Nagyon kajafüggő lettem. Hogy lehet erről leszokni?
Kb. 3/4éve költöztem Pestre. Előtte vidéken laktam, ahol nem voltak plázák, meg ennyiféle kaja (mármint kínai, gyorséttermek, Belozzo, Starbucks, plázás éttermek, gyrosos, pizzák, kávézók stb.)
Vidéken a pékségek a "menők" (Lipóti, Zalaco, meg ilyesmik)
itt Pesten meg annyi minden van.. mármint értitek. (Itt pl. a pizza-gyros-sültkrumpli a "menő" ahogy észrevettem.)
Tökmindegy... szóval a lényeg, hogy szerintem ezek a gyorséttermi izék (Mcdonalds, KFC, Burgerking) mind televannak ízfokozóval ugye?
Rájuk lehet szokni? (Mint pl. a cigire, vagy alkoholra)
Pl. a KFC-s shake, vagy a Mcfreeze fagyi... Vidéken 1 db Mcdonald's van, (+ nemrégiben nyitott 1 db Burgerking, és ennyi a városban)
Itt meg ugye tele a város..
Vagy pl. ezekben a kínai szószokban is lehet ízfokozó? (kínai kaja, akár diétás kaják.. )
Mármint, főleg pénz szinten is érdekelne... hiszen a diétás ételekben is (pl. csirke zöldséggel) is lehet ízfokozó nem? És eléggé drágák...
Igazából az érdekelne, hogy ehhez "hozzá lehet szokni", vagyis értitek...
mert régen nem ilyen voltam; régen nem is akartam ennyi mindent enni / megkóstolni (diétás dolgok)
Pl. ott volt a Zalaco, vettem tk kenyeret, meg jégsalátát (+ esetleg csirkemellet) meg ettem lencsét, meg ilyen fehérjekomplettálást csináltam (lencse-répa-nem tudom már mi) vagy édesanyám otthon főzött levest... vagy csirkehús.
Itt pesten meg annyi minden közül lehet választani... vagyis régebben fogyiztam, most súlyt tartok, csak éppenséggel ez így nagyon szar... hogy ennyi kaja van Pesten.
Ez az ízfokozók miatt van?
(Sportolok rendszeresen hogy súlyt tartsak.. de inkább fogyókúrázni kezdenék megint.)
Hozzá lehet szokni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!