Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nyugat Európai országokban...

Nyugat Európai országokban miért nem szeretnek fürdeni az emberek, hogy heti 1-2-szer fürdenek csak, koszosan érzik jól magukat?

Figyelt kérdés
2022. márc. 17. 23:53
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
38%

Sok országban élnek abban a hitben, hogy a több mosdás egészségtelen.

Amikor külföldön elmeséltem, hogy napi kétszer zuhanyzok, eltátották a szájukat, hogy ez egészségtelen. De én így éreztem jól magam. Este jó tisztán ágyba bújni, éjszaka az ember megizzad, jó reggel letusolni, ráadásul, ha nő az illető, havi egy héten elengedhetetlen is a napi 2 fürdés.

2022. márc. 18. 00:07
 2/38 anonim ***** válasza:
100%
Menj fel redditre, kérdezd meg őket. Ott sem MINDENKI büdösködik, ahogy minden magyar sem fürdik minden nap. A szomszédaim szokásairól sincs fogalmam.
2022. márc. 18. 00:24
 3/38 anonim ***** válasza:
82%

Bocsánat, azt nem írtam, hogy ott sem voltak büdösek az emberek, csak én nem éreztem volna jól magam, hogy reggel izzadtan felkelek és belebújok az egyenruhámba vagy egész nap jövök-megyek és este lefekvés előtt nem mosom le magamról az aznapi koszt, ez volt furcsa az embereknek.

Persze nem minden magyar fürdik napi kétszer, ez is igaz.

Ahogy vannak olyan külföldiek, akiknél megvan a napi zuhany, mások két-háromnaponta zuhanyoznak.

Azt se felejtsük el, hogy voltak olyanok a régi időkben, akik szombat esténként fürödtek csak, továbbá olyan lovagok is voltak, akik szintén nem fürödtek napiszinten (volt olyan, aki egyszer beleesett a tóba és akkor fürdött hosszú idő után) mégsem bűzlöttek.

Emberfüggő, hogy kinek mennyi tisztálkodásra van szüksége. Van, aki nem büdös, ha 1-2 nap tusolás kimarad, de volt olyan munkatársam, aki büdösen járt be dolgozni, egyszer a közelemben ült le és rosszul lettem a szagától. Néha megfürdött, aznap jó illata volt.

2022. márc. 18. 00:38
 4/38 anonim ***** válasza:
41%

A túl gyakori fürdés egészségtelen, tökreteszi a bőrt.

A túl ritka meg elég nagy személyes teret okoz, és kicsi elfogadottságot.

Hogy milyen gyakran ideális, az változó. Még egy embernél is változik - attól függően, hogy mit csinált.

Egyébként a túlzott fürdésbe bele lehet halni. De itt valóban túlzott, mert aki így belehalt, az már napi 20 óra körül fürdött, hónapokon keresztül. És már pár héttel előtte tudta, hogy meg fog halni, annyira tönkrement a bőre.

2022. márc. 18. 00:47
 5/38 anonim ***** válasza:
34%

En is ketszer szoktam nem mindig, de egyszer este biztosan,koszosan soha nem feküdnèk le pihenni, szval abszolut nem tudom megérteni hogy kèpes valaki erre, de azt sem plul ha este nem zuhanyuzik csak reggel....

N

2022. márc. 18. 01:36
 6/38 anonim ***** válasza:
94%
Nagyszüleim mosakodni szoktak. Pl. sosem feküdtek le úgy, hogy ne mostak volna labat. Úgy tartották a hasat és a hátat nem feltétlenül kell naponta mosni. Az, hogy ki mennyire izzad meg emberfuggo. Egy jól szitualt, közösségben dolgozó ferfi hófehér vasalt ingben, nyakkendovel mindig izzadtsagstaga van. Mérget vennék rá, hogy naponta fürdik. Erről ennyit.
2022. márc. 18. 02:03
 7/38 anonim ***** válasza:
15%

Van a domestos fehèritő gèl ,sötèt pólóknàl is alkalmaztam óvatosan,majd öblitő vagy mosószer.Totálisan kiszedi az izzadsàg szagot, plul egy olyan felsőnèl is amibe többször beleizzadtàl ès akárhogy mosod nem jön ki, na ez igy kihozza.Ès friss lesz az illata ha utàna mososzer vagy öblitővel kombinàlod.Majd jól kiàztatva hideg vizbe

Nekem bevàlt.

N

Amugy csak a hónom alatt izzadok, sok ève küzdök vele....sokat fujkàlom is magam mert amugy tisztasàg màniàs is vagyok...lehet mentális okai vannak mert sokat stresszelek, de amugy baromira zavar mert igènyes vagyok.

2022. márc. 18. 02:10
 8/38 anonim ***** válasza:
37%
Hàt lehet az inges úruembeteknek sem ártana ez a megoldás.Èn is tapadztaltam ilyet.De mondjuk öcsèm tèlem,nyàron ingeket hord ès sosincs izzadás szaga, pedig ha nagyon meleg van az atcàn is làtszik olykor,homlokán....érdekes....hümmm...előző voltam.
2022. márc. 18. 02:13
 9/38 anonim ***** válasza:
0%
Hu de fèlregèpeltem,bocsi.Biztos az èjjeli bor xd
2022. márc. 18. 02:14
 10/38 anonim ***** válasza:
5%
Vega Eslora, 600 ft a lidlibe, tök fincsi, vegyetek ilyet ,csak az ingre vigyàzzatok xd N
2022. márc. 18. 02:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!