Van még itt olyan, aki nagyon szeret enni (kajafüggő) és rengeteget költ kajára? Esetleg akinek sikerült erről leszoknia?
Minden pénz kajára megy el és emiatt nincs se megtakarításunk, se olyan dolgaink, amik mások számára természetesek (pl. autó).
Olyan vagyok, mint egy alkoholista, aki elissza a pénzét, de "elenni" sokkal többe kerül. Mit csináljak?
Tervezzétek meg a kajálásotokat.Egy hétre.Írjatok bevásárló listát ez alapján,és kizárólag csak azokat vegyétek és annyit,amennyi a listán szerepel.
Ha jó a megtervezés,és képesek vagytok precízen tartani magatokat hozzá, akkor működni fog.Mert egyszerűen nem tudtok többet enni,mint amennyi van.
Magyarul uralkodj a zabálások felett, ne a zabálások uralkodjanak feletted :)
Én főzök, de így is elmegy sok pénz. Ha az egyszerűbb, kevés hozzávalót igénylő kajákkal beérném, az lenne (részben) valódi megoldás. Mivel folyton igénylem a zabálást, akárcsak Te, sokat költök nasira, édességre is. Ha nincs itthon nasi, de nagyon rám tör az ehetnék, hideg kajával pótlom. Emiatt föleszem a vacsorára/reggelire szánt kajákat és a kenyeret. Ott tartok hogy naponta kell boltba járni.
A megoldás mindkettőnk számára egy jó pszichológus lenne. Nem tudom hol állsz egészségügyileg, de én már a kettes típusú cukorbetegségnél tartok. A havi gyógyszerem 15 ezerbe fáj. Mielőbb kérj segítséget, én is azon vagyok. Ha még nem vagy cukros, előzd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!