Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Életmódváltással mikor indult...

Életmódváltással mikor indult be nálatok a fogyás? (Kajafüggők főleg! )

Figyelt kérdés

Nagyon rosszul eszem-iszom, előre csomagolt kaják, cukros üdítők, minden, amit nem kéne, eszem. Már rengeteg diétát próbáltam (csináld ezt ennyi ideig), és most vagyok ott, hogy az egész életemet újra kell terveznem.

Viszont félek, hogy ha nem indul be a fogyás, akkor abbahagyom. Van minimum 30 kiló feleslegem, akkor leszek benne a normál BMI-ben, de az is a felső határ.

Szóval mi volt az nálatok, ami tartotta bennetek a lelket? Főleg olyanoktól kérdezem, akiknek nagyon nehéz volt lemondani a sok finomságról, és reggel kakaóscsiga helyett mondjuk tojást enni. Mert velem este szokott az lenni, hogy na, másnap reggel eszem egy rántottát kis naranccsal, alig várom, de eljön a reggel, nagyon éhes vagyok, és péksütit veszek.

Ja igen, és mennyi idő alatt fogytatok mennyi kilót?

Köszönöm a válaszaitokat előre is.

2019. okt. 26. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Édességből keress egészséges alternatívákat mert muszáj, hogy ne iktasd ki teljesen mert ha mégis akkor hamar kudarc lesz a vége.

Pl én édességnek amit egy komplett étkezésnek számolok fel szoktam enni túró + tejföl + édesítő és néha még almát is rakok bele. Imádom ezt a kombót édesség helyett sokkal jobb. Vagy még vannak a protein csokik azok is jók de azokból max 1 db ha nagyon kívánod a csokit.

Én 139kgról kezdtem egyébként lementem 112kgra és most 10kiló visszajött mert elkezdtem úgy étkezni mint előtte. Most 3. napja, hogy újrakezdtem és nagyon szeretnék 100 alá lemenni a nyárig.

Azt vettem észre az első nap a legnehezebb mert akkor még benned van a jaj eszem és majd csak holnaptól kezdem. Évekig mondogattam ezt anno magamnak. Ha elkezdted pár nap után már könnyebb lesz mert lesz motiváció, hogy ne add fel.

Igazából mindent egyél csak figyelj arra, hogy kevesebbet (én kalóriát számoltam) és mindennek van egészséges verziója is.

Ami nekem sokat segített még, hogy használok chia magot és útifűmaghéjat az útifűmaghéj a legjobb ha valahogy belecsempészed a vacsidba vagy csak megiszol egy kanállal vízbe (bár így rossz íze van) nem fogsz éhséget érezni annyira elfog telíteni.

Én leginkább levesbe szoktam belekeverni egy evőkanállal.

Chia magot meg mindig teszek a reggeli zabkásámba.

Ami tartotta bennem a lelket youtubeon rengeteg ilyen motiváló emberkéket szoktam nézni. :D

Sok sikert neked! :)

2019. okt. 26. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én évekig reggelire a félegyházi pékség édes kiflijét ettem vajjal. Egy idő után már nem volt elég egy, vettem kettőt, aztán már délután is. Olyan volt, mint egy függőség, éreztem, hogy ez már nagyon nem jó nekem.

Amikor étrendet változtattam, onnantól a pékség közelébe se mentem, a munkahelyemre otthonról vittem kaját, és csak azt ettem. Én nagyon drasztikusan váltottam, se cukor, se pékáru, se feldolgozott ételek, a ch-t elég rendesen lecsökkentettem, de a kalóriát nem számoltam. Az első napok nehezek voltak, fájt a fejem, álmos voltam egész nap. Aztán elmúltak a kellemetlen tünetek, és a közérzetem azóta is nagyon jó. Sok zöldséget eszem, mellé húst, tojást, viszonylag kevés ch mellé több zsírt. Ha édeset kívánok, gyümölcsöt eszem, ha ropogós nasira vágyok, egy marék mandulát, diót, kesudiót. Vannak időszakok, amikor eszem sajtot is. Amióta lefogytam, néha eszem rizst és krumplit is, de nem sokat.

Szerencsére szeretem a zöldségeket, elég változatosan táplálkozom, és finomakat tudok főzni, így nincs hiányérzetem a mindennapokban, és nem éhezem.

Nem voltam durván elhízva, kb. 15 kilót fogytam 3-4 hónap alatt és évek óta tartom a súlyomat.

A motivációt az adta, hogy sokat javult az egészségem, az emésztési problémáim megszűntek, szebb lett a bőröm, több lett az energiám. Nem érné meg visszatérnem a régi, pocsék étrendemhez.

Itt sokan ellenzik a drasztikus étrendváltást. Nekem bevált, de nyilván kell hozzá jókora akaraterő az elején, és ésszel kell csinálni, hogy minden fontos tápanyagot be tudj vinni a megfelelő mennyiségben. Én nagyon sokat olvastam előtte, tudtam, mit miért csinálok. Nekem nem vált be az a módszer, hogy "egyél mindent, csak kevesebbet", attól csak éheztem volna.

Néha a cronometerben vezetem, miket eszem, nagyon hasznos.

2019. okt. 27. 10:22
 3/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Én szeptember 21.-én kezdtem a fogyókúrát, 107,9 kg-ról indultam.

Az étkezésemen nem sokat kellett változtatnom, mert alapból nem ettem sokat, csak pont rossz kajákat.

Teljes kiőrlésű termékeket részesítem előnyben, nem éhezel meg tőle olyan hamar, mint a másiktól. Reggel 8-kor eszem, délben még nem vagyok éhes, úgyhogy délután 13-14 körül ebédelek.

Cukrot teljes mértékben kiiktattam, max annyi, hogy ha valaki vesz nekem csokit, azt megeszem, mert nem spártai diétát tartok. Ez kb. havonta egyszer-kétszer előfordul. Amúgy meg diabetikus édességet eszem, ha arra vágyom és igyekszem sok vizet meginni.

Csirkemellet gyakrabban eszem, mint előtte.

Plusz beszereztem itthonra egy szobabiciklit, jelenleg napi 16 km megy rajta. Zenét benyomom és go :)

Számomra a hétvégék nehezek, amikor itthon vagyok és bármikor ehetnék.

Edzést ne végezz két étkezés között, mert hamar megéhezel utána. Legideálisabb, ha nem sokkal a következő étkezésed elé iktatod be és utána fél órával már ehetsz is. Éhgyomorra se sportolj, pár falatot egyél előtte, különben hamar oda a lendület.

36 napja csinálom, egyelőre 6 kg ment le.

2019. okt. 27. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én 8 hónapja vàltottam életmódot, extrém elhízott vagyok. (Összesen 105 kiló súlyfelesleg) Ebből eddig 27 kg ment le. Anyagcserezavarom és hormonàlis problémàim is vannak, így lassan megy, egyàltalàn nem könnyű, főleg az eleje, az àtàllàs. De hatàrozottan jobban érzem magam màr ilyen kis fogyàs utàn is, màr semmi problémàt nem okoz az új életem. Eleinte fejfàjàs volt napokig, amilyan elvonàsi tünetek. Azóta szuper minden:) csak az zavar kicsit, hogy lassan haladok. De ennek is van előnye:).

Eszemben sincs abbahagyni, nem éhezek , finomakat eszem, nassolàs se probléma. Zsírban és fehérjében gazdag- szénhidràtszegény étrendre vàltottam, nem vonok meg kalóriàkat, annyit eszem amennyi jólesik, figyelve a tàpanyagok mennyiségére- minőségére. Vannak akik hülyeségnek tartjàk ezt, de az se érdekel. Sokmindent próbàltam màr, de Nekem egyedül ez vàlt be minden szempontból. Haladok a magam tempójàban, és néhàny év alatt le fog menni minden felesleg.

Motivàció: nem akarok meghalni. Ez nekem bőven elég.:) Szeretnék minőségibb életet élni, még sok évet a férjemmel tölteni. A külsőm egyàltalàn nem érdekel, se a ruhàk, se a divat se semmi ilyen, csak az egészségem.

2019. okt. 27. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem szinte azonnal, 130kg voltam, a szénhidrát, a só csökkentésével és azzal, hogy elkezdtem odafigyelni, hogy eleget igyak, az első héten kipisiltem 11liter (kg) kötött vízet... Az nagy lendületet adott nekem az elején.
2019. okt. 28. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:

130 kg al nyitottam, mint említettem feljebb, nem is a súlyommal volt bajom, hanem a 180/100 as vernyomással, nem akartam gyógyszeteken élni, de 30 évesen meghalni sem.

1 év alatt 85kg ig jutottam, azt tartottam nagyon sokáig, majd egy idő utan nem figyeltem, évekig nem alltam metlegre, de az új életmód megmaradt, onnan, hogy 10 métereket tudtam egyben lefutni, ma ott tartok, hogy maratonokat futok. Évente legalább 3at, egyébként heti 3*10km, most eppen 79kg vagyok.

35/f

2019. okt. 28. 09:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én kalória számolással fogytam 20 kilót (33L) Az eleje nagyon nehéz volt, mert 89kg-ról indultam, és 1200-1400-as kalóriát tartottam egy nap. Lényegében a kaja mennyisége volt amiben változtattam, de mivel én is olyan vagyok, hogy nem tudnék lemondani a finomságokról, ezért kezdtem el ezt a diétát. Nekem nagyon bejött. A korábbi 2 reggeli zsemléből 1 lett, az ebédemnek a felét ettem, és vacsira már nem maradt kalória, de ha nagyon éhes voltam ilyenkor akkor egy marék mogyorót elrágcsáltam. Mivel nagy súlyról volt nálam szó, nagyon gyorsan megindult lefele, heti 1kg lement az első három hónapban. Aztán lelassult, mert már kevesebb kalóriával is elvolt a szervezetem, mert nem volt akkora feleslegem, de még így is kitartottam. 7 hónap alatt 20 kiló ment le. Egy éve tartom. Ez a része is nehéz amúgy, meg mondjuk még akarok fogyni kb 4 kg-ot, de ez már nehezebb, mert már most is jól érzem magam, és hamarabb engedek a csábításnak mint előtte, nagy súllyal. Kitartást kívánok.
2019. nov. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!