Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha nárcisztikus témában tesz...

Ha nárcisztikus témában tesz fel kérdéseket itt valaki arra miért érzékenyek a válaszolók?

Figyelt kérdés

"Ha a nárcisztikus szüleitekkel találkoztok néha azt milyen céllal teszitek?"

"Munkahelyen egy nárcisztikus kollégát kaptam magam mellé. Akinek volt hasonló tapasztalata tudna megoldást mondani arra hogy hogyan tudom kezelni a helyzetet a legjobban?"

mind a kettő kérdésnél

1. Válasz: visszakérdez:"Mi az a nárcisztikus?"

2. Válasz: invalidál:"Mindeki az, ez már divat."

A séma ugyan az kontesztus függetlenül.

2022. ápr. 11. 20:32
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
Mit linkeljek, meg milyen felelőtlen videóst? Itt gyakorin tele van ilyen kérdésekkel, hogy anyám nárcisztikus a főnököm nárcisztikus mit csináljak? Biztos van aki tisztában van azzal, hogy mit jelent mert elszenvedett egy nárcisztikus kapcsolatot, de rengeteg olyan is van aki felelőtlenül kirak egy kérdést. Erre szokták a válaszolók írni, hogy mire alapozza azt, hogy nárcisztikus valaki. Egyébként nem fogok neked linkelni írd be google-ba hogy nárcizmus tele van femina linkekkel, hozzá nem értő oldalakkal.
2022. ápr. 11. 21:45
 12/28 A kérdező kommentje:

Nyílván...

Bármi mástól is szívesen látok linket. Ha egyet látok ott már lehet valamiről beszélni. De ez így hogy "mindenki az, de egyet sem tudok mondani" az kissé... hogy is mondjam, ellentmondásos.

2022. ápr. 11. 22:15
 13/28 A kérdező kommentje:
*bárki
2022. ápr. 11. 22:15
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

Mert unalmas ez a sok önjelölt pszichológus, aki buta, mint a fasz a témában, csak magát akarja valamiféle magaslatra emelni azzal, hogy nárcizza meg más "divatos" szavakkal diszkvalifikálja azt, akivel épp nem ért egyet.

Az összes ilyen faszagyú majom ezt csinálja.

2022. ápr. 11. 23:14
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Tapasztalatom szerint, először elkezd a bizalmadba férkőzni, kipuhatolja a gyengesegeid, a félelmeid. Megy egy ideig a jóság, majd ami addig jó volt sőt jobb mint valaha, elkezdi fokozatosan kis viccesen, kedvesen kritizálni, majd durvább jelzőkkel, ez a viselkedés atfordul rád, téged kezd el lealacsonyítani. Kedvességnek álcázza a lenézést, persze addigra megszereted és észre sem veszed, hogy eszköz, játék vagy neki, és az a szórakozása, kétségeket alakít ki, hogy amikor úgy érzi eleget jatszott generál vitákat, hogy a másik félnek legyen elege, és lépjen ki a kapcsolatból, nézegeti ilyenkor meddig mehet el nálad. Ha esetleg elkezded kapizsgálni mit is csinál, fülét farkát menekülne saját maga, de mivel az egoja még mindig nagyobb mint isten, küzd azért, hogy a másik kicsit még harcoljon, de közben már van neki másik embere, és csak akkor enged el téged ebből a játékból, ha a másiknál már biztos helye van.
2022. ápr. 11. 23:15
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
2022. ápr. 11. 23:40
 17/28 anonim ***** válasza:
64%

Négyes voltam.

Kérdező.. Ne haragudj, de te mi a fészkesről beszélsz?

Milyen politikai párhuzamokat vonsz ezzel, nem is értem.

Egyszerű, mint az 1x1: akit szakember nem azonosít be ADHD-val, vagy bármi egyéb pszichés jelzővel, az NEM mondhatja magáról mindenkit győzködve, hogy ő már pedig az. Ez ennyi. És igen, valamelyest számomra "viszketést okozna", ha valaki olyan mögé bújtatja rossz tulajdonságait/hiányosságait, amit nem tehetne meg, mert itt igenis erről van szó. Nem "előnyt kovácsol" belőle, hanem hazudik, nem csak másnak, saját magának is.

Mondok egy példát. Egy lakótársam olyan hihetetlenül lusta volt és rendetlen, hogy arra szavak nincsenek. Szó nélkül takarítottam utána hónapokig. Mikor megelégeltem, azzal jött nekem, hogy hát ő adhd-s azért. Igen? Voltál ezzel szakembernél? Neeem de ők az. Akkor bocsi, de miről beszélünk?

Másik ismerősöm szerinte depressziós, kapkodja a Frontint és nem megy vele szakemberhez, de "jó ez így nekem" mikor bogyó nélkül nem alszik, holott brutál egészségtelen, felborult életet él, ami oka lehet az egésznek.

Érted már, miről próbálok beszélni? Ez nem csak a körülöttük élőkkel, magukkal szemben is felelőtlenség. Tessék belátni, ha hibám van és igyekezni javítani rajta. Ha szakember kimondja meg tudhatom, hogy valóban az van-e ami.

2022. ápr. 11. 23:52
 18/28 anonim ***** válasza:
49%
Mert itt már tényleg szállóige lett a nárcisztikus, ja meg a mérhező, de ott az sem ért ha toxikusnak mondod mert az most divatosabb.
2022. ápr. 12. 00:26
 19/28 anonim ***** válasza:
73%
Ha ilyen kérdést látok, nekem olyan benyomásom van, hogy csak nem szimpatikus neki / bizonyos viselkedéseit nem szereti az illetőnek, és csak úgy rádobja ezt a kifejezést... főleg, ha összesen ennyit rásüt, és semmi konkrétumot nem ad, akkor olyan érzete van az egésznek, hogy "szapuljuk együtt anyámat, amiért nem szimpatikus". Tudom, felszínes vagyok, de nem szeretem, ha pszcihológiai kifejezésekkel dobálóznak indokolatlanul. Ha meg használják a kifejezést, akkor támasszák alá. Írjanak példát a nárcisztikus viselkedésre, írják le, hogy mi alapján gondolják annak vagy ha pszichológus alátámasztotta.
2022. ápr. 12. 12:53
 20/28 anonim ***** válasza:
65%

Én is jártam már úgy, hogy valakiről leírtam a kérdésben, hogy nárcisztikus, de én is le lettem cseszve emiatt, pedig én nem csak odadobtam ezt az egy szót hanem elég jól jellemeztem az illetőt. Elég sokat olvastam már a témában és nagyon illett rá minden, amit olvastam, de nyilván ki lettem oktatva, hogy miért írok rá ilyet ha nem vagyok pszichológus.

Sajnos egyébként az is igaz, hogy a nárcisztikusok nagyon nagy része fel sem fogja, hogy vele nem stimmel valami vagy annyira nem érdekli és sosem megy szakemberhez és innentől kezdve sose állít ki róla igazi szakvéleményt senki, csak felismerni lehet a jeleket. Azokat viszont szerintem fel kell ismerni és nem kell a szőnyeg alá söpörni.

2022. ápr. 12. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!