Röhögőgörcsbe bele lehet halni? Komoly a kérdés, kérlek ne töröljétek!
Csak mert néha olyan sokat szoktam egyhuzamba röhögni, rám jön a görcs. Például amikor Gyakorin van egy vicces kérdés. És volt már, hogy 10-15 percet egyhuzamban röhögtem, megállás nélkül. A végén rendesen fájt a tüdőm, fuldokoltam a saját nyálamban és a földre roskadtam.
Felmerült bennem a kérdés: Így meg lehet halni, mondjuk nevetés okozta szívleállásban, vagy megfulladásban?
Magába a röhögőgörcsbe nem lehet bele halni, de a nevetés ingere az agy egyik területén van.
Ha sokáig, túlzottan nevet az ember, agyvérzést okozhat.
Ha valaki elkezd csak úgy hahotázni a semmin (akár munka közben, akár gyászoláskor, akár dolgozat írása közben) annak 99% esélye, hogy agyvérzést kapott, és az a rész pattant meg az ér, ahol felelős a nevetés ingerekre.
Ha valami miatt kaptál röhögőgörcsöt, nem valószínű, hogy belehalsz. De előfordul az ilyesmi.
Mikor elmebetegek orjongenek, mint akit felhuztak, es uvoltve, sikitva nonstop sirnak, nevetnek, pontosabban ez mult ido, mert ma mar le tudjak szedalni, tobb nap utan haltak bele a kimerultsegtol.
Nevetestol visszajohet a kaja, meghuzodhat egy izom, akar becsipodhet ideg a csigolyanal, de semmi mas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!