Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Elfogadnád ha sorkötelesként...

Elfogadnád ha sorkötelesként maradnod kéne az országban, harcolni?

Figyelt kérdés
Én nehezen, de mivel a törvény nem tesz kivételt így nem is lenne más választás.

2022. febr. 28. 19:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Ha lokális háború lenne, akkor kötve hiszem, hogy maradnék, hanem a zöldhatár felé venném az irányt, amin itt felénk elég jól tudom, hol lehetne szinte biztosan átmenni. Azért nem lenne kedvem az életemet kockáztatni, hogy az adott ország vezetését védjem.

kontinentális vagy világszintű konfliktus törne ki, és nem lenne értelme mennekülni, mert a közelben más országban sincs béke, akkor nyilván maradnék harcolni - ilyen esteben inkább lennék otthon, mint valahol máshol, ahol ugyanúgy sz.r a helyzet.

2022. febr. 28. 19:35
 2/21 anonim ***** válasza:
24%
Bár én nő vagyok, de ha körbe nézek a mostani "férfiak" között(18-30as korosztályra gondolok).... hát egy keményebb kislány ki tudja ütni őket. Siralmas.... Persze tisztelet a kivételnek!!!! Egy fegyvert nem tudnának megemelni.... Elmenekülne nagyon sok a sor kötelezettség elől.
2022. febr. 28. 19:36
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

attól függ

ha valami hülye ideológia miatt amivel nem értek egyet, akkor nem maradnék

de ha olyan dologért kellene harcolnom amiben hiszek az más kérdés

2022. febr. 28. 19:41
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
nem igazán értem, hogy a tankok, drónok, távvezérelt rakéták korában mire jó az emberi katonaság, azon kívül, hogy politikusék játszhatnak velük háborúsdit. sok pénzt és energiát fektetek bele évek óta, hogy ha baj van, elvihessem valahova biztonságba az öcsémet, mert apám egy ilyen nagyon hazafias idióta, aki szívesen odadobná a gyereket tank-snacknek.
2022. febr. 28. 19:44
 5/21 A kérdező kommentje:

Külön köszönöm hogy így vélekedsz róluk nőként. Én is gyáváknak tartom azokat akiknek egészségük engedné a helytállást, mégis elfutnának.

2022. febr. 28. 19:44
 6/21 anonim ***** válasza:
85%

Hát én meg NŐKÉNT fognám a párom és a gyerekeket, állatokat, és már mennénk is, akár már holnap. Én lennék az, aki megtiltaná, hogy harcoljon, és eldobja az életét egy ilyen rakás sz/r országért.

A nagyon harcias 2-eskének üzenem, hogyha ennyire erős szájjal áldotta meg az ég, menjen, aztán háborúzzon ő. Biztosan nincs olyan férfi az életében, akit igazán szeretne, mert akkor nem ezen rugózna, hanem, hogy minden erejével őt is mentse.

2022. febr. 28. 20:11
 7/21 A kérdező kommentje:

Tudnátok azzal a gondolattal élni hogy míg ti elmenekültetek, és visszarázódtok az életbe, addig az olyanokat mint én is, már lehet lelőtték, vagy detonáció következtében halt meg?

2022. febr. 28. 20:16
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére ilyen amúgy nem lesz, a harmadik világháború nem olyan lesz, mint a második volt. Itt már biza Amerika drónokkal mindenkit seggre ültet, aztán fertig. A magasan képzett gyalogos alakulatoknak van értelme, de az, hogy a képzetlen Pistát meg Kálmánt egy M4-essel bedobjunk a csatatér közepére, az semmire nem jó az ég világon.
2022. febr. 28. 20:17
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem eri meg meghallni barmilyen ideologia miatt, meg a demokraciaert sem. De amig nato tagorszag vagyunk nagyon nem tartok a kenyszer besorozastol.

Illetve ha jol tudom, ha be is hivnak akkor is megtagadhatod a harcot csak akkor a hatorszagban kell feladatot ellatni. (En peldaul elvbol nem gyilkolok, tudnam h az ide kuldott katonak is csak egy bolond politokus hulyesegeert vannak itt nagyreszt)

A nato amugy a vilag legerossebb katonai szovetsege, nem hinnem h szukseg lenne kepzetlen haderore.

Atom haboru eseten szinten nincs hova menekulni.

2022. febr. 28. 20:18
 10/21 anonim ***** válasza:
80%
Nő vagyok, szóval ha ilyenre kerülne sor, valószínűleg nem soroznának be, vagy legalábbis nem az elsők között lennék, akiket igen, de biztos nem kockáztatnám az életem ezért a szemlétdombért és teljesen megértem azt, aki férfiként is inkább menekülne.
2022. febr. 28. 20:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!