnsz butának, de ha az lennél akkor tegyél ellene, amiben hiányosnak érzed a tudásod a téren szerezz új ismereteket.
Szorongásodra meg azt tudom ajánlani, hogy a gyökeret ismerd meg, gyéré rá, hogy mitől és miért szorongsz aztán ha meg van akkor amikor jön a szórogass akkor tudatosítsd, hogy ez nem egy tudatos dolog hanem a múltból táplálkozó események megismétlődésétől SZORONGSZ.>>>>>> A múltadat kell feldolgozni!!!!!! Rakd le a sok szart amit cipelsz a hátadon.
Sok szorongó úgy teszi le a szorongást(terhet), hogy antidepresszánssal ez a könnyebb aztán van egy másik ami gyors javulást és egészségesebb szervezet önismeretet adó végeredmény: az, hogy belemész a szorongató helyzetekben.
pld Pisti attól szorong, hogy nincs barátnője, 40 éves és SZŰŰŰZZZ!
Megnézzük, hogy miért szorong.
Elmondja, hogy azért mert 7. -es korában két óra közötti szünetben próbálkozott egy szép lánynál aki a barátnői előtt utasította el a közeledését és ezt Pisti megalázónak hiszi, szerinte az is: oké, de ez nem a világ vége.
Pistinek azt javasolják, hogy menjen közösségbe és ha lát egy szimpatikus nőt akkor lépjen oda hozzá és kérdezze meg, hogy van e a kiszemeltjének ismerni kedve.
Ezt Pisti meg próbálja, de jön az érzés amit 7. -es korában szedett be, de most tudatosodik a fejében, hogy ez az érzés csak azért van benne mert fél a elutasítástól(az lesz mint hetedikes korában), hát Pisti feladja megint, KUDARC!!!!!
Másnap megint lemegy a bárba és megint ott van az a magányos nő akihez tegnap oda akart menni, ma már oda is ment és megkérdezi tőle, hogy akar -e vele ismerkedni és szépen legyőzte a félelmét.
Minden azon múlik, hogy az agyad irányit azaz MEGVÉD TÉGED avagy te irányítod az agyadat = TUDATOS VAGY.
Minél nagyobb rálátásod van a SAJÁT életedre annál jobban tudod irányítani, az ember csak azt tudja irányítani amit ért, ha nem érted a fejedben zajló dolgokat akkor olyan vagy mint egy sötétló! A Ló agya 90% memória, ha csikókorában ütöd vered ok nélkül akkor amikor felnőtt hiába simogatod már soha az életbe nem fog veled bizalmi kapcsolatba kerülni, mindig félni fog tőled.
TUDATOSSÁG ez a legfontosabb az életünk során! Minél nagyobb a tudásod annál inkább tudod a dolgaidat irányítani mert érted ami történik és mi lesz belőle nem csak megtörténik veled hanem érted, hogy mi miért történik így!!!!
Ha kialvatlan vagy, vagy évszakváltás van akkor a legdepresszívebb az ember hangulata. Ha ezt nem tudod akkor csak bele élsz a világba és azt hiszed, hogy veled van a baj, pedig semmi baj nincs veled, csak nagyon tudatlan vagy, ennyi!
Még egyszer TUDATOSSÁG!!!
Kétféle ember van az ösztönös meg a TUDATOS.
Ösztönös embert irányítják a szokásaik, függőségeik, traumáik, szorongásaik,...= öntudatlan színt!
Tudatos meg "mindennel" tisztában van, így rá semmi nem igaz abból ami az ösztönösre = kiemelkedett az állativilágból, hja és az emberszabásúak közül is. Mert a élet vele nem megtörténnek hanem alakítja a legjobb tudásai szerint.
Míg téged elkap egy éghajlatifront vagy valaki miatt a szorongás addig a tudatos megérti a körülötte zajló eseményeket te pedig csak beleélsz a világba aki nem csak a mások de még a saját életét sem tudja megérteni és ezáltal menedzselni sem. Újra és újra bele esel a saját szorongásaiba, frontérzékenységbe minden szarba.
Nyugtasson az, hogy rajtad kívül még több milliárd ember él ilyen sötét ember alatt szinten, akik ügye ezen a szinten az államot, természet, embereket, állatokat, (ürlényeket xDDD) hibáztatják mindenért, s nem önmagukat.
Hajrá, nőj fel! Húzd ki a fejed a homokból. Mi mindnyájan az Isten képmásai vagyunk, s nem a természeté/ösztöneinké. Csak a rendszer az ami próbálkozik elhitetni velünk, hogy a problémáinkra kívülről van a megoldás pld a gyógyszerekkel. Semmi nincs kint minden az egyén fejében történik meg, nincsnek szagok, ILLATOK, színék jó vagy rossz csak az van amit te realizálsz az értelmiszintedtől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!