Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A buszsofőrök (nagy általánoss...

A buszsofőrök (nagy általánosságában) miért lettek ennyire bunkók? Ennek van valami oka, vagy ez régen is így volt?

Figyelt kérdés

Gyerekként, fiatalként még arra emlékszem, hogy ugyan nem voltak mind rendesek, de úgy egészében véve barátságosak voltak - mindenkivel szemben - míg újabban mindig bunkók - szinte mindenkivel.

Ha nem elég kicsi a címlet az a baj, ha túl sok az apró akkor az, ha csak egy picit gyűrött a bankó széle, akkor az, van aki nem áll meg a megállóban, mert "túl messze állt onnan a néni", más direkt csak úgy indul el, hogy pont a futó ember előtt zárja be az ajtót, bajusz alatti állandó mormogás, káanyázás, bémegelés, lóefezés.

Ez a Volán járatok vezetőire igaz, a BKV-n ha ritkán utazom nem is látom a sofőrt, vagy ha mégis, akkor az csak unottan néz.

Miért lettek ilyenek? Egyre inkább azt érzem, hogy kezd előítéletem lenni velük szemben és gyűlölöm a velük való találkozást.

#Bunkó buszsofőrök #Főleg vidéken #Paraj stílus, dűrhő stílus #Gyopár mentalitás #Hol vannak a régi bozontos szemöldökű bácsik? #"Há' moskectemaműszakotméígyfizet?", "Ménemúgy?"
2022. márc. 19. 15:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Volánnál amúgy már hallottam extrém eseteket az utasokról, ami után nem csodálom, ha a sofőr ideges.

Én kutyával buszozok sokat és mesélte egy sofőr, hogy volt utas, aki azt, hogy kutyajegyet vett, annak fogta fel, hogy a kutyájának is jár az ülés, ami nem éppen ideális, ha vedlik a kutya és tiszta szőr lesz az ülés vagy összesarazza az ülést, illetve nem minden ember szereti a kutyákat és nem ülne ugyanoda, ahol egy kutya ült.

Saras ülést hagy maga után, aki a sáros cipőjét felteszi.

Azt se felejtsük el, aki a buszon összemorzsázza az ülést vagy fent felejti a szemetet.

Azokról se feledkezzünk meg aki a busz wcjében dohányzik, esetleg a csikket is ottfelejti.

Aki ott iszik és kiönti az italát, amiután ragad a padló.

És még sorolhatnám.

Aztán a sofőr lelkén szárad, hogy a buszok milyen piszkosak.

Ha pedig a sofőr próbálná tisztán tartani a buszt, akkor az a probléma.

Pl, amikor a buszra (mondjuk az bkk nem volán volt) felszállt tölcséres fagyival a nő és, miután a sofőr rászólt, a nő dühösen kidobta a buszból a betonra a fagyit és neki állt feljebb, holott, ha összecsöpögteti az ülést vagy a padlót, akkor meg az a baj, hogy milyen koszos a busz.

2022. márc. 19. 22:56
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Az a bussz amilyikel en utazom ott szerencsere rendes a sofor.
2022. máj. 2. 18:26
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A Disznó transz (helyi járat) nem áll meg, ha olyan ember áll a megállóban, aki a sofőrnek nem barátja. Még akkor sem, ha az az előírt megállók egyike. Sokszor levágja az utat ("benzinpénzspórolás" meg ilyenek)
2022. máj. 2. 18:44
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
A buszsofőrök többsége elhízott, bajuszos bácsika, aki a világ urának képzeli magát, mert az utasokat vegzálhatja. 45 vagyok, de egy jó pasi busz sofőrt láttam életemben.
2023. ápr. 5. 08:19
 15/18 anonim ***** válasza:
45%
14es,Gyere Miskolcra ,itt akad néhány 😀
2023. ápr. 5. 12:46
 16/18 anonim ***** válasza:
OK😆.
2023. ápr. 5. 19:43
 17/18 anonim ***** válasza:
*buszsofőrt
2023. ápr. 5. 19:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Azért elég tahók tudnak lenni és nem igazán van mire. Az igazság az, hogy a buszosok többsége nem volt ott, amikor illemórát kellett volna vegyenek.

Meg aztán az a végzettség, ami van nekik.. Nem kell hozzá nagy IQ bajnoknak lenni. Magyarán mondva igen!

Buszosnak is felvesznek már sajnos mindenféle jött-ment alakot. Egy felhígult szakma lett. Pedig valamikor megbecsült, tisztességesebb munkakör volt, amit mostanában nem nagyon lehet elmondani.

Amit én tapasztalok, ahol élek, hogy nem pontos, nem jön időben, vagy hamarabb elhúz, mert a "drága úriembernek" olyanja van, aztán lehetne még sorolni.

Ja és újabban némelyik a megállóból úgy vág ki, hogy azt a rohadt irányjelzőt ki se teszi.. Ez halálkomoly! Többnél láttam ilyet.

Persze ha valaki szólni merészel nekik, még ők vannak felháborodva.

Aztán az olyan nekem ne ugasson, amelyik piásan ült volán mögé és részegen vezetett buszt. Nem mostani eset, de volt rá példa sajnos.

Aki meg azzal jön, hogy felelősség.. Hagyjuk.

Egy rendőr, mentős, tűzoltó, útépítő munkás, vagy építkezésen dolgozó nem vállal felelősséget? Ezekhez képest a buszvezetés gyerekjáték.

Kicsit sokat képzelnek magukról. Egy kezemen megtudom számolni, hogy mennyi köztük a rendes és a jó fej, akik tényleg azok és sajnálom őket, hogy ezt a munkát végzik. Nem is értem, hogy miért nem hagyták még ott. Jobb munkakört érdemelnének.

Mindegy. Aki teheti, tegye le a jogsit és vegyen autót és hagyjon fel a buszocskázással.

jún. 20. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!