Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi határozza meg azt, hogy...

Mi határozza meg azt, hogy jó, vagy rossz döntéseket hozunk-e az életben?

Figyelt kérdés

2022. márc. 29. 00:54
A kérdező szavazást indított:
Genetika
Környezeti hatások
Szabad akarat.
Vegyes.
Előre meg van írva, madzagon lógó bábok vagyunk.
13 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az onkontroll, fegyelem nyilvan, de hogy ez mitol fugg, kinek mennyi van… Szerintem vegyes, de fejlesztheto.

Altalaban arra hajlana az ember, amibol a legkisebb erofeszitessel dopamint (?) nyer a legrovidebb ido alatt, tehat egy egyszeru pelda, inkabb leulsz tv-t nezni, mint tanulni, pedig utobbi hosszabb tavon kifiizetodobb.

Ilyen ertelemben lehet genetika, mert tudtommal emberfuggo ez a dopamin dolog, van akinek szinten van az agyaban, es nincs szuksege folyamatos ingerekre, hogy termelodjon. (De erre is van technika, dopamin fasting pl, meg nem probaltam, pedig kene.)

Nagyobb dontesek eseteben nem tudom, pl hogy vegyel-e fel nagy osszegu hitelt vagy sem, ott mar tenyleg tobb dolog is kozrejatszhat.

2022. márc. 29. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!