Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nőnek vagy férfinak jobb lenni ?

Nőnek vagy férfinak jobb lenni ?

Figyelt kérdés

2022. márc. 6. 02:13
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ez teljesen egyéni. Ha vezetői alkat, irányító tipus, akkor könnyebb férfiként. Ha olyan babusgatós tipus, vagy szereti a gyerekek felnevelését, a főzöcskét, akkor nőként boldogabb lehet. És minden bizonnyal attól is függ, hogy mennyire tud felvenni egy ilyen szerepet.
2022. márc. 6. 02:50
 2/40 anonim ***** válasza:
74%

Erre nem tud senki elfogulatlan választ adni. Viszont a mai napig hátrányban vannak a nők vallások, sztereotípiák stb. miatt. Talán manapság már azért a fejlettebb országokban, meg ha azt nézzük akár elméletben még Magyarországon is mondhatjuk, hogy azért egyenlő a két nem. De például biológiailag is egy fokkal gyengébb csontozattal esetleg izomzattal rendelkeznek, de persze elnézve pl. a női olimpikonokat simán lekörözik az átlag férfiakat.

Szóval talán férfinak egyszerűbb lenni. De teljes egyenlőség esetén ez relatív lenne.

2022. márc. 6. 03:59
 3/40 A kérdező kommentje:
#1 és hogy ha vki szeret “fozocskezni”is mint hobbi de alapjában véve vezető típus (nemtől függetlenül )akkor mi van?
2022. márc. 6. 04:23
 4/40 anonim ***** válasza:
11%

Nem igazán értem, miért kellene egyenlőségjelet rakni a két nem közé, amikor kb semmi köze a kettőnek egymáshoz ÁTLAGBAN!

Az, hogy van néhány önmagát szupernőnek gondoló valaki, aki abban látja az élet értelmét, hogy férfiakkal viaskodik, az egy dolog. Qrva idegesítő, de tegye.

De vannak akik nyugodtan akarják élni az életüket, ráaggatott irreális sztereotípiák nélkül, a nemüknek megfelelően.

Vagy ugyanakkor tételezzük fel az 5 éves Ödönkéről is, hogy kiváló lenne cégvezetőnek, illetve töröljük el az oktatást, ahol az emberi képességek osztályozva vannak...

Ja, egy hímsoviniszta vagyok, és büszke vagyok rá. :)

2022. márc. 6. 04:48
 5/40 anonim ***** válasza:
7%

Egyértelműen nőnek lenni jobb.

Társkeresésben ők uralják a világot. Az van amit ők akarnak.

Ebből a szempontból mindenképpen jobb nőnek lenni.

Az Isten a nőt akkor teremtette, amikor nagyon jó kedve volt, a férfit meg akkor amikor teli okádta a fürdőkádját.

2022. márc. 6. 05:47
 6/40 anonim ***** válasza:
65%
Fèrfinak, nyilván.
2022. márc. 6. 07:26
 7/40 anonim ***** válasza:
71%

Férfinak jobb lenni.

Nem vagy hátrányban álláskeresésnél, nem bombáznak kéretlen szexuális ajánlatokkal, nem várják el, hogy házicseléd legyél, nem szólnak be, ha jól keresel, nem várják el, hogy szeresd a gyerekeket...

2022. márc. 6. 07:42
 8/40 anonim ***** válasza:
86%

Erre nincs jó válasz🤷‍♂️

Férfiként ha azt mondanám, hogy nőnek jobb lenni, akkor volna aki azt mondaná, hogy "jajj, jó dolgában azt sem tudja milyen nehéz a nőknek"

Ugyanez lenne, ha egy nő mondaná azt hogy jobb férfinak lenni.

Ha azt mondanám nőként, hogy a nőknek könnyebb, akkor meg szintén " A nagy jódolgomban nem tudom, hogy van olyan nő akinek sokkal nehezebb, mint egy férfinak.

Ugyanez fordított esetben.

Inkább nem válaszolnék, nem tudnék kellő tapasztalat hiányában válaszolni. Eddig még csak férfi voltam, nem tudom milyen nőnek lenni.

2022. márc. 6. 09:35
 9/40 anonim ***** válasza:
49%
Hat en nem lennek no szal nekem ferfinak. A legtobb ember a sajat nemere szavaz gondolom. Max a depis meg inchel emberkek nem, akiknek nemjon ossze semmi ezert mindenfele kifogast keresnek, ahelyett h beismerne h vele van a gaz.
2022. márc. 6. 09:51
 10/40 anonim ***** válasza:
100%

Én jól elvagyok nőként, de nem gondolom, hogy könnyebb nekünk, mint a férfiaknak, én tapasztaltam álláskeresésnél hátrányt, zavar, hogy le kell állítani embereket, akik nyaggatnak a gyerekvállalással, szüléssel, mint hogyha kipipálandó kötelesség lenne, és nem kellene hozzá egy megfelelő partner is, aki nem hagy szarban, bosszantó az is, hogy az incelek úgy gondolják, nekünk jó, hogy szexre minden pasinak kellenénk, illetve csak a testünk, komoly folytatásra nem minden hímnemű alkalmas, nem mintha akarnának olyat, meg a jövedelem, egy nő ne akarjon jól keresni, ha egy férfi keres jól, biztos megdolgozott érte, ha egy nő, akkor biztos lefeküdt valakivel...

Mindezek ellenére köszönöm, jól érzem magam nőként, de nem könnyebb, mint a férfiaknak.

2022. márc. 6. 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!